Low budget ξενώνες

Απαντώντας στο αίτημά σας για αξιόλογους low budget ξενώνες, σας παρουσιάζουμε εγγυημένες προτάσεις κάτω των € 75 με πρωινό και σέρβις σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς. Μην το σκέφτεστε!

Low budget ξενώνες

Απαντώντας στο αίτημά σας για αξιόλογους low budget ξενώνες, σας παρουσιάζουμε εγγυημένες προτάσεις κάτω των € 75 με πρωινό και σέρβις σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς. Μην το σκέφτεστε!

Low budget ξενώνες - εικόνα 1
Εινοσίφυλλον

Με το Πήλιο να είναι πολύ στα πάνω του τελευταία, μας εκπλήσσει ευχάριστα που δύο ξενώνες, οι οποίοι άνοιξαν φέτος, στο χωριό Μούρεσι κρατούν τις τιμές τους σε λογικά επίπεδα χωρίς να τσιγκουνεύονται σε ατμόσφαιρα και προσωπική φροντίδα στο σέρβις. Ο λόγος για το Εινοσίφυλλον (24260/49068, 24260/48898, από € 70 το δίκλινο), με τέσσερα δωμάτια σε ένα ανακαινισμένο παλιό πέτρινο σπίτι και ένα ανεξάρτητο στούντιο που προσφέρεται για όσους αναζητούν κάτι πιο ιδιαίτερο, και το Μυρέσιον (24260/49618, www.miression.gr, από € 70 το δίκλινο) επίσης σε πέτρινο κτίσμα με έξι δωμάτια, παιδική χαρά και ποδήλατα βουνού για εξορμήσεις στη φύση. Για κάτι ακόμη πιο οικονομικό, σημειώστε το φιλόξενο ανακαινισμένο ξενοδοχείο Κρίτσα στην Πορταριά (2428090008, από €60 το δίκλινο) με 8 δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα και βέβαια το ασύγκριτο πλεονέκτημα της φημισμένης ομώνυμης παραδοσιακής ταβέρνας.

Low budget ξενώνες - εικόνα 2
Μυρέσιον

Για να απολαύσετε τα Ζαγοροχώρια χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία δεν είναι ανάγκη να στερηθείτε τις ανέσεις. Ένας από τους πιο value for money ξενώνες στην περιοχή ο ξενώνας Παπαευαγγέλου (26530/41135, από € 70 τα δίκλινα και από € 110 τα στούντιο) στο Μεγάλο Πάπιγκο συνδυάζει τις λογικές τιμές με τη ζαγορίτικη ατμόσφαιρα, την εκπληκτική θέση με θέα στην Αστράκα και το σπιτικό πρωινό με λιχουδιές που αλλάζουν, όπως ρυζόγαλο, γαλατόπιτα ή τυρόπιτα, ενώ στο παρεΐστικο μπαρ μπορείτε να γευτείτε διάφορους μεζέδες με ντόπιο τσίπουρο ή κρασί. Επίσης, στο πανέμορφο Δίλοφο σημειώστε τον καινούργιο ξενώνα Γαία (πληρ.: 6944885218, www.gaia-dilofo.gr, από € 75 δίκλινα με τζάκι), που θα τον προτιμήσουν όσοι θέλουν την αίσθηση του καινούργιου που δεν βρίσκεις συνήθως σε παραδοσιακά σπίτια, αλλά και προτάσεις για εναλλακτικές δραστηριότητες, και το ατμοσφαιρικό Αρχοντικό (πληρ.: 26530/22455, 6978417715, www.dilofo.com, από € 75) με 8 δωμάτια και μία σουίτα διαφορετικού μεγέθους και στυλ.

Αν και βρίσκεται στην Ελάτη Τρικάλων, έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της εποχής, ο ξενώνας Μικρή Άρκτος (24340/71777, www.mikriarktos.com.gr, από € 65 τα απλά δίκλινα και από € 90 με τζάκι) δεν το έχει «πάρει επάνω του», κρατώντας τις τιμές του σε λογικά επίπεδα. Τα 12 δωμάτιά του, διαφορετικά διακοσμημένα μεταξύ τους, αγναντεύουν τις ελατόφυτες πλαγιές του όρους Κόζιακας ή την Ελάτη και συνδυάζουν την αίσθηση παράδοσης με τις σύγχρονες ανέσεις, ενώ το φιλόξενο προσωπικό της Μικρής Άρκτου θα σας δώσει τις πληροφορίες για εξορμήσεις στην περιοχή και θα σας σερβίρει τα ποτά της αρεσκείας σας το βράδυ στο ζεστό πέτρινο καθιστικό με το τζάκι. Δέσποινα Ζευκιλή
dzeykili@athinorama.gr
Οι τιμές που αναφέρουμε αφορούν δίκλινο με πρωινό ανά ημέρα τα Σαββατοκύριακα. Τις καθημερινές οι περισσότεροι ξενώνες έχουν ακόμη πιο χαμηλές τιμές. Κάτω των € 50. Κι όμως, υπάρχουν!

Οι «αδελφοί» ξενώνες Σχολαρχείο στα Τζίτζινα και Αντάμωμα στην Αναβρυτή είναι εδώ και χρόνια η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι ένας μικρός και όμορφος παραδοσιακός ξενώνας πρέπει να κοστίζει πολύ πιο πάνω από € 50. Τα απλά δίκλινα ξεκινούν από € 45 (από € 38 τα πιο μικρά), ενώ θα βρείτε και πιο μεγάλα δωμάτια που αν είστε παρέα συμφέρουν, όπως π.χ. ένα 5 ατόμων με € 92. Το Σχολαρχείο (27310/96276, 6974605167, www.sholarxio.com) μάλιστα φέτος ανανεώθηκε: η ζωγράφος Μαργαρίτα Σταματάκου στόλισε με πινελιές της φύσης τα δωμάτια, ενώ πρόσθεσε και φαγητό, το οποίο επιμελείται ο Ηλίας Κωσταντάκης, πρώην επικεφαλής μάγειρας της Βουλής των Ελλήνων. Το Αντάμωμα (2731081595, 6974605167, www.antamoma.com) σε πιο ρουστίκ στυλ, σκαρφαλωμένο στο «αεροπλανικό» χωριό που αποτελεί δημοφιλή βάση για περπατήματα στον Ταΰγετο, προσφέρει τοπικές γεύσεις - must τέτοια εποχή είναι ο πληθωρικός κόκορας μπαρδουνιώτικος (κοκκινιστός με ολόκληρα κρεμμύδια στην κατσαρόλα), αλλά και σεμινάρια... αργεντίνικου τάνγκο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.