Best design city Κωνσταντινούπολη!

Είναι αλήθεια ότι οι όλο και περισσότερες χρυσές και αργυρές λίστες ξενοδοχείων, πόλεων κ.λπ. επαναλαμβάνονται επικίνδυνα. Τα ετήσια βραβεία του περιοδικού «Wallpaper» όμως μας τράβηξαν το ενδιαφέρον, αφού εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς για τους design conscious και φιλτράρουν μέσα από ένα άλλο πρίσμα την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Best design city Κωνσταντινούπολη!

Είναι αλήθεια ότι οι όλο και περισσότερες χρυσές και αργυρές λίστες ξενοδοχείων, πόλεων κ.λπ. επαναλαμβάνονται επικίνδυνα. Τα ετήσια βραβεία του περιοδικού «Wallpaper» όμως μας τράβηξαν το ενδιαφέρον, αφού εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς για τους design conscious και φιλτράρουν μέσα από ένα άλλο πρίσμα την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Best design city Κωνσταντινούπολη! - εικόνα 1

Είναι αλήθεια ότι οι όλο και περισσότερες χρυσές και αργυρές λίστες ξενοδοχείων, πόλεων κ.λπ. επαναλαμβάνονται επικίνδυνα. Τα ετήσια βραβεία του περιοδικού «Wallpaper» όμως μας τράβηξαν το ενδιαφέρον, αφού εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς για τους design conscious και φιλτράρουν μέσα από ένα άλλο πρίσμα την ταξιδιωτική βιομηχανία. Η Κωνσταντινούπολη λοιπόν ψηφίστηκε ως η καλύτερη πόλη, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά το πετυχημένο δυναμικό, νεανικό και πρωτοποριακό «επαναλανσάρισμα» της γειτόνισσας, που δεν μένει κολλημένη στο αυτοκρατορικό παρελθόν της. Όπως μάλιστα υποστηρίζουν μερικοί από τους hot designers της Πόλης που μιλάνε στο περιοδικό, η συμβολή του κράτους στο boom που έγινε ήταν ιδιαίτερα σημαντική κυρίως μέσω της καθιέρωσης νέων τμημάτων design στο πανεπιστήμιο. Δεν είναι τυχαίο που τόσο το hip ανατολίτικο εστιατόριο «Hakassan» όσο και το πολυκατάστημα «Harvey Nichols» άνοιξαν, μετά το Λονδίνο, παραρτήματα στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά και το καλύτερο καινούργιο εστιατόριο, σύμφωνα με το «Wallpaper», βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη· λέγεται «Muzede Changa» (φωτό) και φέρει την υπογραφή του ανερχόμενου design διδύμου Autoban. Καλύτερο ξενοδοχείο, απ' την άλλη, αναδείχτηκε το «Home» (www.homebuenosaires.com), επιβεβαιώνοντας το trend symbol που απολαμβάνει αυτό τον καιρό το Μπουένος Άιρες. Καλύτερο spa ψηφίστηκε το «Caudelie Vinotherapie» στο ξενοδοχείου «Marques de Riscal» του Frank Gehry, για το οποίο έχουμε γράψει ήδη, όπως και για την ισπανική αλυσίδα Hospes, που επαναπροσδιόρισε την έννοια του παραδοσιακού ξενοδοχείου στην Ισπανία και αναδείχτηκε καλύτερη αλυσίδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.