Το Santorini Experience επιστρέφει για 7η χρονιά

Τρέξιμο με θέα την Καλντέρα και κολύμβηση από το ηφαίστειο.

Santorini Experience

Το Santorini Experience, που υμνεί μέσα από τις αθλητικές δράσεις της έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί για 7η χρονιά από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου 2024. Η Σαντορίνη θα υποδεχτεί για ακόμα μία χρονιά επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές του τρεξίματος και της κολύμβησης open water. 

Οι λάτρεις του τρεξίματος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τρεις εκπληκτικές trail running διαδρομές τρεξίματος, με θέα την Καλντέρα και τις μαγευτικές εικόνες του Ηφαιστείου, έχοντας ως φόντο τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οία. Συγκεκριμένα, η διαδρομή 5χλμ αφορά στο τρέξιμο και δυναμικό περπάτημα, αυτή των 10χλμ τους πιο έμπειρους στις αποστάσεις και η απόσταση των 15χλμ αυτούς που αγαπούν την δύναμη και την αντοχή. Όλες οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με σημεία χωμάτινης διαδρομής και τερματισμό πάλι στην Οία. 

Santorini Experience

Η καθιερωμένη κολύμβηση open water θα έχει και αυτή την χρονιά μια ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα κολυμπήσουν με εκκίνηση από το ηφαίστειο και τερματισμό στο παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας την επιβλητική όψη του νησιού μπροστά τους, στον αγώνα 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.). Η διοργάνωση θα φροντίσει για όλους τους αθλητές με την προσθήκη του σωσιβίου ασφαλείας. Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί, όπως και κάθε χρόνο, με απόλυτη ασφάλεια στα μαγευτικά νερά της Σαντορίνης (μέση θερμοκρασία νερού στους 20-22 βαθμούς Κελσίου). Τη διαδρομή έχει σχεδιάσει ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα με Ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση, Νίκος Γέμελος. Στην ασφάλεια του αγώνα θα συμβάλλουν για ακόμα μία χρονιά οι εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες και τα ναυαγοσωστικά σκάφη. Οι συμμετέχοντες στην κολύμβηση έχουν δικαίωμα δωρεάν χρήσης του τελεφερίκ (κατάβαση/ανάβαση) με επίδειξη της πληρωμένης συμμετοχής τους.

Santorini Experience

Εγγραφές μέσω more.com
Δωρεάν Συμμετοχή στους Δημότες Θήρας

Το Santorini Experience αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας και της ActiveMedia Group. Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.