
Η καρδιά του κρασιού χτύπησε δυνατά στη Δράμα, καθώς η ΔραμΟΙΝΟγνωσία 2025 επέστρεψε στο Château Nico Lazaridi. Το οινοποιείο άνοιξε τις πόρτες του για δύο ημέρες, γεμάτες αρώματα, τέχνη, και αυθεντικές εμπειρίες, υποδεχόμενο επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, το κοινό περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του οινοποιείου, γνώρισε από κοντά τη διαδικασία παραγωγής των εκλεκτών ετικετών της Nico Lazaridi, επισκέφθηκε την πινακοθήκη "Μαγικό Βουνό" και απόλαυσε πλήθος γευστικών δοκιμών ανακαλύπτοντας τον χαρακτήρα κάθε κρασιού.

Μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του διημέρου ήταν οι Premium Κάθετες Γευστικές Δοκιμές της εσοδείας Μαγικό Βουνό, με την οινολόγο Φεντερίκα Λαζαρίδη να παρουσιάζει παλαιές και νέες εσοδείες της εμβληματικής ετικέτας, σε ένα masterclass γευσιγνωσίας αφιερωμένο στα 35 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού icon wine.
Ιδιαίτερη απήχηση είχε και το workshop από τον βραβευμένο Γιώργο Ζαρζώνη, με θέμα "Η παραδοσιακή διαδικασία Bean to Bar των φυλών του Αμαζονίου & Pairing σοκολάτας – οίνου", που έδωσε μια πρωτότυπη διάσταση στον συνδυασμό σοκολάτας και κρασιού.
Στον εξωτερικό χώρο, η γιορτινή ατμόσφαιρα συμπληρώθηκε από μουσικές, με live performance σαξόφωνου και dj set, ενώ κυριάρχησαν γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας με το foodtruck Γυριστρούλα, αλλά και επιλεγμένα προϊόντα παραγωγών της περιοχής. Φυσικά, όλη η ομάδα της Nico Lazaridi πλαισίωσε τη μεγάλη γιορτή του κρασιού με τη ζεστή φιλοξενία της.
Ακόμη μία χρονιά ΔραμΟΙΝΟγνωσίας ολοκληρώθηκε με μια αίσθηση πληρότητας και άφησε τις ευχάριστες εντυπώσεις.Το ραντεβού ανανεώνεται για τη ΔραμΟΙΝΟγνωσία 2026 με ακόμα περισσότερη έμπνευση και δημιουργικότητα.