Άναψε το τζάκι!

Οι καλύτερες χειμωνιάτικες αναμνήσεις μας έχουν ως σάουντρακ τον ήχο του ξύλου που καίγεται στο τζάκι. Και οι δικές σας επίσης; Συγκεντρώσαμε αντιπροσωπευτικές προτάσεις δωματίων στους καλύτερους προορισμούς της Ελλάδας που το τζάκι τους μένει αναμμένο όλο το χειμώνα, δίνοντάς μας αφορμή για ρομαντικό χουχούλιασμα.

Άναψε το τζάκι!

Ξενώνες για ρομαντικούς

Οι καλύτερες χειμωνιάτικες αναμνήσεις μας έχουν ως σάουντρακ τον ήχο του ξύλου που καίγεται στο τζάκι. Και οι δικές σας επίσης; Συγκεντρώσαμε αντιπροσωπευτικές προτάσεις δωματίων στους καλύτερους προορισμούς της Ελλάδας που το τζάκι τους μένει αναμμένο όλο το χειμώνα, δίνοντάς μας αφορμή για ρομαντικό χουχούλιασμα.

Άναψε το τζάκι! - εικόνα 1
Elatos Resort & Health Club

Αζανίας Πέτρινα σαλέ στα Καλάβρυτα

Για όσους αναζητούν οικογενειακό περιβάλλον, άνεση και αυτονομία, το καινούργιο συγκρότημα πετρόχτιστων σαλέ «Αζανίας» (δανείζονται το όνομά τους από την Αρχαία Αζανίδα, η οποία καταλάμβανε μεγάλο μέρος της σημερινής Αρκαδίας), με θέα στον κάμπο και στις χιονισμένες κορφές των Καλαβρύτων, είναι μια καλή πρόταση για γουικέντ στο δημοφιλές θέρετρο. Τα διαμερίσματα αναπτύσσονται σε δύο επίπεδα και επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα, ενώ εκτός από το απαραίτητο τζάκι, διαθέτουν εξοπλισμένη κουζίνα, αυτόνομη θέρμανση, τηλεόραση και πάρκινγκ.

(Καλάβρυτα, 26920/29100, 6976401101, www.azanias.gr)

Μικρή Άρκτος Φυσιολατρικά στην Ελάτη

Χτισμένος με ξύλο και πελεκητή πέτρα στις παρυφές του Κόζιακα,

σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής, ο καινούργιος ξενώνας «Μικρή Άρκτος» προσφέρεται για παρεΐστικες φυσιολατρικές εξορμήσεις με βάση την Ελάτη. Τα δέκα από τα δώδεκα δωμάτιά του διαθέτουν τζάκι και ορισμένα επιπλέον υδρομασάζ. Στα συν το πλούσιο πρωινό που σερβίρεται και στο δωμάτιο όποια ώρα επιθυμείτε, το ζεστό καθιστικό, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας δίπλα στο τζάκι, και οι γνώσεις των υπευθύνων για τη γύρω περιοχή. (Ελάτη Τρικάλων, 24340/71777, www.mikriarktos.com.gr)

Πανδίων Resort Hotel

Πολυτέλεια στις όχθες

της λίμνης Πλαστήρα

Όλα τα δωμάτια (12 δίκλινα, 4 διαμερίσματα και 2 σουίτες) του καινούργιου πολυτελούς ξενοδοχείου «Πανδίων Resort Hotel» στη Λίμνη Πλαστήρα διαθέτουν τζάκι και θέα στη λίμνη, ενώ τα φυσικά υλικά (πέτρα και ξύλο) αναδεικνύονται μέσα από νότες πολυτέλειας. Τα τζάκια είναι πανταχού παρόντα και στους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου, ενώ το 24ωρο room service και οι έξτρα παροχές –όπως η δυνατότητα να επιλέξεις το μαξιλάρι σου– προσθέτουν πόντους. (Νεοχώρι Καρδίτσας, 24410/93440, www.pandion.gr)

Μελισσάκι Villas Βίλες για μεγάλες

παρέες στο Ναύπλιο

Τέσσερις εξοπλισμένες ανεξάρτητες μονοκατοικίες σε μια ήσυχη καταπράσινη έκταση 4 στρεμμάτων λίγο έξω από το Ναύπλιο προσφέρονται για μεγάλες παρέες ή οικογένειες που θέλουν να έχουν την αυτονομία τους αλλά και όλες τις ανέσεις. Ακόμη και τώρα το χειμώνα, που δεν μπορείτε να απολαύσετε την πισίνα με το υδρομασάζ, δεν πρόκειται να πλήξετε τις ώρες που θα μείνετε μέσα. Η κάθε βίλα έχει σαλόνι, τραπεζαρία, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, βιβλιοθήκη, δορυφορική TV και internet.

