Το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου μάς ταξιδεύει στον κόσμο της μουσικής, του θεάτρου και της τέχνης

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 14 διαφορετικούς χώρους, με 31 θεματικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν θέατρο, μουσική, χορό, εκπαίδευση, ομιλίες και εκθέσεις.

53ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί με μια ποικιλία από εκδηλώσεις που θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο της μουσικής, του θεάτρου και της τέχνης. Το Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, συνδιοργανωτές είναι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Προβολής (ΠΟΤΑΠ) και γίνεται με την υποστήριξη των Δήμων Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου, Πύδνας-Κολινδρού και του Επιμελητηρίου Πιερίας, θα ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 14 Σεπτεμβρίου, φιλοξενώντας πάνω από 40 πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Φέτος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχαία δράματα, έργα του Σαίξπηρ και συναυλίες από σύγχρονους καλλιτέχνες. Το αρχαίο θέατρο του Δίου, ένας χώρος γεμάτος ιστορία και μαγεία, θα γεμίσει με ήχους και εικόνες που θα ζωντανέψουν τις νύχτες του καλοκαιριού. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 14 διαφορετικούς χώρους, με 31 θεματικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν θέατρο, μουσική, χορό, εκπαίδευση, ομιλίες και εκθέσεις.

53ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Μια από τις φετινές καινοτομίες του Φεστιβάλ είναι η αφιέρωση ειδικών εκδηλώσεων και παραστάσεων στη Σερβία, την τιμώμενη χώρα της 53ης διοργάνωσης. Η επιλογή αυτή υπογραμμίζει τη διεθνή διάσταση του Φεστιβάλ και τη σημασία του ως πλατφόρμα πολιτιστικής ανταλλαγής και συνεργασίας.

53ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, έγινε η παρουσίαση του Φεστιβάλ σε ομάδα δημοσιογράφων που παρευρέθηκε στην Πιερία. Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα περιλαμβάνει το φεστιβάλ, οι οποίες αναμένεται να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ο Προέδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, δήλωσε σχετικά: ''Οι πολιτιστικές δράσεις αναμφίβολα συνδράμουν και στην τουριστική ανάπτυξη όπου παράγονται και αναδεικνύονται. Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου διαχρονικά συνέβαλε στην ανάδειξη  του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας μέσω των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου. Τελευταία με την συμβολή, υποστήριξη και παρουσία της προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού της Άντζελας Γκερέκου αλλά και μέσω των πρωτοβουλιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του ιδιαίτερα παραγωγικού Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, ο τόπος μας καταξιώνεται ολοένα και περισσότερο στην τουριστική αγορά, όπου σε αυτές τις δραστηριότητες καθοριστικό ρόλο έχουν οι πολιτισμικές δημιουργίες. Ενημερώσαμε την κ. Γκερέκου και τους συνοδεύοντες δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ, στο αρχαίο αρχαίο θέατρο Δίου, το φετινό πρόγραμμα του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου αλλά και τις γενικότερες πρωτοβουλίες μας ως Οργανισμός. Τα εύσημα τους αποτελούν την καλύτερη δικαίωση των επιλογών μας".

53ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Η πρόεδρος του ΕOT, Άντζελα Γκερέκου, με δήλωσή της, ανέφερε την αξία του Φεστιβάλ Ολύμπου και τον ρόλο του ως φορέα πολιτισμού και ανάπτυξης για την περιοχή. "Πενήντα τρία χρόνια, το Φεστιβάλ Ολύμπου παράγει, συνδέει ανθρώπους, χώρες, έργα πολιτισμού, θέατρο, μουσική, εικαστικά δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους του Δίου, δίπλα στα μουσεία μας. Το φεστιβάλ είναι ένα τεράστιο όχημα που μπορεί να ταξιδέψει τον τόπο παντού", ανέφερε.

53ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, τόνισε χαρακτηριστικά: "Το Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελεί για την Πιερία, τον μεγάλο πρεσβευτή προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας. Στηρίζουμε δυναμικά και έμπρακτα το Φεστιβάλ Ολύμπου και με υπερηφάνεια γινόμαστε κοινωνοί του αξιοθαύμαστου πολιτιστικού μας κεφαλαίου, που αναμφισβήτητα συμβάλλει στην πολιτιστική, καλλιτεχνική, και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας και συγχρόνως στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας.  Ευχόμαστε στον κορυφαίο αυτό θεσμό καλό ξεκίνημα και το φετινό καλοκαίρι".

Για περισσότερες πληροφορίες:
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη / Πιερία Τ.Κ. 601 32
info@festivalolympou.gr
23510 76041

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
12/07/2024

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Όσλο: Δεν το λες και πόλη! Το ευφυές spot του Οργανισμού Τουρισμού της πόλης δίνει μαθήματα marketing

Με πρωταγωνιστή έναν αγέλαστο, αιώνια ανικανοποίητο millennial, το ευφυέστατο τρειλεράκι του Visit Oslo μεγαλώνει τη λαχτάρα μας να ανακαλύψουμε τη νορβηγική πρωτεύουσα με δυνατές δόσεις στεγνού χιούμορ.

Tα παραδοσιακά πιάτα της Σκιάθου μέσα από τον Παπαδιαμάντη

Ο Γιώργος Πίττας αποκωδικοποίησε την πληθωρική σκιαθίτικη γαστρονομία μέσα από τα παπαδιαμαντικά διηγήματα, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να ευτυχήσουμε (χορτασμένοι) στη λιτότητα.