Μαγικές γαστρονομικές βραδιές με κορυφαίους σεφ στο "Nana Princess"

Μετά από μία θεαματική έναρξη με τους Ντίνο Σαμουράκη και Γιώργο Πλατινό, το ξενοδοχείο στη Χερσόνησο της Κρήτης μας καλεί ξανά να απολαύσουμε τους κορυφαίους της γαστρονομίας.

nana princess

Οι περίοδος των διακοπών είναι η ιδανική για να βουτήξουμε σε ένα σύμπαν ηρεμίας και απόλαυσης, να γνωρίσουμε νέες, πρωτότυπες γευστικές προτάσεις και να αποκτήσουμε καινούργιες εμπειρίες. Για όλα τα παραπάνω (και πολλά περισσότερα) φροντίζει το "Nana Princess" στη Χερσόνησο της Κρήτης, το οποίο παρουσιάζει για μια ακόμη σεζόν το επιτυχημένο του Gastronomy Nights, προσκαλώντας κορυφαίους Έλληνες και διεθνείς σεφ στο εστιατόριό του για να παρουσιάσουν ειδικά μενού. Ο αγαπημένος γαστρονομικός θεσμός έχει ως στόχο να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες με συμπράξεις διακεκριμένων σεφ.

Nana princess

Φέτος, την αφετηρία έκανε η συνάντηση του σεφ Ντίνου Σαμουράκη ("See/ds") και του pastry chef Γιώργου Πλατινού, γνωστοί και οι δύο για τις συνεργασίες τους με κορυφαία εστιατόρια. Οι επισκέπτες του εστιατορίου του "Nana Princess" απόλαυσαν ένα εκλεκτικό μενού με βάσεις στην ελληνική κουζίνα, ιντριγκαδόρικες ιδέες και κομψή και μινιμαλιστική παρουσίαση. Αυτό το πρώτο ραντεβού μας έχει ανοίξει ακόμα περισσότερο την όρεξη για όσα έρχονται στο πλαίσιο των φετινών Gastronomy Nights.

Στις 30 Ιουλίου ακολουθεί ένα κορυφαίο event με καλεσμένη την πασίγνωση Ana Roš,, τη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη με το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin "Hisa Franko". Μαζί με τον ταλαντούχο executive chef του resort Κωνσταντίνο Καραπαναγιώτη θα παρουσιάσουν πιάτα υψηλών προδιαγραφών, δημιουργημένα με εξαιρετικές τεχνικές και βασισμένα στη βιωσιμότητα και τα τοπικά προϊόντα. Η περίφημη αυτοδίδακτη σεφ ανακηρύχθηκε καλύτερη γυναίκα σεφ στον κόσμο το 2017, ενώ την επόμενη χρονιά το "Hiša Franko" βρέθηκε στην 48η θέση των World’s 50 Best Restaurants. Δεδομένου ότι έστησε το εστιατόριό της στο μικρό, απομονωμένο Kobarid της Σλοβενίας, δεν ήταν εύκολη η προμήθεια εισαγόμενων πρώτων υλών· έτσι αναγκάστηκε να αναζητήσει τα καλύτερα του τόπου της και έτσι να φέρει στο προσκήνιο τη βιώσιμη πρώτη ύλη και να διαμορφώσει μια ξεχωριστή γαστρονομική προσωπικότητα.  

Nana princess

Nana princess

Την εμπειρία, τις out of the box ιδέες της και την αγάπη της για το κρέας και τα γαλακτομικά (βασικά στοιχεία της παραγωγής του τόπου της και όχι μακρινά από τις γεύσεις της Κρήτης) η Roš θα φέρει για ένα βράδυ απόλυτης γαστρονομίας στο "Nana Princess" όπου θα θυμήσει σε όλους τους θιασώτες της πως η απλότητα, η βαθιά γεύση και η αγάπη για το φυσικό περιβάλλον και όσα μας χαρίζει είναι τρία στοιχεία που δημιουργούν μία τελείως ξεχωριστή και παράλληλα απολαυστική γαστρονομική εμπερία. 