(Πυργιώτικα, Ναύπλιο, 27520/96414, 6944366804, www.melissaki.gr)

Αροάνια Country style Χελμός

Από τα πιο… τζάκι-friendly ξενοδοχεία της Ελλάδας, το «Αροάνια» διαθέτει τζάκι σε όλα τα δωμάτια,

το οποίο μπορείτε να ανάβετε όσο συχνά θέλετε, καθώς τα ξύλα προσφέρονται σε αφθονία. Τα δωμάτια είναι μεγάλα και διαθέτουν όμορφη θέα, ενώ η country style διακόσμηση ενισχύει την cosy διάθεση.

Το πρωινό σερβίρεται όποια ώρα το ζητήσετε, ενώ το εστιατόριο με τις προσεγμένες προτάσεις και τα mountain bikes για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τις ομορφιές του δάσους κάνουν το ξενοδοχείο ιδανική βάση για ταξιδιώτες όλων των στυλ.

(Ζαρούχλα Αχαΐας, 26960/35090,www.aroania-hotel.gr)

Άναψε το τζάκι! - εικόνα 2
Κυρίμαι

Κυρίμαι

Μανιάτικη γοητεία

Τα δίπατα δωμάτια με τζάκι είναι μια από τις ατμοσφαιρικές προτάσεις ενός ξενοδοχείου, όπου κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό. Ζεστά και ατμοσφαιρικά, διακοσμημένα με αέρινα υφάσματα και με την πέτρα να πρωταγωνιστεί, τα δωμάτια προσφέρουν στιγμές θαλπωρής, ρομαντισμού και ηρεμίας, καλώντας τον επισκέπτη σ’ ένα ταξίδι χαλάρωσης υπό τους ήχους της θάλασσας. Στα συν το ενδιαφέρον εστιατόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας,

το ζεστό καθιστικό και το playroom. (Γερολιμένας, Λακωνική Μάνη, 27330/54288, 27330/59327, www.kyrimai.gr)

Alkyon Resort Hotel Παράλια Κορινθίας και το χειμώνα

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, το ξενοδοχείο «Alkyon Resort» αποτελεί μια άνετη και φιλόξενη πρόταση διαμονής για όλες τις εποχές του χρόνου. Ιδιαίτερα μάλιστα αν κλείσετε κάποιο από τα superior δωμάτια που διαθέτουν τζάκι ή ακόμη καλύτερα ένα από τα deluxe (πάντα με τζάκι), η διαμονή σας εδώ θα αποκτήσει έξτρα νότες χειμερινής θαλπωρής. Στα συν οι πολυτελείς και φιλόξενοι κοινόχρηστοι χώροι, το ζεστό σαλόνι με το τζάκι, το εστιατόριο και οι διάφορες υπηρεσίες και παροχές.

(Βραχάτι Κορινθίας, 27410/52010-1, 210/6425393, www.alkyonhotel.gr )

Φίνταϋ Μπαλκόνι με θέα στα Καλάβρυτα

Οι σουίτες του φιλόξενου αυτού συγκροτήματος, που ατενίζει τα Καλάβρυτα και τις γύρω πλαγιές χτισμένο σε ύψωμα έξω από το χωριό, διαθέτουν τζάκι και έξω από την πόρτα σας θα βρείτε πάντα ξύλα για να το ανάψετε. Τα διαμερίσματα είναι άνετα, εξοπλισμένα με τα απαραίτητα και διακοσμημένα με ρομαντικές πινελιές. Ορισμένα διαθέτουν κουζινάκι. Το πρωινό σερβίρεται δίπλα στο τζάκι, στην κουκλίστικη αίθουσα στην κορυφή του συγκροτήματος και σε κερδίζει με τις σπιτικές γεύσεις του. (Καλάβρυτα, 26920/24552, 6944475410, 210/9354907)

Ανεράδα Inn Ξενώνας-κούκλα στο Καρπενήσι

Ακόμη πιο όμορφος και πιο κουκλίστικος μετά την τελευταία ανακαίνισή του, ο ξενώνας «Ανεράδα Inn» παραμένει μια από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις διαμονής για ατμοσφαιρικά γουικέντ στο Καρπενήσι. Η προσωπική σφραγίδα και το γούστο της ιδιοκτήτριας διαπνέουν τη διακόσμηση των δωματίων που συνδυάζει το country style με πινελιές ρομαντισμού. Αρκετά από τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι, μεταξύ αυτών η εκπληκτική καινούργια βίλα σε αυτόνομο κτίριο ή η κίτρινη σουίτα με σήμα κατατεθέν της την πανέμορφη σιέρα που «κορνιζάρει» τη φύση. (Μεγάλο Χωριό, Καρπενήσι, 22370/41479)

