Τα best of των Άλπεων

Θες να συνδυάσεις ski και sightseeing ή να λιώνεις το πρωί χιονοπέδιλα στις πίστες και το βράδυ τακούνια στα clubs; Πρόσβαση στην πίστα από το δωμάτιό σου ή καλές παροχές για παιδιά; Στην εποχή του εξειδικευμένου ταξιδιού, οι σκιέρ των Άλπεων δεν διαλέγουν πια χιονοδρομικό κέντρο, αλλά εμπειρία. Χαρτογραφούμε τις καλύτερες εμπειρίες που προσφέρουν οι Άλπεις.

Τα best of των Άλπεων

Θες να συνδυάσεις ski και sightseeing ή να λιώνεις το πρωί χιονοπέδιλα στις πίστες και το βράδυ τακούνια στα clubs; Πρόσβαση στην πίστα από το δωμάτιό σου ή καλές παροχές για παιδιά; Στην εποχή του εξειδικευμένου ταξιδιού, οι σκιέρ των Άλπεων δεν διαλέγουν πια χιονοδρομικό κέντρο, αλλά εμπειρία. Χαρτογραφούμε τις καλύτερες εμπειρίες που προσφέρουν οι Άλπεις.

Τα best of των Άλπεων - εικόνα 1

Design travelers

Τα design hotels φυτρώνουν σαν μανιτάρια στις Άλπεις, ανταποκρινόμενα στην ανάγκη των ταξιδιωτών για προτάσεις διαμονής πέρα από τα κλασικά country style σαλέ και τα grand palaces. Το καινούργιο ξενοδοχείο «Omnia» της αλυσίδας των design hotels στο Zermatt είναι η πιο πρόσφατη άφιξη με εντυπωσιακή θέα, όπως «κρέμεται» πάνω από την πόλη – η είσοδος γίνεται από ένα ασανσέρ σκαμμένο στο βράχο. Δύο ακόμη έξτρα design προτάσεις, μέλη κι αυτά των design hotels, είναι το «Madlein», πολύ κοντά σε μία από τις καλύτερες ski areas της Αυστρίας, τη Silvretta, με highlight τη μίνιμαλ αίθουσα χαλάρωσης του Fire Room με τις λευκές μαξιλάρες-φουτόν γύρω από το γεωμετρικό ανοιχτό τζάκι, και το «Mavida Balance Ηotel & Spa» στο Zell am See, που προσφέρει ένα πλήρες πακέτο αναζωογόνησης ψυχής και σώματος σε ένα ντιζαϊνάτο περιβάλλον (κρατήσεις και πληροφορίες στο www.designhotels.com)

«Πράσινοι» σκιέρ

Η μανία για «πράσινο τουρισμό» άγγιξε και τις Άλπεις, με νέα ξενοδοχεία να ακολουθούν οικολογική λογική και να προτείνουν νέες εμπειρίες. Το «Whitepod Eco Retreat» είναι το απόλυτο ξενοδοχείο-γκάτζετ για μεγάλα παιδιά με φυσιολατρικές ανησυχίες: ένα μοντέρνο οικολογικό καταφύγιο στην καρδιά των ελβετικών Άλπεων, προσεγγίσιμο μόνο με τα snow shoes. Μην περιμένετε ρεσεψιόν και πορτιέρηδες. Το ξενοδοχείο αποτελείται στην ουσία από πέντε φουτουριστικές καλύβες σε στιλ ιγκλού, καθεμία από τις οποίες κοιμίζει μέχρι δύο άτομα. Η επίπλωση προέρχεται από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ η ξυλόσομπα και οι λάμπες πετρελαίου συνδυάζονται με high tech αξεσουάρ, σε μια μονάδα που παρέχει την αίσθηση της επιστροφής στη φύση με ένα μοντέρνο περιτύλιγμα. Ένα σαλέ στο κέντρο της μονάδας παίζει το ρόλο των κοινόχρηστων χώρων, φιλοξενώντας το εστιατόριο με τοπικές γεύσεις από προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, ενώ οι ευφάνταστοι φρέσκοι χυμοί των juice bar και το εκτενές massage menu του chill out zone συμπληρώνουν το σκηνικό (Villars, Ελβετία, +41 (0) 7974 46219, www.whitepod.com). Άλλο ένα πολύ ιδιαίτερο ξενοδοχείο με οικολογικό πνεύμα είναι το «Vigilius Mountain Resort», ένα «eco-hotel» στους Δολομίτες, μέλος των design hotels, όπου το λιτό μετά-αλπικό ντιζάιν εντάσσεται αρμονικά στο περιβάλλον – όχι μόνο στα εντελώς αισθητικά αλλά και στα πρακτικά ζητήματα, αφού οι ειδικά μελετημένες από οικολογικής άποψης εγκαταστάσεις θερμότητας και ύδρευσης θυμίζουν μινιμαλιστικό έργο τέχνης. Εκτός από τα ευεργετικά αρώματα του αλπικού περιβάλλοντος, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις υγιεινές τοπικές γεύσεις και στο spa. Το τελευταίο προσφέρει διάφορα πακέτα που συνδυάζουν καινοτομίες με αγροτικό touch, όπως το μπάνιο σε νερό με σανό, και περιποιήσεις με επώνυμα προϊόντα (Vigiljoch, Lana, +39 0473 556600, www.vigilius.it).

