Στο βασίλειο της ορχιδέας

Αρχαίες πόλεις με το μεθυστικό άρωμα των λευκών τροπικών λουλουδιών lun tomg να τυλίγει τα πέτρινα wat (ο ναός στα ταϊλανδικά), ζωντανό street life και υπαίθριες αγορές, μαγευτικά spa, οικοτουριστικά μοντέλα τουρισμού με επίκεντρο φυλές κρυμμένες στη ζούγκλα. Έχοντας σβήσει τα ίχνη της τραγωδίας του τσουνάμι και με νέα δυναμική τουριστική πολιτική, η Ταϊλάνδη ξανακερδίζει την προσοχή μας. Εμείς σας προτείνουμε ένα ταξίδι-εμπειρία στον ούτως ή άλλως ανέγγιχτο από τα γεγονότα Βορρά με επίκεντρο τη

Στο βασίλειο της ορχιδέας

Chiang Mai - Βόρεια Ταϊλάνδη

Αρχαίες πόλεις με το μεθυστικό άρωμα των λευκών τροπικών λουλουδιών lun tomg να τυλίγει τα πέτρινα wat (ο ναός στα ταϊλανδικά), ζωντανό street life και υπαίθριες αγορές, μαγευτικά spa, οικοτουριστικά μοντέλα τουρισμού με επίκεντρο φυλές κρυμμένες στη ζούγκλα. Έχοντας σβήσει τα ίχνη της τραγωδίας του τσουνάμι και με νέα δυναμική τουριστική πολιτική, η Ταϊλάνδη ξανακερδίζει την προσοχή μας. Εμείς σας προτείνουμε ένα ταξίδι-εμπειρία στον ούτως ή άλλως ανέγγιχτο από τα γεγονότα Βορρά με επίκεντρο τη «συμπρωτεύουσα» Chiang Mai.

Chiang Mai spots

Στο βασίλειο της ορχιδέας - εικόνα 1
Θέα από το ναό Tha Thon

Ένα αγκαλιασμένο ζευγαράκι που χαζεύει το πολύχρωμο πηγαινέλα σκαρφαλωμένο στα ερείπια των τειχών που έχουν απομείνει σε πολλά σημεία στο κέντρο της πόλης, εκπληκτικά χειροποίητα ξύλινα βάζα σε τιμές-έκπληξη στις υπαίθριες αγορές, casual δείπνο με κοτόπουλο μαριναρισμένο σε κόλιαντρο και τσίλι σε ξύλινους πάγκους κάτω από το φεγγαρόφωτο δίπλα στο ποτάμι, sight-hopping με τα τουκ-τουκ (τρίκυκλα μίνι-ταξί). Γραφική και ζωντανή, πιο tourist-friendly από την Μπανγκόκ και περιτριγυρισμένη από υπέροχες εξοχικές τοποθεσίες ιδανικές για τους λάτρεις των εναλλακτικών δραστηριοτήτων στη φύση, η Chiang Mai, η δεύτερη τη τάξει πόλη μετά την Μπανγκόκ, είναι ιδανική βάση για ένα ταξίδι στην άλλη Ταϊλάνδη.

Στα basics του sightseeing σημειώστε απαραιτήτως το Wat Phra That Doi Suthep, τον ιερό ναό της Chiang Mai, σκαρφαλωμένο σε ένα λόφο 15 χιλιόμετρα έξω από την πόλη – από εκεί που θα αφήσετε το αυτοκίνητο ανεβαίνετε με τελεφερίκ ή από τα 290 σκαλοπάτια. Εκτός από κάποια λείψανα του Βούδα που θεωρείται ότι φυλάσσονται εδώ, το καλύτερο spot είναι η κατάφυτη βεράντα με την πανοραμική θέα στην πόλη. Βγαίνοντας, κάντε μια βόλτα από το εργαστήριο που επεξεργάζεται πολύτιμες πέτρες: θα σας σερβίρουν τσάι με τζίντζερ και θα σας παρουσιάσουν βήμα βήμα τις δραστηριότητές σας τους καταλήγοντας στο πωλητήριο. Για κάτι πιο extreme, επισκεφτείτε την Gems Gallery (80/1 Moo 3 Chiangmai Sankampaeng Rd, 0066 53 339307), έναν πραγματικό πολυχώρο του κοσμήματος.

Στο βασίλειο της ορχιδέας - εικόνα 2
Βουδιστές μοναχοί

Η βόλτα στις νυχτερινές υπαίθριες αγορές της Chiang Mai είναι εμπειρία – εξασκήστε τις ικανότητές στο παζάρι και προμηθευτείτε υπέροχα και πάμφθηνα μεταξωτά, καλύμματα, ψάθινα και ξύλινα διακοσμητικά και αξεσουάρ. Αν αναζητάτε κάτι πιο ιδιαίτερο, προτιμήστε το Living Space (276-278 Thaphae Road, 0066 53 874299, www.livingspacedesigns.com), το στυλάτο κατάστημα της Βρετανίδας Jennifer Dyson, στο οποίο θα βρείτε (σε τσιμπημένες για την Ταϊλάνδη, αλλά πολύ λογικές για την Ελλάδα τιμές) ξεχωριστά αντικείμενα για το σπίτι, αλλά και κοσμήματα και αξεσουάρ. Ακριβώς απέναντι, στο Cafe Ele, θα χαλαρώσετε στους παραδοσιακούς ξύλινους καναπέδες, απολαμβάνοντας επιλεγμένες ποικιλίες καφέ και κέικ σε όμορφα σερβίτσια (119/9 Thaphae Road, Muang District, 0066 53 206247).

