Η Ελληνοελβετική πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία του τραίνου στην Πελοπόννησο καλεί τους φίλους του τραίνου:
- το Σάββατο 6 Ιουνίου και ώρα 11:00 στο σιδηροδρομικό σταθμό Δεσύλλα, σε μία πεζοπορία πάνω στις ράγες του τραίνου από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δεσύλλα έως τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Διαβολιτσίου Μεσσηνίας
- την Κυριακή 07 Ιουνίου και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, όπου θα γίνει ενημέρωση του κοινού για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επαναλειτουργία του τραίνου.
Το διήμερο αυτό βασίζεται σε πρόταση της διακεκριμένης ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου, η οποία θα συμμετέχει στην εξόρμηση. Η συνολική διαδρομή της πεζοπορίας του Σαββάτου είναι περίπου 5,5 χλμ., ελαφρά κατηφορική, διασχίζει πλαγιά βουνού μέσα σε πυκνό δάσος και έχει πολύ ωραία θέα στους Μεσσηνιακούς ελαιώνες της πεδιάδας.
Στον Σ.Σ. Δεσύλλα θα μας ξεναγήσουν οι εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου "#Αγαπάμε Δεσύλλα" ο οποίος βραβεύθηκε τον Απρίλιο στο Delphi Economic Forum 2026 από την Europa Nostra, με το Αργυρό Βραβείο Ευρωπαίων Πολιτών "Κώστας Καρράς" για την Διασφάλιση Aπειλούμενης Κληρονομιάς 2026, για την συνολική προσφορά στο χωριό Δεσύλλα αλλά και για την σημαντική συμβολή του στην προσπάθεια της επαναλειτουργίας του τραίνου στην Μεσσηνία και Πελοπόννησο.
Αντίστοιχα, στο Διαβολίτσι και στην Καλαμάτα θα συναντήσουμε τις τοπικές αρχές και εκπροσώπους τοπικών φορέων και συλλόγων. Στόχος του διημέρου είναι η συνέχιση της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης καθώς και η κινητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών στον αγώνα για την επαναλειτουργία του ιστορικού τραίνου του Τρικούπη.

