The g Hotel

Ο σχεδιαστής Philip Treacy που το «φιλοτέχνησε» είναι ξεκά-θαρος: όπως τα ασύλληπτα καπέλα του σε κάνουν να νιώθεις «a million dollars» με το που τα πλησιάζεις στο κεφάλι σου, έτσι και το νεογέννητο The g Hotel, στο Galway της ταξιδιωτικά «καυτής» Ιρλανδίας, σου στρώνει το κόκκινο χαλί.

The g Hotel

Ιρλανδέζικη έκπληξη

Ο σχεδιαστής Philip Treacy που το «φιλοτέχνησε» είναι ξεκά-θαρος: όπως τα ασύλληπτα καπέλα του σε κάνουν να νιώθεις «a million dollars» με το που τα πλησιάζεις στο κεφάλι σου, έτσι και το νεογέννητο The g Hotel, στο Galway της ταξιδιωτικά «καυτής» Ιρλανδίας, σου στρώνει το κόκκινο χαλί.

The g Hotel - εικόνα 1

O Philip Treacy είναι ο πιο εμπνευσμένος σχεδιαστής καπέλων της Βρετανίας – τα καπέλα του, είναι πραγματικά γλυπτά. Όταν λοιπόν ένας τόσο ανορθόδοξος τύπος επιμελείται την αισθητική ενός ξενοδοχείου, μπορούμε να μιλάμε για ένα αντικείμενο ταξιδιωτικού πόθου. Το The g Hotel γεννήθηκε πριν από μερικούς μήνες στο Galway της Ιρλανδίας, στη γενέθλια πόλη του Τreacy, και είναι ήδη δημοφιλές στους ταξιδιώτες με άποψη. Ως ξενοδοχείο-προορισμός, τo «g» αφορά όσους αρέσκονται στον έξαλλο εξπρεσιονισμό του Τreacy, μεταφρασμένο με άψογα υλικά και πραγματικά απογειωμένο σέρβις. Με το που φτάνεις, ψάχνεις να δεις πού γίνεται η φωτογράφηση – το μέρος είναι γεννημένο για photo-editorials. Παρά την extravagant συμβίωση πανάκριβων αντικειμένων όμως, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα ξενοδοχείο που κάνει στείρα επίδειξη, αλλά είναι γεμάτο ζωντάνια – ένα Treacy-ικό joie de vivre. Ο ίδιος το περιγράφει ως «μείξη διαφόρων στιλ, από το μπαρόκ μέχρι το σύγχρονο – με πολλές στάσεις ενδιαμέσως».

Η εντυπωσιακή πρώτη επαφή είναι το σημείο G του «g»: προκλητικά ψηλοτάβανο Grand Salon και homage στο τοπικό ύφος. ένας πολυέλαιος του Tom Dixon με 300 μπάλες από καθρέφτη και χιλιάδες κρύσταλλα Swarovski μέσα στα τραπέζια, που απογειώνουν τις ασημί αποχρώσεις του υπερλου-σάτου σαλονιού.

Επόμενη στάση: Pink Salon, το signature δωμάτιο του «g». Ξεδιάντροπα ροζ, με το ύφασμα-καμουφλάζ του Andy Warhol σε αποχρώσεις του κόκκινου και ένα ασπρόμαυρο χαλί-δίνη που αναδίδει μια μετα-’50s εξωστρέφεια. Το Blue Salon πάλι, έχει μια περισσότερο «ανδροπρεπή» πρόταση: βελούδο στο χρώμα της πορφύρας και της καραμέλας που συνομιλεί με τους μπλε τοίχους και τα αρ ντεκό φωτιστικά. Πορφυροί διάδρομοι –με

σποτ στο ύψος των αστραγάλων, σαν πασαρέλα!– συνδέουν τους κοινόχρηστους χώρους με τα δωμάτια.

Πινελιές από Botticelli, κόκκινο βελούδο και πολύχρωμες καρέκλες του Andrew Martin συνάδουν με την ιταλική κουζίνα του εστιατορίου, η οποία όμως μάλλον χρειάζεται ένα γερό ανέβασμα για να φτάσει στο συνολικό επίπεδο του ξενοδοχείου.

Τα 101 ευρύχωρα δωμάτια του «g», με σαφή στοιχεία και από τοπία της επαρχίας του Galway, διαθέτουν bespoke χρηστικά αντικείμενα, λευκά είδη Frette, αναλώσιμα του οίκου Etro αλλά power showers (ντους που σου κάνει μασάζ), 24ωρο σέρβις και δυνατότητα μπάτλερ. Οι περιποιήσεις συνεχίζονται στο «g» Spa με προϊόντα της γνωστής εταιρείας E-Spa.

INFO

Το Galway απέχει 140 μίλια από το Δουβλίνο. Συνδέεται αεροπορικώς καθημερινά με το Δουβλίνο και το Λονδίνο (Luton). Οι τιμές κυμαίνονται από € 220 έως € 400.www.theghotel.ie

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.