Οι επιλογές ταϊλανδέζικης κουζίνας είναι βέβαια πολλές, αν όμως θελήσετε να φάτε ακριβώς όπως οι ντόπιοι (σε βαθμό που ίσως να μην μπορείτε να συνεννοηθείτε για την παραγγελία), η παραδοσιακή ψησταριά Sonqpit (0066 53 215912) είναι εμπειρία. Σε ένα καθαρό και περιποιημένο περιβάλλον με ξύλινους πάγκους σε μια αυλή μέσα στα λουλούδια, θα δοκιμάσετε νοστιμότατο πικάντικο κοτόπουλο μαριναρισμένο σε τσίλι, τζίντζερ, κόλιαντρο, λάιμ και άλλα εξωτικά υλικά που ψήνεται μπροστά σας στην ανοιχτή κουζίνα. Δύο από τα πιο πολυτελή καινούργια ξενοδοχεία της Chiang Mai είναι το Mandarin Oriental Dhara Dhevi (51/4 Chiang Mai – Sankampaeng Road, 0066 53 888888, www.mandarinoriental.com), ένας πραγματικός παράδεισος πολυτέλειας με oriental ατμόσφαιρα, και το μίνιμαλ chic urban resort The Chedi που ανοίγει την 1η Ιουλίου (0066 53 904555, www.ghmhotels.com).

Οικοτουρισμός με φόντο τους ορυζώνες

Στο βασίλειο της ορχιδέας - εικόνα 3
Στην τροπική όαση του ξενοδοχείου Mandarin Oriental Dhara Dhevi

Φυτείες ορχιδέας, καταπράσινες κοιλάδες και ορυζώνες, τροπικά δάση και βουνά, φυλές ξεχασμένες στο παρελθόν. Η οργιώδης φύση είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία της βόρειας Ταϊλάνδης, η οποία προσφέρεται για φυσιολατρικές εκδρομές. Ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις οικοτουρισμού βρίσκονται υπό την αιγίδα του Royal Project, ενός προγράμματος με το οποίο ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης προστατεύει περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, χρηματοδοτώντας φυλές που ζουν στις περιοχές αυτές και ενθαρρύνοντάς τες να στραφούν σε παραδοσιακές ασχολίες και καλλιέργειες. Έτσι, όλο και περισσότεροι χωρικοί αρχίζουν να καλλιεργούν λουλούδια και ρύζι αντί για όπιο, ενώ τα χαμένα στη ζούγκλα χωριά τους γίνονται τουριστικοί προορισμοί. Στο Doi Ang Khang θα βρείτε μονοπάτια για trekking μέσα στο τροπικό δάσος, όπου κατοικούν ιθαγενείς φυλές, αλλά και πάνω από 1.000 είδη σπάνιων πουλιών και λουλουδιών. Οι φυσιολάτρες δεν πρέπει να παραλείψουν επίσης μια επίσκεψη στο εθνικό πάρκο Doi Intanon, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το ψηλότερο βουνό της Ταϊλάνδης, τμήμα των Ιμαλαΐων, αχανείς ορυζώνες και πανέμορφα τροπικά λουλούδια. Αυτό τον καιρό μάλιστα είναι η καλύτερη εποχή για να δείτε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες του Siriphoum. Σημειώστε επίσης το Φεστιβάλ των Κεριών κάθε Ιούλιοστην περιοχή της Μπαν Τσιανγκ.

Στο site www.doikham.com μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για τις οικοτουριστικές προτάσεις του Royal Project.

Το νέο πρόσωπο της Thai Airways

Στο βασίλειο της ορχιδέας - εικόνα 4
Αχανείς ορυζώνες στην περιοχή της Chiang Mai

Η ευωδιαστή μοβ ορχιδέα που σου καρφιτσώνουν στο στήθος οι πανέμορφες αεροσυνοδοί της Thai Airways με τις τοπικές ενδυμασίες είναι απλώς η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά σε μια ούτως ή άλλως ξεχωριστή πτήση. Εκτός από τις ήδη πλούσιες παροχές της, η Thai Airways κάνει τον τελευταίο καιρό αξιέπαινες προσπάθειες να ανανεώσει το τουριστικό ενδιαφέρον μας για την Ταϊλάνδη.

Το νέο εταιρικό προφίλ της Thai Airways, δίνει έμφαση, όχι μόνο στις σχέσεις εμπιστοσύνης και στις υψηλές παροχές από μια αεροπορική εταιρεία διεθνούς κύρους, αλλά και στο χαρακτηριστικό «ταϊλανδικό άγγιγμα» που τη διακρίνει και προσφέρει στους επιβάτες μια μοναδική πρόγευση της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Μια νέα ιδέα για το φρεσκάρισμα της ήδη πολύ γευστικής κουζίνας των πτήσεων είναι η πρόσκληση γνωστών σεφ που ανεβάζουν με τις δημιουργίες τους το μενού.

THAI Airways Intrenational, Ελ. Βενιζέλου 32, Γλυφάδα, 210/9692000, www.thaiairways.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.