Τα best of των Άλπεων - εικόνα 2

Family ski

Από τα πιο child-friendly θέρετρα των Άλπεων, η Courchevel με τις VIC σχολές σκι να υπόσχονται ότι τα παιδιά σας όχι μόνο θα μάθουν σκι, αλλά θα αντιμετωπιστούν και ως… very important children. Τα αυστριακά θέρετρα (Kitzbuhel, Lech, Saalbach) είναι από τις Νο1 επιλογές για οικογενειακές διακοπές σκι, με ειδικά μενού στα εστιατόρια, kids friendly οικογενειακά ξενοδοχεία-φάρμες, ειδικούς ανελκυστήρες, πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες αγορές και παιδικούς σταθμούς για να απασχολήσουν τα μικρά παιδιά όσο εσείς θα δοκιμάζετε τις πίστες. Το ίδιο κι οι Δολομίτες, οι οποίοι μάλιστα προσφέρονται και για οικονομικές διακοπές με την οικογένεια. Χωρίς το στήσιμο ενός χλιδάτου θέρετρου, στα φιλόξενα χωριουδάκια των ιταλικών Άλπεων θα βρείτε οικογενειακά ξενοδοχεία, τα περισσότερα από τα οποία διαθέτουν mini clubs και play station στα δωμάτια, ενώ στα χιονοδρομικά κέντρα θα απολαύσετε τις ιδιαίτερες παροχές για παιδιά (διασκεδαστικό μάθημα σκι με κούκλες, παιχνίδια και έμπειρους εκπαιδευτές στους παιδότοπους και τους παιδικούς σταθμούς σκι και ειδικές προσφορές, όπως τα δωρεάν ski pass για παιδιά κάτω των 8 ετών).

Γκουρμέ σλάλομ

Η Courchevel είναι μία από τις τοπ επιλογές με δύο δυάστερα εστιατόρια, για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στο ειδικό αφιέρωμα στα καλύτερα εστιατόρια των Άλπεων. Μια ακόμη ιδέα για αλπικά ταξίδια, που η γευστική τους πλευρά δεν περιορίζεται στα πατροπαράδοτα πιάτα τυριών, όπως τα φοντί και οι raclettes, είναι το Lech στις Αυστριακές Άλπεις με ένα πολύ ενδιαφέρον φεστιβάλ κρασιού και γαστρονομίας που οργανώνουν οι εστιάτορες μαζί με γνωστούς σεφ και παραγωγούς κρασιού, αλλά και το βραβευμένο με αστέρι Michelin «Post Stuben» με σπεσιαλιτέ το ελάφι με γλυκοπατάτες, πουρέ σέλινου και δαμάσκηνα με ξίδι, και τους «λουκουμάδες» Mozart με βερίκοκο. Ιδιαίτερα καλή σχέση σκι-γεύσης θα βρείτε στους Δολομίτες, στις ιταλικές Άλπεις: στο χωριουδάκι San Cassiano στην περιοχή Alta Badia, βρίσκονται δύο από τα τρία βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια του Νότιου Τιρόλου. στην Corvara, ο εκκεντρικός hotelier Michil Costa διαθέτει μια κάβα με 27.000 ετικέτες στο «Romantik Hotel La Perla», όπου ο επισκέπτης ξεναγείται σε ένα εικοσάλεπτο τουρ-πολυθέαμα, ενώ εκτός του ξενοδοχείου βρίσκεται το αστεράτο εστιατόριό του «Stua di Michil» που στεγάζεται σε ένα τιρολέζικο σαλέ του 18ου αιώνα.