Τη σκυτάλη θα πάρoυν στις 7 Σεπτεμβρίου o William Mahi και ο Παύλος Κυριάκης. O Βασκος σεφ, γνωστός μας από τη "Σπονδή", θα βρεθεί στην Κρήτη απευθείας από το βραβευμένο με αστέρι Michelin "Jing" του ξενοδοχείου "The Peninsula" στο Πεκίνο. Ο εξαιρετικά καινοτόμος σεφ εμπνέεται από την καθημερινή ζωή και τη φύση και ενσωματώνει τα χρώματα κάθε εποχής στις δημιουργίες του. Με έφεση στη γαλλική κουζίνα και τις παρουσιάσεις καλλιτεχνικής αισθητικής στα πιάτα του, θα παρασύρει τους θαμώνες του "Nana Princess" με κάθε μπουκιά σε μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία όπου κάθε συστατικό ξεχωριστά λάμπει μέσα από την αυθεντική, ολοκληρωμένη γεύση του. Τα περάσματά του από φημισμένα εστιατόρια σε όλον τον πλανήτη συνδέονται με το πάθος του για εξερεύνηση των ξεχωριστών τοπικών πρώτων υλών και την ενσωμάτωσή τους στις ιδέες και τις τεχνικές που αξιοποιεί, γεγονός που μας προδιαθέτει για μία κορυφαία βραδιά στην κρητική γη. 

Nana princess

Nana princess

Μάλιστα, η σχέση τους με τον Παύλο Κυριάκη κρατά από παλιά, μιας και ο πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ μαθήτευσε πλάι του στην Σπονδή πριν ξεκινήσει την εξαιρετική πορεία του στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας. Αυτήν την περίοδο τον συναντάμε στο "Neomα", όπου παρουσιάζει μια κουζίνα ανάμεσα στο μεσογειακό comfort και τη σύγχρονη ελληνική προσέγγιση με καθαρές τεχνικές, φρέσκες πρώτες ύλες και ισορροπίες, αλλά και στα ολοκαίνουργια "Δώδεκα Πιάτα", όπου είναι ο σεφ-πατρόν. Η μαγειρική ιδεολογία του συνδέεται στενά με εκείνη του William Mahi, κάτι που θα διαπιστώσουν και όσοι τυχεροί δοκιμάσουν τα αποτελέσματα της σύμπραξής τους στις 7/9.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Πώς και γιατί το Rosewood Hong Kong αναδείχθηκε καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου

Εκτός από το καλύτερο μπαρ του πλανήτη, στο Χονγκ Κονγκ έχει έδρα και το κορυφαίο ξενοδοχείο του μάταιου τούτου κόσμου για το 2025. Το Rosewood Hong Kong διαθέτει τον τρόπο του -αλλά και μπόλικους λόγους- να κερδίζει κάθε τύπο ταξιδιώτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Τι αλλάζει προσεχώς στο πρόγραμμα Miles+Bonus της Aegean Airlines

Οι διαφοροποιήσεις για τις βαθμίδες Silver και Gold της κορυφαίας αεροπορικής εταιρείας.

Πώς είναι να δοκιμάζεις ένα κορυφαίο παλαιωμένο τσίπουρο στις παρυφές των Μετεώρων

Με οικοδεσπότη τον Κώστα Τσιλιλή, τον δημιουργό του πρώτου εμφιαλωμένου τσίπουρου στη Θεσσαλία, περάσαμε ένα αξέχαστο διήμερο στον τόπο του, ανακαλύπτοντας την ιστορία, τη γεύση και την ψυχή κάθε γουλιάς του Dark Cave Black.

Εξερευνώντας τα ωραιότερα οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας

Η Τοσκάνη και το Μπορντό; Ωραίες, αλλά όχι σαν την Βόρεια Ελλάδα! Μερικά οινοποιεία-κομψοτεχνήματα μας ανοίγουν τις πόρτες τους.

Ένα ξενοδοχείο της Αθήνας στα 50 καλύτερα του κόσμου για το 2025

Το Rosewood Hong Kong στην κορυφή του πλανήτη, το αθηναϊκό Four Seasons ξανά στην περίφημη λίστα των The World's 50 Best Hotels.

H νέα τάση στο ταξίδι; Snack Tourism

Ξεχάστε την ήσυχη πολυτέλεια. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο σούπερ μάρκετ σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Skyscanner, που γιορτάζει τον τουρισμό σνακ με ένα νέο pop-up στο Λονδίνο.