Ξενοδοχειο Μελένος Λίνδος

Ένα καινούργιο ξενοδοχείο - κατάθεση ψυχής, με έμφαση στο χειροποίητο και την ανατολίτικη ατμόσφαιρα, λίγα βήματα πριν από την Ακρόπολη της Λίνδου, γίνεται ιδανική βάση για να μυηθείς στις ομορφιές ενός από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς στην Ελλάδα.

Ξενοδοχειο Μελένος Λίνδος

Το νέο hot spot της Ρόδου

Ένα καινούργιο ξενοδοχείο - κατάθεση ψυχής, με έμφαση στο χειροποίητο και την ανατολίτικη ατμόσφαιρα, λίγα βήματα πριν από την Ακρόπολη της Λίνδου, γίνεται ιδανική βάση για να μυηθείς στις ομορφιές ενός από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς στην Ελλάδα.

Ξενοδοχειο Μελένος Λίνδος - εικόνα 1

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουμε τελειώσει. Το ξενοδοχείο αυτό είναι για μένα μια κατάθεση ψυχής. Δεκατρία χρόνια το δουλεύουμε. Κάθε βήμα κι ένα δάκρυ. Τι να πρωτοθυμηθώ; Το ότι δεν ανέβαινε μέχρι εδώ μπετονιέρα και κουβαλούσαμε όλα τα υλικά στα χέρια; Τις 3.000 σακούλες μαυροβότσαλο που έχουμε μαζέψει μόνοι μας από τις γύρω παραλίες; Τα δύο χρόνια που ο φίλος μου ο Donald ζωγράφιζε τις οροφές;». Ο Μιχάλης Μελένος δεν μπορεί να συγκρατήσει τη συγκίνησή του καθώς μου κάνει έναν πρώτο απολογισμό, ενώ απολαμβάνουμε το εξαιρετικό λινδιακό ντολμαδάκι που έρχεται ως amuse bouche στο εστιατόριο του καινούργιου του ξενοδοχείου στη Λίνδο. Πράγματι, αν και πληροί και στα χαρτιά τα στάνταρ άνεσης ενός καλού ξενοδοχείου, η αξία του «Μελένος Λίνδος» δεν μπορεί να μετρηθεί στα τετραγωνικά κάθε σουίτας ή στα amenities του μπάνιου. Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι ότι τα πάντα εδώ είναι χειροποίητα: από τα στρωμένα με χοχλάκια δάπεδα και την πελεκητή πορόπετρα μέχρι τις ξυλόγλυπτες ξύλινες πάγκες (κρεβάτια-οντάδες), τις ντουλάπες και τα ζωγραφιστά πλακάκια στο στυλ της κεραμικής του Ιζνίκ. Ντόπιοι τεχνίτες υπό την επίβλεψη του Μιχάλη, του Άγγλου ζωγράφου Donald Green και της ειδικευμένης σε αποκαταστάσεις παραδοσιακών νησιώτικων σπιτιών αρχιτεκτόνισσας Αναστασίας Παπαϊωάννου, έδωσαν μορφή στο συγκρότημα, στο οποίο βρήκαν μετά απολύτως φυσικά τη θέση τους οι δεκάδες αντίκες που μάζευε τα τελευταία 25 χρόνια ο ιδιοκτήτης από τα παζάρια της Ανατολής.

Ξενοδοχειο Μελένος Λίνδος - εικόνα 2

Η θέση του ξενοδοχείου είναι μοναδική, αφού βρίσκεται σε ένα απομονωμένο σημείο στο δρόμο για την Ακρόπολη της Λίνδου με θέα από τη μία στο κάστρο κι από την άλλη στον κόλπο που καταλήγει στον «Τάφο του Κλεόβουλου». Η έμφαση στη λεπτομέρεια σε κερδίζει: από τις πήλινες γαβάθες με τα ροδοπέταλα και τα λουλούδια στην είσοδο του ξενοδοχείου μέχρι το παλιομοδίτικο γυάλινο δοχείο με τα λουκούμια με σύκο που σε περιμένουν στη σουίτα σου. Οι βαριές μυρωδιές της λεμονιάς, της βιολέτας, του ιβίσκου και των δεκάδων ακόμη λουλουδιών και δέντρων που στολίζουν τους εντελώς εξωτικούς κήπους, τις βεράντες και τις σκάλες και οι βρύσες με τα τρεχούμενα νερά σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα κράμα ανατολίτικου και μεσογειακού κήπου που κρατάει τις αισθήσεις σε υπερδιέγερση.

Καθεμία από τις 12 συνολικά σουίτες είναι διαφορετική, όλες πάντως είναι μεγάλες με ξύλινα χειροποίητα κρεβάτια σε στυλ οντά, χοχλακωτές βεράντες, αντικείμενα αντίκες και άνετα μαρμάρινα μπάνια με ένα διακοσμητικό σχέδιο από χειροποίητα πλακάκια. Ξεχωρίζουμε τις ρομαντικές θολωτές 5 και 6, με μπλε τζαμένιο χώρισμα ανάμεσα στην κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο που χαρίζει ένα υπέροχο φως τη νύχτα, την 3 με υπέροχη θέα από τη βεράντα αλλά και από το κρεβάτι, την 11, η μοναδική για τέσσερα άτομα με τεράστια βεράντα, την οποία μάλιστα οι μεγάλες παρέες μπορούν να τη συνδυάσουν και με τη 12, αφού οι βεράντες τους επικοινωνούν.

Η σουίτα νούμερο 1 διαθέτει μερικά υπέροχα κομμάτια-αντίκες, ενώ πολύ μας άρεσε και η cosy αν και κάπως «χειμωνιάτικη» 10, με έναν επιπλέον οντά με ζωγραφιστή οροφή για χουχούλιασμα. Το εστιατόριο (ανοικτό και σε πελάτες εκτός ξενοδοχείου) στεγάζει μια ατμοσφαιρική βεράντα με κεριά, θέα στη θάλασσα και ανατολίτικα touches, όπως τα μεταλλικά χέρια της Φατιμά που φιλοξενούν τα μπαχαρικά. Σερβίρει και πιάτα ελληνικής κουζίνας, με δημιουργίες της γνωστής σεφ Γωγώς Νικολοπούλου. Τα γλυκά κέρδισαν τις εντυπώσεις δοκιμάστε σμυρναίικο κουσάφι με κρέμα σιμιγδαλιού και κόκκινα φρούτα βρασμένα σε πορτό. Επίσης, υπάρχει κι ένα ατμοσφαιρικό cafe-bar για τους περαστικούς σε έναν κατάφυτο κήπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
03/05/2024

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.