Πιερία: Οι κερασιές άνθισαν με μια σειρά δράσεων

Πήραμε μια γεύση από τις "Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας" που γιορτάστηκαν με δράσεις με φόντο τον Όλυμπο, σε ένα σκηνικό πραγματικής ομορφιάς.

ΚΕΡΑΣΙΕΣ

Στάσου ακίνητος και απόλαυσε το "χανάμι". Αυτή θα μπορούσε να είναι η παρακίνηση στους επισκέπτες που αναζητούν την ανοιξιάτικη αλεγκρία της φύσης, μπροστά στην θέα μιας ροζ "θάλασσας" από ανθισμένες κερασιές. Σύμφωνα με το παραδοσιακό Ιαπωνικό έθιμο "χανάμι", που σημαίνει "θέαση των λουλουδιών", οι άνθρωποι παρατηρούν την εφήμερη ομορφιά των λουλουδιών, ιδιαίτερα την εποχή των ανθισμένων κερασιών που αποτελεί πηγή εμψυχωτικά αστείρευτης έμπνευσης. Αυτήν την παράδοση που μετράει μια πλούσια ιστορία -και φιλοσοφία- από τον 8ο αιώνα, προσπάθησαν να μεταφέρουν κατά το ελληνικότερο,  για δεύτερη χρονιά στις "Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας".

Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο πλαίσιο του αντίστοιχου προγράμματος με τίτλο "Ανθισμένες Διαδρομές-Λευκάδιος Χερν", το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία της Προέδρου του Ε.Ο.Τ. Άντζελας Γκερέκου, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής  Ανάπτυξης και Προβολής υλοποίησε μια σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τους Δήμους Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρού, το Επιμελητήριο  Πιερίας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ράχης Πιερίας "Ο Άγιος Λουκάς".

κερασιεσ

Επίκεντρο των δράσεων ήταν το -λιγότερο- κερασοφόρο χωριό του Κολινδρού καθώς και η Ράχη μια περιοχή με αρκετούς κερασώνες με φόντο τον Όλυμπο, ένα σκηνικό πραγματικής ομορφιάς. Τα λευκά άνθη των κερασιών συμπορεύονται αρμονικά με το πολύχρωμο αερόστατο που βρίσκεται εκεί περισσότερο ως διακοσμητικό background για φωτογραφίες παρά προσφέροντας πτήσεις πάνω από τους κερασώνες στους παρευρισκόμενους που έκαναν ουρά ελπίζοντας να απολαύσουν πανοραμική θέα.

Από το σύνολο των δράσεων μερικές ωραίες στιγμές που τις αγκάλιασε ζεστά η τοπική κοινωνία, ήταν οι παραστάσεις από τις χορευτικές ομάδες και χορωδίες και οι ξεναγήσεις από γεωπόνους στους κερασώνες. Αξίζει να σημειωθεί η φιλότιμη προσπάθεια του Χρήστου Νέζου να παρουσιάσει όλες τις δράσεις δίνοντας τους ρυθμό και διαδραστικότητα.

κερασιες

Ενσαρκώνοντας εύγεστα την καρποφορία των κερασιών, τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει κυρίες της περιοχής, όπως πάστα φλόρα και κέικ κεράσι έδωσαν μια -τόσο ευπρόσδεκτη- γλύκα. Θα ήταν εξίσου ενδιαφέρον να είχε προβλεφθεί ένα πωλητήριο εντός του χώρου των εκδηλώσεων ή έστω κάπου στο χωριό ώστε κάποιος να μπορεί να προμηθευτεί γλυκό του κουταλιού και λικέρ κεράσι καθώς και άλλα προϊόντα του κερασιού για να επιστρέψει σπίτι του με ένα γλυκό σουβενίρ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Bassa Maina Villas & Suites: Μία νέα ξενοδοχειακή προσθήκη στη Μάνη

H Πελοπόννησος και η ευρύτερη περιοχή της Μάνης αναβαθμίζεται με τη συνεργασία των δύο ξενοδοχείων, που παρέχουν ενοποιημένη εμπειρία, ως προορισμός υψηλών προδιαγραφών για τους ταξιδιώτες, με την υπογραφή της Aria Hotels.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2026

Ταξιδέψτε απευθείας μεταξύ Βομβάης και Αθήνας με την IndiGo

Πρόκειται για τον πρώτο ινδικό αερομεταφορέα που θα επιχειρεί απευθείας σε Ελλάδα-Ινδία, καθώς θα εκτελεί τρεις πτήσεις την εβδομάδα σε κάθε προορισμό.

Στη Βιέννη, για ένα ξενοδοχείο-πύλη στον χρόνο

Στέγη της αυθεντικής Sacher-torte, συνώνυμο της αυστριακής πολυτέλειας από το 1876, κι ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα οικογενειακά ξενοδοχεία πέντε αστέρων, το "Hotel Sacher Wien" είναι υπόδειγμα φιλοξενίας. στη Βιέννη.

Αναγνωστικός τουρισμός: Η επόμενη σελίδα του ταξιδιού

Κατά πόσο είναι έτοιμος ο αναγνωστικός τουρισμός να γράψει χρυσή σελίδα στον κόσμο του ταξιδιού;

Be On Holidays: Σύγχρονη διαχείριση βιλών με υπογραφή κρητικής φιλοξενίας

Σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές τουριστικές αγορές της Μεσογείου, η Be On Holidays ξεχωρίζει ως εταιρεία διαχείρισης που συνδυάζει καινοτόμα εργαλεία, συνεχή υποστήριξη και βαθιά γνώση της κρητικής φιλοξενίας.

'Ολυμπος: Τα χωριά του μυθικού βουνού

Διαδρομές, ταβέρνες, πρόσωπα, δραστηριότητες. Όλα όσα ανακαλύψαμε στα χωριά του Ολύμπου που αξίζουν το ταξίδι.

Το Αθήνα-Λισαβόνα πιο φθηνό από ποτέ με τις νέες πτήσεις της TAP

Το νέο αεροπορικό δρομολόγιο κάνει πρεμιέρα από την 1η Ιουλίου με πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως από και προς κάθε κατεύθυνση.