Εποχές Ένα εξοχικό στην ορεινή Μεσσηνία

Το τζάκι είναι μόνο μια από τις λεπτομέρειες που αναδεικνύουν τα δωμάτια του πανέμορφου καινούργιου ξενώνα στην Αμπελιώνα. Σαν ένα μικρό χωριό μες στο χωριό, οι «Εποχές» αποτελούνται από έξι σπίτια ενταγμένα απόλυτα στον οικιστικό του ιστό, με πέτρα, ξύλινα μπαλκόνια και κεραμίδι. Όλα τα δωμάτια είναι διαφορετικά μεταξύ τους, με εκπληκτικά ταβάνια, ενώ εννέα από αυτά αναπτύσσονται σε δύο χώρους, έχουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και μπορούν να φιλοξενήσουν 4 άτομα. Στο κεντρικό κτίριο λειτουργεί το παραδοσιακό καθιστικό με την πολύ προσεγμένη διακόσμηση και το κουκλίστικο εστιατόριο. (Αμπελιώνα Μεσσηνίας, κρατήσεις στα γραφεία της Aldemar: 210/6236150, www.epohes.gr)

Άναψε το τζάκι! - εικόνα 3
Πανδίων Resort Hotel

Ateron Spa

Νότες αναζωογόνησης στο Αμύνταιο

Το τζάκι είναι το κερασάκι στην τούρτα στα μεγάλα και άνετα δωμάτια του ξενοδοχείου «Ateron Spa» στο Αμύνταιο της Φλώρινας, μια καλή βάση για σκι στο Καϊμακτσαλάν ή για εκδρομές στις λίμνες της περιοχής. Το σκούρο ξύλο και το δέρμα ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα προσθέτοντας πόντους, ενώ για μια πιο ιδιαίτερη πρόταση επιλέξτε τη σουίτα Νο 9 που διαθέτει τζάκι και κρεβάτι με ουρανό. Το ξενοδοχείο προσφέρει δυνατότητα υδροθεραπείας στο καινούργιο του spa, ενώ στην κομψή οινοθήκη του ισογείου μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτά κρύα πιάτα και επιλογές τοπικών και άλλων κρασιών συνοδεία ενός πούρου από το humidor.

(Αμύνταιο Φλώρινας, 23860/20000, www.ateron.gr)

Λογγάς Θαλπωρή με θέα στη λίμνη

Το αναμμένο τζάκι συμπληρώνει την ούτως ή άλλως ζεστή εικόνα των δωματίων του ξενώνα «Λογγάς»,

ο οποίος ατενίζει τη λίμνη της Καστοριάς χτισμένος σε ύψωμα έξω από το Σιδηροχώρι, επτά μόλις χιλιόμετρα από την πόλη. Οι πέτρινες λεπτομέρειες και τα λευκά αέρινα υφάσματα φτιάχνουν ατμόσφαιρα, ενώ η εκπληκτική θέα στην πόλη και τη λίμνη της Καστοριάς είναι από μόνη της λόγος για να μείνεις εδώ. Οι τοπικές γευστικές προτάσεις του εστιατορίου «Στους Καλούς Δρυς» και η εκτενής λίστα κρασιών είναι ένα ακόμη συν. (Σιδηροχώρι Καστοριάς, 24670/72424, www.loggas.net)

Αρχοντικό Μιχόπουλου Παραδοσιακή πηλιορείτικη φιλοξενία

Τζάκι διαθέτουν και επτά από τα δωμάτια αυτού του αρχοντικού του 1860, το οποίο ανακαινίστηκε από το ιδιοκτήτη μηχανικό Δημήτρη Μιχόπουλο διατηρώντας το παραδοσιακό του στυλ. Τα ξύλινα πατώματα δένουν αρμονικά με τις αντίκες και τα παραδοσιακού ύφους κομμάτια στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως το ιδιαίτερα ζεστό τώρα το χειμώνα καθιστικό του τρίτου ορόφου, με τους πάγκους σε στυλ οντά και την υπέροχη θέα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις γεύσεις, τόσο στο πλούσιο πρωινό, που περιλαμβάνει τοπικά προϊόντα ιδίας παραγωγής, όσο και στο εστιατόριο με τις τοπικές γεύσεις και στο κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων.

