Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί” στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

Ολυμπιακοί Αγώνες

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου η τελική πρόβα, μια ημέρα πριν την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, για να ξεκινήσει το ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το προσεχές καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι η Τελετή Αφής θα αρχίσει την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 11.30, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί” στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι. Τις ενδυμασίες των συντελεστών του Χορού έχει δημιουργήσει η διεθνούς φήμη σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου.

Ο Ολυμπιακός Ύμνος θα ερμηνευτεί από την κορυφαία Mezzo – Soprano Joyce DiDonato και Master of Ceremonies θα είναι ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, Νίκος Αλιάγας.

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα παραλάβει από τα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος για να ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους που θα διαρκέσει 11 ημέρες, έως τις 26 Απριλίου.

Στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Τόμας Μπαχ, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής "Παρίσι 2024" Tony Estanguet , η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Amélie Oudéa-Castéra, η Ελληνικής καταγωγής Yφυπουργός Eξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και η δήμαρχος Παρισιού Anne Hidalgo τους οποίους θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Υπεύθυνος για τις Τελετής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης και Τελετάρχης ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μεσσηνία, μια χουλιγουντιανή σταρ σε 15 στοπ-καρέ

Ευλογημένη από την φύση της και κινηματογραφική, η ανατολική Μεσσηνία σε καλεί από την Κορώνη ως την Κυπαρισσία για διακοπές... ή για το επόμενο φιλμ του Νόλαν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
08/07/2025

Γιατί το The Old Markets στη Σύμη είναι ένα ξενοδοχείο-προορισμός

Όλοι οι λόγοι που καθιστούν ξεχωριστό το boutique hotel σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της χώρας.

Τop εμπειρίες στα νησιά του Αργοσαρωνικού

Ο Αργοσαρωνικός προσφέρει μια πανδαισία καλοκαιρινών στιγμών. Αρκεί να αφεθείτε στην top εμπειρία κάθε νησιού για να τη ζήσετε όπως της αξίζει.

Σε αυτό το ξενοδοχείο της Μήλου ξεχνιόμαστε ευχαρίστως κοιτάζοντας τη γραμμή του ορίζοντα

Ανακαλώντας στιγμιότυπα, ή μάλλον αισθήσεις που βιώσαμε στο ολοκαίνουργο ξενοδοχείο "Golden Milos Beach House by Domotel", στο πρώτο Κυκλαδίτικο weekend του καλοκαιριού.

Στον Κάλαμο και τον Καστό, τα 'μυστικά' του Ιονίου

Στη λιγότερο δημοφιλή μεριά του πελάγους, Κάλαμος και Καστός μοιάζουν να ξεπήδησαν από κάποιο παράλληλο -σίγουρα πιο παρθένο και ανέμελο- σύμπαν του ελληνικού καλοκαιριού. Και αξίζουν της απόλυτης προσοχής σου.

Λούβρο: Απ’ το Βυζάντιο στον Louboutin μέσω μιας μοναδικής έκθεσης

Πλέκοντας περίτεχνα πρωτοπορία και ιστορία, η έκθεση "Louvre Couture: Statement Κομμάτια" στο Παρίσι βάζει στόχο να αποδείξει ότι η σύγχρονη μόδα δεν εξελίσσεται στο κενό.

Στο καταφύγιο του Μονέ: Μια μέρα στο Giverny

Στο Giverny, στο σπίτι του Μονέ και μόλις μια ώρα μακριά από το Παρίσι, δεν κοιτάς απλώς το μαγευτικό κήπο με τα νούφαρα και την ιαπωνική γέφυρα με τις γλυσίνες. Κοιτάς μέσα από τα μάτια του μεγάλου Ιμπρεσιονιστή. Και για μια στιγμή, βλέπεις όπως εκείνος.