Santa Marina Arachova Resort & Spa

Το καινούργιο ξενοδοχείο του ομίλου Santa Marina στην Αράχοβα σέβεται απολύτως τον όρο resort στον τίτλο του, προσφέροντας ένα πακέτο παροχών ικανό να σε κρατήσει για ώρες στο ξενοδοχείο.

Santa Marina Arachova Resort & Spa

Αράχοβα και το Μάιο!

Το καινούργιο ξενοδοχείο του ομίλου Santa Marina στην Αράχοβα σέβεται απολύτως τον όρο resort στον τίτλο του, προσφέροντας ένα πακέτο παροχών ικανό να σε κρατήσει για ώρες στο ξενοδοχείο.

Santa Marina Arachova Resort & Spa - εικόνα 1

Aν ένα ski trip στην Courchevel αρκεί για να βάλεις πιο ψηλά τον πήχη του ορεινού resort, ένα weekend σε οποιονδήποτε σχεδόν κοσμικό προορισμό της ορεινής Ελλάδας φτάνει για να δυσανασχετήσεις που κάθε νέο ξενοδοχείο στο βουνό προσθέτει με ευκολία τη λέξη resort στον τίτλο του αγνοώντας ό,τι αυτός υποδηλώνει. Δηλαδή: ατμοσφαιρικά δωμάτια που να σε προδιαθέτουν να χαλαρώσεις, καλά εστιατόρια, παροχές που κρατούν απασχολημένα τα παιδιά, περιποιήσεις spa και χώρους χαλάρωσης και activities, σέρβις που να σε καλομαθαίνει προκαλώντας σε να περάσεις όσο περισσότερο χρόνο γίνεται μέσα στο ξενοδοχείο.

Στο Santa Marina Arachova Resort & Spa ήδη από το λόμπι ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε ένα ξενοδοχείο-προορισμό που δικαιολογεί απολύτως τον τίτλο του και θέτει νέα δεδομένα στην περιοχή και την ορεινή Ελλάδα γενικότερα. Η εντυπωσιακή ρεσεψιόν με τον πολυέλαιο που θυμίζει κέρατα ελαφιού, τις περίτεχνες ξύλινες λεπτομέρειες στην οροφή και στους τοίχους και η θέα προς το βουνό στο βάθος σού δημιουργούν την αίσθηση της άπλας, της πολυτέλειας και της ζεστασιάς που τόσο έχεις ανάγκη σε ένα ξενοδοχείο χαλάρωσης. Η διακοσμήτρια Βέτα Τσουκαλά έχει κάνει πολύ καλή δουλειά υιοθετώντας ένα ανάλαφρο ευρωπαϊκό «αστικό» στυλ με country style αναφορές. Οι ανοιχτόχρωμες πατίνες στα ξύλα, τα ζωγραφισμένα έπιπλα, οι αναφορές στην παράδοση χωρίς ίχνος φολκλόρ και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός σού φτιάχνουν τη διάθεση.

Santa Marina Arachova Resort & Spa - εικόνα 2

Οι σουίτες διαφορετικών τύπων είναι άνετες, με καλό εξοπλισμό και ωραία μπάνια με αναλώσιμα Pascal Morabito - ιδιαίτερα τα άλατα σε βάζουν στον πειρασμό για ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Επίσης, το συγκρότημα διαθέτει και μία βίλα με τρεις κρεβατοκάμαρες. Οι μεζονέτες προσφέρονται για οικογένειες, αφού το επάνω πάτωμα δεν έχει αυτόνομη είσοδο - μοναδικό μείον ότι το μπάνιο στο κυρίως υπνοδωμάτιο είναι κάποιες φορές λίγο στριμωγμένο σε σχέση με αυτό του δεύτερου ορόφου. Τα καλύτερα δωμάτια είναι αυτά της μπροστινής πλευράς, αφού λόγω της εξαιρετικής θέσης του ξενοδοχείου, σε ύψωμα στο δρόμο για το χιονοδρομικό, η αίσθηση ορισμένων δωματίων και κοινόχρηστων χώρων στην πίσω πλευρά είναι κάπως εσωστρεφής. Βέβαια τέτοια εποχή μπορείς να απολαύσεις τις μεγάλες κοινόχρηστες βεράντες που είναι ό,τι πρέπει για ηλιοθεραπεία και χαλάρωση. Την καλύτερη θέα στην κοιλάδα και τα γύρω βουνά την απολαμβάνεις, μεταξύ άλλων, από την κλειστή πισίνα με την ξύλινη οροφή που σου δίνει την αίσθηση σοφίτας και περιβάλλεται από τζάμι. Η πισίνα και το spa είναι ανοιχτά και σε πελάτες εκτός ξενοδοχείου - οι ένοικοι ωστόσο έχουν έκπτωση στη χρήση του. Το (όνομα και πράγμα) Relaxing tip to toe massage με επιλογή αρωμάτων στα λάδια (λουκούμι, λωτός και γιασεμί, βανίλια κ.λπ.) και τα αρωματικά scrubs είναι μερικές από τις πιο ιδιαίτερες θεραπείες με προϊόντα Sultane de Saba και Quatre Saisons. Το γυμναστήριο διαθέτει, μεταξύ άλλων, power plate και γυμναστή.

Το «The Lounge Restaurant», όπου σερβίρεται και το πρωινό, είναι πολύ όμορφο και άνετο και αποτελεί μια καλή πρόταση για ένα ήσυχο και προσεγμένο δείπνο μακριά από τη φασαρία του οικισμού. Διαθέτει ωραία art de la table και προσφέρει ενδιαφέρουσες επιλογές πιάτων με ιταλική και γαλλική βάση που συνάδουν με το πνεύμα ενός αλπικού στυλ resort, αλλά ενσωματώνουν και τοπικές επιρροές ιδιαίτερα στο επίπεδο των υλικών (π.χ. αρνάκι γάλακτος μπρεζέ με κύμινο και σαλάτα από αγκινάρες ή φιλέτο μοσχαρίσιο σε φρικασέ από σελινόριζα με κόκκους μουστάρδας και σάλτσα από κόκκινο κρασί). Το ενισχυμένο continental πρωινό σερβίρεται σε μπουφέ, ενώ υπάρχει και δυνατότητα παραγγελίας έξτρα ζεστών πιάτων από το μενού. Στις family παροχές περιλαμβάνεται παιδικό μενού, ενώ όταν το επισκεφτήκαμε ετοιμάζονταν να προσθέσουν και Play Station 3 στα δωμάτια.

INFO

SANTA MARINA ARACHOVA RESORT & SPA 22670/31954, www.santa-marina.gr, από € 200.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.