(Βυζίτσα, Πήλιο, 24230/86860-1, www.arxontikomixopoulou.gr)

Άναψε το τζάκι! - εικόνα 4
Ξενώνας Λογγάς

Ostra Menalon Luxury Suites

Πολυτελείς κατοικίες στο Μαίναλο

Και οι πέντε αυτόνομες κατοικίες του συγκροτήματος «Ostra Menalon Luxury Suites» διαθέτουν τζάκι κάνοντας ακόμη πιο θελκτική την ιδέα του… cocooning στο δωμάτιό σας ή μάλλον καλύτερα στο σπιτάκι σας. Από τη μονόχωρη «Θαλασσιά» μέχρι την «Καστανή» που φιλοξενεί μέχρι 6 άτομα, οι όμορφες αυτές κατοικίες στον Άνω Καρδαρά προσφέρουν άνεση, θαλπωρή και αυτονομία. Εκτός από τζάκι διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τζακούζι (εκτός από τη μονόχωρη), Ίντερνετ και δορυφορική. (Άνω Καρδαράς Αρκαδίας, 27960/22743, 6977286811)

Πρίμουλα Ρομαντικά στα Ζαγοροχώρια

Όλα τα δωμάτια του πανέμορφου πολυτελούς ξενώνα στο χωριό Άνω Πεδινά στα Ζαγοροχώρια διαθέτουν τζάκι. Η μοναδική ατμόσφαιρα του σπιτιού του 1870, που αναπαλαιώθηκε με σεβασμό προς το πρωτότυπο διατηρώντας τα βασικά αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά, καθορίζει την εμπειρία της διαμονής στο «Πρίμουλα». Ρομαντικά, μεγάλα κρεβάτια με ουρανό, τζάκια, αναπαυτικά καθιστικά, υπέροχοι χρωματισμοί συνθέτουν τη μοναδική ατμόσφαιρα των δωματίων. (Άνω Πεδινά Ιωαννίνων, 26530/71133, 26510/37210, www.primoula.gr)

Elatos Resort & Health Club Ω, έλατο στην Αγόριανη!

Το τζάκι στο καθιστικό δένει αρμονικά με το μοναδικό αλπικό πακέτο που προσφέρουν τα σαράντα country style σαλέ του «Elatos Resort & Health Club» μέσα στο δάσος με τα πανύψηλα έλατα, ανάμεσα στην Αγόριανη και την Αράχοβα και πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Κάθε σπίτι είναι ανεξάρτητο και διαθέτει κρεβατοκάμαρα, καθιστικό με τζάκι, μικρή κουζίνα και βεράντα, ενώ στο κεντρικό κτίριο λειτουργούν η ρεσεψιόν, τα καθιστικά, το μπαρ, το εστιατόριο, η πισίνα και το γυμναστήριο.

(Θέση Ίταμος, 7 χλμ. από την Αγόριανη, 22340/61162, 210/3644666, www.elatos.com)

Country Club Trikolonion Resort πολυτέλεια στη Στεμνίτσα

Το τζάκι δεν θα μπορούσε να λείπει από ορισμένα δωμάτια του πολυτελούς ορεινού resort της Στεμνίτσας, όπως η σουίτα 201 με το μεγάλο μπαλκόνι. Σε κάθε περίπτωση πάντως το δωμάτιό σας θα είναι ατμοσφαιρικό και μοναδικό. Εξίσου πανέμορφα και τα σαλόνια με αντίκες, χαλιά και English-style πινελιές. Πανέμορφο το jacuzzi

σ’ ένα φωτεινό χώρο με βιτρό.

(Στεμνίτσα, Αρκαδία, 27950/29500-1, 210/6889249, www.countryclub.gr)

Πύργος Ξενιού Παραμυθένια Δημητσάνα

Το κουκλίστικο δίκλινο του επάνω ορόφου με το τζάκι, τα χουχουλιάρικα παπλώματα και τις λευκές φλοκάτες είναι ένα από τα πιο ρομαντικά δωμάτια του φροντισμένου αυτού ξενώνα που στεγάζεται σε έναν ιστορικό πύργο στο κέντρο της Δημητσάνας. Το σαλονάκι-μπαρ, σε μια ατμοσφαιρική κουκλίστικη αίθουσα, και

η φωτεινή και αρχοντική σάλα είναι δύο φιλόξενες γωνιές χαλάρωσης. Εξαιρετικό το σπιτικό πρωινό.