Ρarty teenagers

Το «Rider’s Palace» στη σχετικά άγνωστη στους μη Ελβετούς ski area Laax-Flims είναι κοινό (χειμερινό) μυστικό των clubbers, χάρη στο Palace Club, ιδιοκτησίας του «Ministry of Sound», του λονδρέζικο mainstream ναού των clubbers. Η νεανική πολιτική ισχύει μάλιστα και στις κρατήσεις, αφού μπορείς να κλείσεις κρεβάτι ακόμη και σε δωμάτιο που το μοιράζεσαι με άλλους (+49 3062 901111, +800 4912 9054, www.designhotels.com). Τα τρελά πάρτι με γνωστούς djs, θεματικές βραδιές και live μπάντες έχουν κάνει το «Hotel Dom» στο Saas-Fee της Ελβετίας μία από τις δημοφιλέστερες βάσεις για μπιτάτες σκι διακοπές. Το «Pop Corn Living Room» με φοβερά μοχίτος, κόκκινους καναπέδες για άραγμα, κουβεντούλα και ποπ κορν σε αφθονία είναι η πιο προχωρημένη εκδοχή του αλπικού lounging, ενώ πινελιές όπως το play station στα δωμάτια κάνουν τη διαφορά για το νεανικό κοινό. (+41 (0) 2795 75101, www.uniquedom.com). Τα techno evenings, οι χαμηλές τιμές, τα raclette parties και τα νυχτερινά show και street performances έχουν κάνει τα low budget γαλλικά θέρετρα La Plagne και Les Arcs δημοφιλείς επιλογές για τους teenagers που θέλουν να εξαντλήσουν κάθε απόθεμα αδρεναλίνης. Το St. Αnton am Arlberg είναι ένα από τα πιο μπιτάτα χιονοδρομικά των αυστριακών Άλπεων. Στην πραγματικότητα, οι φαν του επιδίδονται στο άθλημα του βραδινού σκι και στην κατάβαση του Grun που οδηγεί στα δύο μπαρ-θεσμούς, το «Krazy Kanguruh» και το «Mooserwirt». All-day party θυμίζει το σκι στο Avoriaz των γαλλικών Άλπεων. Από τα space τετράγωνα αυτοκίνητα που κινούνται με ερπύστριες ως τα σχεδόν μόνιμα open parties με djs κι από τα trendy bar-restaurants μέχρι τις ελκηθροδρομίες «snake slides», όπου όλη η παρέα κατεβαίνει μια πλαγιά με ενωμένα έλκηθρα δημιουργώντας ένα τεράστιο «φίδι», το αλπικό fun εκτοξεύεται στα ύψη.

Τα best of των Άλπεων - εικόνα 3

Αction lovers

Στη Val d’ Isere θα βρείτε ένα από τα πιο καλοκουρδισμένα θέρετρα των γαλλικών Άλπεων, με ιστορία στις ski holidays (από το 1960) και δύο Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο ενεργητικό του. Οι πίστες και τα lifts διαρκώς εκσυγχρονίζονται, τα extreme sports και τα events αυξάνονται και ντύνονται με μπιτάτη μουσική, ενθαρρύνοντας τις νεαρές active παρέες, οι οποίες θα βρουν και πολλά διαθέσιμα σαλέ for rent. Για τους προχωρημένους υπάρχουν πίστες με απότομες κλίσεις, όπως η ολυμπιακών προδιαγραφών Bellevarde, και μεγάλα bumps, ενώ τους fans του snowboard περιμένει το πρόσφατα ανακαινισμένο snowpark. Όσοι δεν αρκούνται στα χιονοπέδιλα, θα βρουν σχεδόν οποιοδήποτε σπορ μπορεί να μεταφερθεί πάνω στο χιόνι: από παραπέντε και καρτ μέχρι ποδόσφαιρο και χόκεϊ. Επίσης, ελκηθροδρομίες με σκυλιά χάσκι και αναρρίχηση σε πάγο. Κάθε Πέμπτη διοργανώνεται νυχτερινό σκι με πυρσούς. Το Tignes είναι ακόμη από τα αγαπημένα χειμερινά κέντρα των γαλλικών Άλπεων για τους απαιτητικούς σκιέρ και τους λάτρεις της αλπικής περιπέτειας. Οι εξαιρετικές δυνατότητες για σκι που προσφέρει το διάσημο Espace Killy, η άμεση πρόσβαση στον παγετώνα Grande Motte (3.656 μ.), αλλά και στη ski area της Val d’ Isere με τους εξαθέσιους high tech και high speed αναβατήρες του Val Claret, το αχανές snowpark που φλερτάρει με τους snowboarders όλων των επιπέδων είναι μερικά από τα highlights.

