Τα Aria Hotels επεκτείνονται στην Λατινική Αμερική

Η ελληνική θυγατρική του ομίλου Libra Group, ανακοινώνουν την επέκτασή τους στην αγορά της Κολομβίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους στην προώθηση του οικοτουρισμού και τη διάδοση της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας σε διεθνές επίπεδο.

Aria Hotels

Η ελληνική θυγατρική εταιρεία του ομίλου Libra Group, Aria Hotels, γνωστή για την αυθεντική της φιλοξενία σε ιδιαίτερα καταλύματα και προορισμούς, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην προώθηση του οικοτουρισμού με την ανακοίνωση της επέκτασής της στη Λατινική Αμερική, ξεκινώντας από την Καρταχένα της Κολομβίας. Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την πρώτη διεθνή επέκταση της εταιρείας, αποτελώντας ορόσημο στην πορεία της προς τη διεθνή ανάπτυξη και την αναζήτηση νέων στρατηγικών ευκαιριών πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Τα Aria Hotels, με περισσότερα από 70 ιδιαίτερα καταλύματα, θα μεταμορφώσουν δύο ιστορικά ακίνητα στην Κολομβία σε πολυτελή ξενοδοχεία, συνδυάζοντας την απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία με τις σύγχρονες ανέσεις. Οι εργασίες ανακαίνισης θα αναδείξουν τη διαχρονική γοητεία των χώρων, τιμώντας ταυτόχρονα τον ελληνικό και κολομβιανό πολιτισμό και δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό πολιτιστικής κληρονομιάς και μοντέρνας αισθητικής. Το πρώτο ξενοδοχείο αναμένεται να υποδεχθεί τους επισκέπτες στα μέσα του 2026.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου Κορυφής της Concordia στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Προέδρου της Libra Group, Γιώργου Λογοθέτη, και του πρώην Προέδρου της Κολομβίας, Iván Duque. Η απόφαση για την επέκταση στην Κολομβία αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της εμβληματικής συνάντησης, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα και την Κολομβία.

Ένα από τα νέα ξενοδοχεία θα φέρει το όνομα "Aria Maria", ως φόρο τιμής στην προσωπική φιλία που συνδέει τον κ. Λογοθέτη και τον κ. Duque. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στις Σπέτσες, οι δύο άνδρες ανακάλυψαν ότι μοιράζονται μια βαθιά εκτίμηση για το αγαπημένο ελληνικό δημοτικό τραγούδι "Μαρία με τα κίτρινα", μια κοινή ανάμνηση που ενέπνευσε το όνομα του νέου ακινήτου.

Η Teresa Londoño, Γραμματέας Τουρισμού της Καρταχένα, δήλωσε: "Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τα Aria Hotels στην Κολομβία. Το νέο τους εγχείρημα θα αναδείξει ιστορικές τοποθεσίες και θα ενισχύσει τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών μας. Η Κολομβία θα αναδειχθεί ως κορυφαίος προορισμός για τους διεθνείς ταξιδιώτες, με ιδιαίτερη έμφαση στον οικοτουρισμό".

Ο Μάκης Πανταζάτος, Διευθύνων Σύμβουλος των Aria Hotels, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το νέο εγχείρημα, δηλώνοντας: "Είναι μεγάλη μας τιμή να φέρνουμε την αυθεντική ελληνική φιλοξενία στη Λατινική Αμερική. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μοναδικά καταλύματα που θα τιμούν την τοπική κουλτούρα, ενώ παράλληλα θα αντικατοπτρίζουν τις ελληνικές μας ρίζες".

Τα Aria Hotels παραμένουν αφοσιωμένα στην επέκταση των πρωτοβουλιών τους για τον οικολογικό τουρισμό, με πρόσφατη ανακοίνωση επενδύσεων σε βιώσιμες τουριστικές υποδομές στην Ελλάδα. Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει την εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) και την ανάπτυξη δικτύου Vertiports, ενισχύοντας την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Πολιτισμός, επιστήμη και γεύση "ταξιδεύουν" από το Αγρίνιο και το Καστελόριζο μέχρι τον Καναδά

Με τρεις ξεχωριστές διοργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο ΕΟΤ τον Οκτώβριο προβάλλει το πολυδιάστατο ελληνικό τουριστικό προϊόν, συνδυάζοντας μουσική, επιστήμη, γρίφους και γαστρονομία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2025

Vione Paros: Το νέο πολυτελές καταφύγιο των Κυκλάδων ολοκληρώνει με επιτυχία την πρώτη του σεζόν

Με φόντο τα γαλάζια νερά του Αιγαίου και τη γοητεία της Πάρου, το Vione Paros καθιέρωσε το όνομά του ως το νέο σημείο αναφοράς της πολυτελούς φιλοξενίας στις Κυκλάδες.

Thessaloniki Walking Tours: Οκτώβριος γεμάτος ιστορία, γεύσεις και περιπέτεια

Ο Οκτώβριος φέρνει μια σειρά διαδρομών που συνδέουν την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την καθημερινή ζωή της Θεσσαλονίκης.

Πόσο ασφαλές είναι να περπατάς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη;

Η καθημερινή βόλτα στο κέντρο της πόλης μπορεί να είναι είτε απόλαυση είτε ρίσκο. Ποιες πόλεις προσφέρουν πραγματικά το καλύτερο περπάτημα;

Η KLM γιορτάζει 95 χρόνια συνδέοντας Ελλάδα και Ολλανδία

Από το Άμστερνταμ στην Αθήνα και από εκεί σε ολόκληρο τον κόσμο, η KLM συνεχίζει να φέρνει τους ταξιδιώτες πιο κοντά σε κάθε προορισμό.

Μπορεί η Αττική να εξελιχθεί σε διεθνή προορισμό πρώτης επιλογής;

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε δυναμικά στη διεθνή τουριστική έκθεση IFTM "Top Resa 2025" στο Παρίσι, παρουσιάζοντας το όραμά της για έναν τουρισμό εξωστρεφή, ανταγωνιστικό και βιώσιμο.

5 προορισμοί για να αποδράσεις την 28η Οκτωβρίου

Οργανώσου από νωρίς και προγραμμάτισε μια σύντομη πλην αναζωογονητική εκδρομή σε αυτές τις περιοχές σε Πελοπόννησο, Ήπειρο, Θεσσαλία ή Μακεδονία.