Samos Young Artists Festival 2024: Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών επιστρέφει στη Σάμο

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ζωντανής μουσικής που καλύπτει μια ευρεία γκάμα ειδών, από το σόλο πιάνο, διαχρονικές μελωδίες του οπερατικού ρεπερτορίου, μουσική δωματίου για έγχορδα και πνευστά, τζαζ, έως και μουσική Φάντο.

SamosYoungArtistsFestival

Το Samos Young Artists Festival (SYAF) επιστρέφει για 14η χρονιά στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου στη Σάμο από τις 7 έως τις 13 Αυγούστου, συγκεντρώνοντας, Έλληνες και ξένους ανερχόμενους αλλά και καταξιωμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερος προσκεκλημένος της φετινής διοργάνωσης είναι ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Έλληνας σούπερ σταρ της κλασικής μουσικής και ένας από τους λαμπρότερους βιολιστές στην ιστορία της μουσικής ερμηνείας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του φεστιβάλ, θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα ενός κομματιού που γράφτηκε ειδικά για το φεστιβάλ από τον συνθέτη του ινστιτούτου Curtis Έιντριεν Γουόνγκ, ο οποίος συνέθεσε το έργο αυτό περνώντας ένα μήνα στη Σάμο, με υποτροφία του Ιδρύματος Schwarz και του Curtis Institute of Music. Η σύνθεση αυτή καθώς και πολλά αριστουργήματα του κλασσικού ρεπερτορίου θα ερμηνευτούν από διεθνώς αναγνωρισμένους και πολυ-βραβευμένους καλλιτέχνες όπως ο Διονύσης Γραμμένος, η Αλεξία Μουζά, ο Αλέξανδρος Σακαρέλλος, η νικήτρια υψηλού κύρους βραβείων Γιουνσίν Σονγκ, τα μέλη του καταξιωμένου κουαρτέτου Erinyes, Στέργιος Θεοδωρίδης και Μαρίγια Ράισανεν και η πιανίστα και απόφοιτος της σχολής Julliard, Τζάνις Καρίσα.

Λεωνίδας Καβάκος
Λεωνίδας Καβάκος

Επίσης, θα συμπράξουν ο βαρύτονος Βίτορ Μπίσπο, η Ιρλανδή τραγουδίστρια Νιβ Ο’Σάλιβαν, μέλος και απόφοιτη του Opernstudio της Κρατικής Όπερας Βαυαρίας, και ο πιανίστας Μαρτσέλο Αμαράλ. Η Πορτογαλέζα τραγουδίστρια Μπεατρίς Φελίσιο θα εμφανιστεί μαζί με τον παρτενέρ της, τον κιθαρίστα Ζουάου Ντομίνγκος, και τoν Ρούι Πόσου στην πορτογαλική κιθάρα. Το έργο τους θα παρουσιάσουν και η Γαλλο-Δομινικανή τραγουδίστρια Σιρίλ Αιμέ με τον διεθνώς καταξιωμένο πιανίστα, συνθέτη και παραγωγό Ματίς Πικάρ, ο Ιταλός μπασίστας Ματέο Μπορτόνε και ο Γάλλος τζαζ ντράμερ Γιοάν Σερά.

Καλλιτεχνικοί διευθυντές του Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Σάμου, είναι και φέτος ο τσελίστας Τιμόθεος Γαβριηλίδης-Πέτριν, απόφοιτος του Curtis Institute of Music, νικητής του πρώτου βραβείου στον υψηλού κύρους Διεθνή Διαγωνισμό Paulo Cello στη Φινλανδία και η πιανίστα Μάσα Ιλιάσοφ, γεννημένη και μεγαλωμένη στο Μινσκ της Λευκορωσίας, η οποία ζει και διδάσκει στο Μόναχο.

Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Σάμου / Samos Young Artists Festival διοργανώνεται στην ελληνική περιφέρεια και απευθύνεται τόσο στους κατοίκους του νησιού όσο και στους επισκέπτες του. Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μουσικά φεστιβάλ του Βορείου Αιγαίου, που πραγματοποιείται αδιάλειπτα από το 2010. Το 2018 τιμήθηκε από την κριτική επιτροπή της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής ως το "Καλύτερο Περιφερειακό Μουσικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα". Μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 210 μουσικοί διεθνούς φήμης, ενισχύοντας τη Σάμο και το φεστιβάλ ως έναν αναγνωρισμένο μουσικό προορισμό.

Η τιμή του εισιτηρίου διατηρείται χαμηλή, 5€ ανά συναυλία, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε ένα όσο το δυνατόν πιο πλατύ κοινό να συμμετέχει στις εκδηλώσεις. Η υποστήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, η μουσική και πολιτιστική ανταλλαγή, η σύγχρονη μουσική παραγωγή και η ερμηνεία κλασικών έργων αποτελούν στόχο του Iδρύματος Schwarz και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ακριτικού νησιού της Σάμου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

6 νησιά ιδανικά για οικογενειακές διακοπές

Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί προορισμοί για μικρούς και μεγάλους!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/06/2024

Πρόσκληση σε γάμο στην Ινδία

Η πρόσκληση ήρθε στο viber από δύο αγαπημένα πρόσωπα και όταν μπήκα στο σχετικό website με όλες τις λεπτομέρειες του γάμου, δεν φανταζόμουν ότι ο κωδικός gemista θα ξεκλείδωνε έναν μαγικό κόσμο βγαλμένο από τα πιο Μπόλιγουντ όνειρα.

Διακοπές αλλιώς στα μικρονήσια της Ελλάδας

Ξεχάστε το αυτοκίνητο και απολαύστε φύση και κολύμπι.

"Athina Luxury Suites": Στο all-suites συγκρότημα των Φηρών η γοητεία της Σαντορίνης μοιράζεται απλόχερα

Οι διακοπές στην Καλντέρα της Σαντορίνης είναι εμπειρία ζωής και οι εικοσιπέντε πολυτελείς σουίτες στα Φηρά φέρνουν το όνειρο πιο κοντά.

"Βαθυσθέα", Κύθνος: Έξι υπόσκαφες παραδοσιακές κατοικίες με θέα στο Αιγαίο

Ραντεβού στο πιο κοντινό Κυκλαδονήσι, την Κύθνο, με βάση ένα συγκρότημα πετρόχτιστων κατοικιών ξεχωριστής αισθητικής.