Το Υπουργείο Τουρισμού υποδέχεται την Queer Destinations

Ο διεθνής οργανισμός θα αναλάβει τη διάδοση καλών πρακτικών σε προορισμούς και επιχειρήσεις, για την προσέλκυση ταξιδιωτών ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ελλάδα, με στόχο η τουριστική δυναμική της χώρας να αποκτήσει ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα.

Όλγα Κεφαλογιάννη Queer Destinations

Την πολιτική και τις δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού για την προσέλκυση ταξιδιωτών ΛΟΑΤΚΙ+ παρουσίασε η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, σε ειδική εκδήλωση κατά την οποία υπεγράφη επίσης μνημόνιο συνεργασίας με τον οργανισμό Queer Destinations.

Όπως τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη, η πολιτική του Υπουργείου εναρμονίζεται με την ευρύτερη βούληση της Κυβέρνησης για την προάσπιση της ισότητας και της συμπερίληψης σε όλες τις εκφάνσεις του κυβερνητικού προγραμματισμού, ενώ επεσήμανε πως η ισότιμη συμμετοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην τουριστική δραστηριότητα αντανακλά αξίες που οφείλει να πρεσβεύει η χώρα ως τουριστικός προορισμός.

"Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι επισκέπτες θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στο τουριστικό προϊόν", σημείωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Τουρισμού, σε στενή συνεργασία με φορείς και εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας έχει ήδη αναπτύξει Στρατηγική Προσέλκυσης Τουρισμού ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, ενώ έχει εκδόσει και Οδηγό Συμπεριφοράς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στις τουριστικές επιχειρήσεις, ο οποίος και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

"Η πολιτική για την προσέλκυση του τουρισμού ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, θα συμβάλει σε ένα φωτεινό μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό, όπου όλοι θα αισθάνονται ευπρόσδεκτοι να ανακαλύψουν την ομορφιά της Ελλάδας και τις μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει", επεσήμανε, παρουσιάζοντας το μνημόνιο συνεργασίας με την Queer Destinations ως ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Φιλοδοξώντας να λειτουργεί ως συνδετικός ιστός μεταξύ κυβερνήσεων, προορισμών και τουριστικών επιχειρήσεων, ο Oργανισμός Queer Destinations έχει ως σκοπό τη συμπερίληψη στις τουριστικές εμπειρίες και προς το σκοπό αυτό  έχει αναπτύξει το  πρόγραμμα/σήμα διάκρισης "Queer Destinations Committed", η απονομή του οποίου διασφαλίζει ένα συγκεκριμένο επίπεδο  αριστείας, ποιότητας και ασφάλειας για τους  ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες.

Όλγα Κεφαλογιάννη Queer Destinations

Στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας, η Queer Destinations θα ηγηθεί των προσπαθειών για την οικοδόμηση σχέσεων με εξειδικευμένους σε ΛΟΑΤΚΙ+ τουρισμό ταξιδιωτικούς και ερευνητικούς οργανισμούς του εξωτερικού, τη χαρτογράφηση προορισμών φιλικών προς ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες, αλλά και ενεργειών για την ευαισθητοποίηση του τουριστικού κλάδου και των τοπικών κοινωνιών σε όλη την επικράτεια.

"Η ισότητα στο γάμο, που ψηφίστηκε πρόσφατα από την ελληνική Βουλή, μπορεί να άλλαξε το Σύνταγμα της Ελλάδας, αλλά δεν έχει αλλάξει απαραίτητα τις καρδιές των Ελλήνων ακόμη", σημείωσε ο ιδρυτής της Queer Destinations, κύριος Oriol Pamies. "Η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και των επαγγελματιών του χώρου είναι απαραίτητη ώστε να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα νιώθουν άνετα να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, αλλά και ότι οι εργαζόμενοι του τουριστικού τομέα αισθάνονται ασφαλείς με τη δική τους τυχόν διαφορετικότητα".

Μέσα από τις ενέργειες της Queer Destinations, που περιλαμβάνουν την εμπέδωση καλών πρακτικών από φορείς και επιχειρηματίες κι εν συνεχεία την ανάπτυξη branding και εξειδικευμένης επικοινωνιακής καμπάνιας, "οι ταξιδιώτες θα μπορούν να επιλέξουν από μια ομάδα προορισμών, που θα ξέρουν ότι προσπαθούν να του ςκαλωσορίσουν καλύτερα, αλλά και επιχειρήσεις που προσπαθούν να προσφέρουν μια πιο συμπερηλιπτική εμπειρία", κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.