Low budget ski

Στους Δολομίτες των ιταλικών Άλπεων, αν και πρόκειται για μία από τις πιο ανερχόμενες γειτονιές σκι της Ευρώπης, οι τιμές των παροχών σκι και των πακέτων δεν έχουν ακόμη εκτοξευθεί στα ύψη της Courchevel ή του St. Moritz. Ιδιαίτερα για τους Έλληνες, που μπορούν να έρθουν στην Ιταλία με το αυτοκίνητό τους, οι διακοπές για σκι στους Δολομίτες έρχονται ακόμη φθηνότερα κι από αντίστοιχες στην Ελλάδα. Καλή σχέση ποιότητας-τιμής, all day fun, καλές παροχές για οικογένειες, snowboard parks που αγαπούν οι Ευρωπαίοι teenagers και άνετα value-for money ξενοδοχεία με άμεση πρόσβαση στις πίστες (ski in/ski out) βάζουν ολοένα και πιο δυναμικά στην ατζέντα των σκιέρ που αναζητούν low-budget σκι εμπειρίες τις La Plagne-Les Arcs, ένα σχετικά καινούργιο τεράστιο ski park που δημιουργήθηκε πριν λίγα χρόνια χάρη στο λανσάρισμα του high-speed τελεφερίκ Vanoise Express που ενώνει πλέον τα resorts La Plagne και Les Arcs στις γαλλικές Άλπεις.

Luxury ski

Η βασίλισσα της νέας πολυτέλειας που δεν ισούται με αριστοκρατικά grand palaces, αλλά με σύγχρονες υπηρεσίες και πλουραλιστικό πακέτο εμπειριών είναι η Courchevel. Εδώ, τα πολυτελή ξενοδοχεία συνδυάζουν το σέρβις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου με το homey feeling ενός σαλέ, τα εστιατόρια με τις παραδοσιακές γεύσεις της Σαβοΐας με τις δημιουργικές ανησυχίες της σύγχρονης μαγειρικής, ενώ το nightlife, αν και κινείται σε σχετικά επαρχιακούς ρυθμούς, είναι παρεΐστικο και cosy, με lounge μπαράκια, όπως το «La Mangeoire» και το «Piggy’s», που από κάποια ώρα κι ύστερα θυμίζουν κλαμπ. Η Courchevel είναι το πιο φιλικό προς το σκιέρ θέρετρο, το πιο σπορτίφ από τα κυριλέ ski resorts. «Ski in, ski out» είναι το μότο της Courchevel – αυτό, στη γλώσσα των σκιέρ, σημαίνει ότι από οποιοδήποτε σημείο της πόλης μπορείς να βγεις κατευθείαν στις πίστες. Από τη στιγμή που θα ανεβείς εδώ πάνω, τα πάντα βρίσκονται σε… skiing distance: δεν χρειάζεται να αποχωριστείς ποτέ τα σκι σου ούτε έχεις ανάγκη από μεταφορικό μέσο να σε πάει από το ξενοδοχείο σου στις πίστες. To ski room –εξωτικό facility για τα πεντάστερα ξενοδοχεία άλλων αλπικών θερέτρων– είναι κάτι τόσο αυτονόητο για τα ξενοδοχεία της Courchevel όσο κι η ρεσεψιόν. Εδώ θα αφήσεις το πρωί τα παπούτσια για να βάλεις τα παγοπέδιλα, εδώ θα σε υποδεχθούν το απόγευμα με αρωματικό κρασί και ζεστές παντόφλες.