(Δημητσάνα, Αρκαδία, 27950/31750, www.pyrgos-xenioy.gr)

Άναψε το τζάκι! - εικόνα 5
Μελισσάκι Villas

Ελαιών

Ατμοσφαιρικά στην ορεινή Αρκαδία

Όλες οι θεματικές σουίτες του ατμοσφαιρικού ξενώνα στο Ελληνικό Αρκαδίας διαθέτουν τζάκι εκτός

από τη μικροσκοπική low-budget. Καλύτερα δωμάτια η μονόχωρη και ψηλοτάβανη «Αρκαδία», που χωράει μέχρι 5 άτομα και η «Μπελ Επόκ», με σοφιστικέ έπιπλα και κουκλίστικο τζαμωτό καθιστικό. Ποδήλατα και άλογα είναι στη διάθεση των φιλοξενουμένων για εξορμήσεις στη φύση. Τοπικά προϊόντα στο πρωινό και στα γεύματα (κατόπιν παραγγελίας). (Ελληνικό Αρκαδίας, 27910/31400, 6976704706, www.innelaion.gr)

Pavezzo Country Retreat Ορεινή Λευκάδα με προσωπικότητα

Η πανέμορφη δίπατη βίλα «Χλόη» με τη ρομαντική κρεβατοκάμαρα και η μεζονέτα «Δάφνη» που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4 άτομα είναι δύο από τις παραδοσιακές κατοικίες του συγκροτήματος «Pavezzo Country Retreat» που διαθέτουν τζάκι κάνοντας ακόμη πιο ατμοσφαιρικές τις χειμωνιάτικες νύχτες στην ορεινή Λευκάδα. Κάθε σπίτι διαθέτει τη δική του ατμόσφαιρα, με αντίκες, κυπαρισσένια δοκάρια, μικρά χαμηλά τζάκια, ενετικά βοτσαλωτά κατώφλια. (Κατούνα, Λευκάδα, 26450/71782, www.pavezzo.gr)

Hellas Country Club Φουλ των αισθήσεων στο Καρπενήσι

Η μεγάλη κόκκινη σουίτα με το king-size κρεβάτι είναι η καλύτερη από τις τέσσερις σουίτες που διαθέτουν τζάκι στο πανέμορφο ξενοδοχείο στο Μικρό Χωριό στο Καρπενήσι. Το τζάκι είναι ο πρωταγωνιστής και στους κοινόχρηστους χώρους, με τα πανέμορφα καθιστικά σε ζεστά γήινα χρώματα, τα εντυπωσιακά χαλιά, τις παραδοσιακές κασέλες,

τα μοναστηριακά τραπέζια και τα ινδονησιακά διακοσμητικά αντικείμενα. Ατμόσφαιρα αναμμένου τζακιού απολαμβάνεται και στο ξενοδοχείο της αλυσίδας Country Club Αρχοντικόν στο Πάπιγκο. (Μικρό Χωριό, Καρπενήσι, 22370/41570-6, www.countryclub.gr)

Λιακωτό Ησυχαστήριο στις Πρέσπες

Το «Βεραμάν» και το «Σιελ» στον επάνω όροφο του ξενώνα «Λιακωτό» στο Λαιμό Πρεσπών είναι δύο από τα τέσσερα δωμάτια του ξενώνα που διαθέτουν τζάκι. Η θέα, το λιακωτό (κλειστή ξύλινη βεράντα), η θαλπωρή του σαλονιού, οι σπιτικές γεύσεις στην κομψή τραπεζαρία, η κάβα των μικρών τοπικών παραγωγών είναι μερικά ακόμη

από τα ατού αυτού του μικρού προσωπικού ξενώνας.

(Λαιμός Πρεσπών, 23850/51200).

Μαλεβός Αίσθηση αυτονομίας στον Πάρνωνα

Το ζεστά καθιστικά με τζάκι σε χωριάτικο παραδοσιακό ύφος στα τέσσερα σπίτια του συγκροτήματος «Μαλεβός» στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας προσφέρονται ως βάση για εξορμήσεις στον ελατοσκέπαστο Πάρνωνα. Δίπατα, με την κρεβατοκάμαρα στον επάνω όροφο και τζάκι στο καθιστικό, θα ικανοποιήσουν όσους αναζητούν αυτονομία. Κοινόχρηστοι χώροι δεν υπάρχουν, αλλά το καλάθι με το πρωινό έρχεται στο δωμάτιό σας. (Άγιος Πέτρος Κυνουρίας, 27920/31155, 27920/31375, 6945377328, www.malevos.gr)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί" στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο 9ο Φόρουμ των Δελφών

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα και ο τουρισμός της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία για Πάσχα στην Κρήτη

Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά φαράγγια, αξέχαστες παραλίες μας περιμένουν να απολαύσουμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και με τον γλυκό καιρό της άνοιξης για σύμμαχό μας.