"Reimagine Tourism in Greece": Ετήσιο συνέδριο για το μέλλον του τουρισμού

Η πρωτοβουλία "Reimagine Tourism in Greece" ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον ελληνικό τουρισμό, με στόχο την ανάπτυξη βιώσιμων και καινοτόμων πρακτικών που θα ενισχύσουν τις τοπικές κοινότητες και θα προστατεύσουν το περιβάλλον.

Reimagine Tourism in Greece Reimagine Tourism in Greece 2023

Η πρωτοβουλία "Reimagine Tourism in Greece", που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την εφημερίδα "Καθημερινή" και τους συνεργάτες της, προχωρά από την έμπνευση στη δράση, αναζητώντας ένα βιώσιμο μέλλον για τον τουρισμό στη χώρα μας. Το 2ο Ετήσιο Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Οκτωβρίου, στο νέο HANGAR της AEGEAN στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την προστασία των τοπικών κοινοτήτων και του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη καινοτόμων υποδομών και τη βιώσιμη τουριστική δραστηριότητα. Το συνέδριο θα συγκεντρώσει κορυφαίους στοχαστές, ηγετικές προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό τομέα, καθώς και καινοτόμους που θα συμβάλουν στην επαναδιαμόρφωση του ελληνικού τουρισμού.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται παρουσιάσεις βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση του τουρισμού, καθώς και εναλλακτικών μοντέλων που ανταγωνίζονται τις παραδοσιακές προσεγγίσεις. Νέες έρευνες θα αναδείξουν εγχώριες και διεθνείς τάσεις, ενώ θα γίνει εκτενής συζήτηση για την ικανοποίηση των επισκεπτών και την αναγκαιότητα βελτίωσης των υποδομών στη χώρα.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών θα είναι:

  • Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας
  • Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας
  • Tshering Tobgay, Πρωθυπουργός του Μπουτάν
  • Γιάννης Παράσχης, Πρόεδρος ΣΕΤΕ
  • Ιωάννα Δρέττα, Πρόεδρος Marketing Greece
  • Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
  • Νίκος Ζώρζος, Δήμαρχος Θήρας
  • Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος AEGEAN
  • Paloma Zapata, CEO Sustainable Travel International
  • James Ehrlich, Stanford University
  • Adrian Messerli, Πρόεδρος, Hotel Operations EMEA, Four Seasons
  • Carlo van de Weijer, Managing Director Eindhoven AI System Institute
  • Catalina Taltavull Carretero, Head of Communications Mabrian
  • Martin Hohn, Sustainability Expert

Το συνέδριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση στην
kathimerini.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Τι είναι πάλι αυτή η 'ταξιδιωτική δυσμορφία';

Μήπως έχεις και εσύ travel dysmorphia και δεν το ξέρεις; Τι ακριβώς παίζει με το νέο δυσάρεστο συναίσθημα που προκύπτει από τα social media έχει όνομα και μάλλον σε αφορά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
17/10/2025

Λάνγκε: Η Βουργουνδία της Ιταλίας που μυρίζει κρασί, τρούφες και σοκολάτα

Στη βορειοδυτική Ιταλία, εκεί που το κρασί κουβαλά ιστορίες αιώνων, απλώνεται η Λάνγκε. H χώρα του Nebbiolo που συμπυκνώνει την Ιταλία όπως την ονειρεύεσαι -αληθινή, γαλήνια, μεθυστική.

Συμπόσιο Aegean Cuisine Cyclades 2025 στην Σύρο: Όλα όσα αξίζει να δεις

Το τελικό πρόγραμμα του διημέρου των εκδηλώσεων για την αγροδιατροφή και τη νησιωτική ανθεκτικότητα, που θα διεξαχθεί στη Σύρο είναι γεμάτο εκπλήξεις.

The World's 50 Best Hotels: Η λίστα 51-100 για τα καλύτερα ξενοδοχεία του 2025

Η λίστα των The World’s 50 Best Hotels μεγαλώνει και παρουσιάζει για πρώτη φορά την κατάταξη 51–100.

Το ξενοδοχείο-προορισμός στη Τζιά που αποθεώνει το Condé Nast Traveler

Σε ένα από τα πιο αυθεντικά νησιά των Κυκλάδων, εκεί όπου το γαλάζιο συναντά τη διακριτική πολυτέλεια, ένα νέο resort καταφέρνει να βρεθεί στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής.

Ο Όλυμπος βρήκε το boutique hotel του!

Το τεσσάρων αστέρων "Olympus Mediterranean Boutique Hotel" στο Λιτόχωρο υποδέχεται τα weekends του φθινοπώρου και του χειμώνα στα καλύτερά του.

Η νέα εποχή του Athenaeum Eridanus: Πολυτέλεια, τέχνη και φιλοξενία στην καρδιά της Αθήνας

Με ένα λαμπερό cocktail party και φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη, ο Όμιλος Athenaeum Hotels εγκαινίασε το ανανεωμένο 4* plus Athenaeum Eridanus Luxury Hotel.