Τα best of των Άλπεων - εικόνα 4

Ηigh-class ski

Ενάμιση αιώνα αφότου γεννήθηκε εδώ η φιλοσοφία του «πάω διακοπές για σκι», οι γαλαζοαίματοι και τα παλιά τζάκια συνεχίζουν να τιμούν το St. Moritz, ενώ οι ντυμένοι στα Prada δάσκαλοι του σκι της Suvretta-Prada School περιμένουν να μυήσουν τους νεοφώτιστους στο μύθο του πιο αριστοκρατικού θέρετρου των Άλπεων. Και οι κοινοί σκιέρ, όμως, μπορούν πλέον να μετέχουν στο αριστοκρατικό παραμύθι και να απολαμβάνουν το σκι με φόντο ένα παραμυθένιο αλπικό τοπίο, με φωταγωγημένα παλάτια και παγωμένες λίμνες. Οι ιπποδρομίες, το skijoring, το γκολφ και το κρίκετ πάνω στις παγωμένες λίμνες είναι μόνο μερικές από τις εκδοχές του «the bold and the beautiful» way of life στο St. Moritz. Από ένα τέτοιο θέρετρο δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα γκουρμέ εστιατόρια, το καζίνο, τα clubs και οι επώνυμες μπουτίκ της Via Serlas, ενώ παράλληλα διοργανώνονται ετήσια φεστιβάλ μουσικής και γαστρονομίας προς το τέλος της σεζόν του σκι.

Celebrity-spotting

Αν η παλιά αριστοκρατία του σκι φορτώνει τις Louis Vuitton βαλίτσες της και κάνει check-in στα πεντάστερα ξενοδοχεία-παλάτια του St. Moritz και στα ιδιωτικά σαλέ του Gstaad, οι νεο-μοδάτοι φαν του σκι κλείνουν το προσωπικό τους σαλέ με home cinema και ανοιχτό θερμαινόμενο jacuzzi και απολαμβάνουν όλες τις VIP υπηρεσίες του θερέτρου, όπως το να σου φέρνουν τον εξοπλισμό του σκι καθημερινά με delivery στην πόρτα σου. Τα νέα, γρήγορα lifts έχουν εξαφανίσει τις ουρές και το celebrity spotting είναι πλέον πιο δύσκολο, το σκι όμως στο Verbier και στις περίφημες Τέσσερις Κοιλάδες (με τις οποίες συνδέεται) είναι πλέον ευκολότερο και καλύτερο. Τις νυχτερινές ώρες, οι μεγαλύτερες ουρές δημιουργούνται έξω από το «Farm Club», η νεολαία προσκυνά τους djs του «Taratata», ενώ το «Casbah» είναι η καλύτερη διεύθυνση για ένα VIP κοκτέιλ σαμπάνιας. Το βράδυ στα κλαμπ, παραγγείλτε ένα μπουκάλι από το αγαπημένο σας ποτό, το οποίο, αν δεν το καταναλώσετε ολόκληρο, μπορείτε να ζητήσετε από το μετρ να σας το φυλάξει για την επομένη.

Spa breaks

Το απόλυτο αλπικό θέρετρο spa με υπογραφή αιώνων βρίσκεται στο αυστριακό Badgasteein. Το πάλαι ποτέ αριστοκρατικό θέρετρο διατηρεί έναν αέρα μπελ επόκ, επενδύοντας ταυτόχρονα με σύγχρονες επιχειρηματικές κινήσεις στο «χρυσό» νερό των πηγών του. Οι ευεργετικές ιδιότητες των φημισμένων ιαματικών πηγών Gastein φιλτράρονται μέσα από τη σύγχρονη spa τεχνογνωσία στα καινούργια spa «Alpen Therme» και «Felsentherme», τον πιο ιδανικό τόπο για να μυηθείτε στην αλπική υδροθεραπεία. Το spa της La Prairie στο ξενοδοχείο «Le Kilimandjaro» στην Courchevel είναι ένας παράδεισος ευεξίας, ενώ η καλύτερη πισίνα της Courchevel βρίσκεται στο ξενοδοχείο «Annapurna» με μια τζαμαρία που την περιβάλλει σχεδόν απ’ όλες τις πλευρές, δίνοντάς σου την ψευδαίσθηση ότι κάνεις ζεστό μπάνιο στον πάγο. Στα περισσότερα αυστριακά ξενοδοχεία αντί για spa, θα βρείτε beauty farms με πισίνες, χαμάμ, jaccuzi και κούρες αναζωογόνησης.

Relax & φύση

Μία από τις πιο καλές προτάσεις για χαλαρές φυσιολατρικές ski holidays είναι η Val di Fiemme στις ιταλικές Άλπεις με γραφικά χωριουδάκια περιτριγυρισμένα από το απόλυτο λευκό, πολύ καλές δυνατότητες σκι σε διαφορετικό ski center κάθε μέρα, αδρεναλίνη στα ύψη αλλά και χαλαρό sightseeing ski, φιλόξενα οικογενειακά ξενοδοχεία και φάρμες, αλλά και γαστρονομικά tours σε μια περιοχή με πλούσια γευστική παράδοση. Νοικιάστε αυτοκίνητο και επισκεφτείτε τα κάστρα του Trentino: Castel Pergine, Castello del Buonconsiglio, Castel Monreale, Castel Beseno ή κάντε το γύρο της Μarmolada: Cavalese, Predazzo, Canazei, Malga Ciapela, λίμνη Alleghe, Passo S. Pellegrino, Moena, Predazzo, Cavalese (177 χλμ.) – μία από τις ομορφότερες ημερήσιες διαδρομές με αυτοκίνητο.

Τα best of των Άλπεων - εικόνα 5

Αpre`s skiers

Στο Kitzbuhel, από τις πιο δυνατές προτάσεις συνολικού αλπικού πακέτου, το παραδοσιακό σκηνικό με τα χιονισμένα, πολύχρωμα παραδοσιακά σπίτια να φτιάχνουν ατμόσφαιρα και το δυνατό apre`s ski life συνθέτουν το προφίλ ενός διάσημου ski resort, ιδανικού για όσους δεν αρκούνται στις πίστες, αλλά αναζητούν και γραφικότητα και κοσμικό feeling. Οι bon viveurs του χιονιού σημειώστε το Zermatt, μια σύγχρονη μητρόπολη του σκι, όπου η ελβετική κομψότητα συναντά τις σημερινές απαιτήσεις τόσο στο σκι όσο και στην καλοπέραση. Απαιτητικοί σκιέρ και bon viveurs του χιονιού είναι οι σταθεροί πελάτες των πολυτελών ξενοδοχείων του Zermatt, που φωλιάζει στην κοιλάδα του Matterhorn, του περίφημου αλπικού όγκου ύψους 4.500 μ. Αρκετά γκουρμέ εστιατόρια, κυρίως μέσα στα ξενοδοχεία, αλλά και επώνυμες μπουτίκ και κοσμηματοπωλεία συμπληρώνουν το προφίλ ενός κλασάτου αλπικού θέρετρου που θα ικανοποιήσει δεόντως τους «apre`s skiers». Φέτος μάλιστα, το παλιό καζίνο μεταμορφώνεται σε ένα αλπικό «διαδραστικό» μουσείο.

Skiers in love

Ξεχωριστή εμπειρία για σέξι ski trips η σουίτα Myla του alpine chic ξενοδοχείου «Clubhouse», που δανείζεται το όνομά της από την ομώνυμη εταιρεία εσωρούχων και διαθέτει μέχρι και επιλογή σεξουαλικών βοηθημάτων στο μίνι-μπαρ της. Must και το extra large κρεβάτι 2,7 μ. με την εκπληκτική θέα στις πίστες. Μην πάρετε μαζί σας τα σκι σας, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα θέλετε να βγείτε καθόλου από το ξενοδοχείο (Chamonix, Γαλλία, +44 (0)2072 929934, www.clubhouse.fr). Από τα πιο ρομαντικά αλπικά τοπία, το Zell Am See προσφέρεται για ερωτευμένα ζευγάρια που ονειρεύονται ήσυχους περιπάτους και ελκηθροδρομίες δίπλα στην παγωμένη λίμνη Zell, ρομαντικά εστιατόρια και φινετσάτα cocktail bars. Ένα πολύ γραφικό θέρετρο των Άλπεων, ιδανικό για ζευγάρια, είναι το Val d’ Isere. Οι φεγγαρόφωτες βόλτες σε ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Σαβοΐας, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και όμορφα αναπαλαιωμένα σπίτια από πέτρα και ξύλο, θα σας μείνουν αξέχαστες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.