Για να δοκιμάσεις το "Urbana Gastroteka" αξίζει να πας μέχρι τη Μεγαλόπολη

Urbana gastroteka

Για πόσα εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα μπορούμε να πούμε ότι αξίζει να βγεις εκτός τουριστικού χάρτη; Το out of the box εστιατόριο του Γιώργου Κούτσουρα και του Γιάννη Αριδά μάς έχει πείσει να λοξοδρομούμε σε κάθε μας ταξίδι στην Πελοπόννησο προς το βιομηχανικό τοπίο της Μεγαλόπολης.

Urbana gastroteka

Αν για τα τριήμερα του Μαρτίου σχεδιάζετε εκδρομή στην Πελοπόννησο αλλά ακόμη κι αν ξεμείνετε στην Αθήνα και θέλετε να κάνετε μια διαφορετική ημερήσια εξόρμηση, το "Urbana Gastroteka" στη Μεγαλόπολη είναι η πλέον πρωτότυπη πρόταση που δεν θα μετανιώσετε. Καταρχήν είναι ο ίδιος ο χώρος, ένα παλιό σινεμά που με σύγχρονες mix n’ match πινελιές αναδείχθηκε υπέροχα σε ένα ζωντανό και ατμοσφαιρικό all day bar και ρεστοράν με γλυκιά αύρα πατίνας, άφθονο πράσινο, έντονη παρουσία του ξύλου που προσδίδει ζεστασιά και μια "κρυμμένη" αυλή - έκπληξη. 

Urbana gastroteka

Στην ανοιχτή κουζίνα ο έμπειρος και ταλαντούχος σεφ Γιώργος Κουρκούτας, ο οποίος έχοντας διαγράψει μια αξιόλογη πορεία σε σημαντικές κουζίνες, προτείνει μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα μπιστρονομίας, τοπικές πινελιές και κοσμοπολίτικη διάθεση που ξαφνιάζει ευχάριστα. Χωρίς να λείπουν οι comfort επιλογές και οι ιδέες για brunch, αξίζει να πειραματιστείτε με τα πιο δημιουργικά πιάτα όπως η τεμπούρα κουνουπιδιού, το ταρτάρ μουσακά, το ραγού με χειροποίητο λαζάνι με μοσχαρίσιο φιλέτο μαγειρεμένο σε λαχανικά, το στιφάδο με ελιά μόσχου, κοκκάρια και χυλοπίτα ή το φρυγαδέλι από μοσχαρίσιο συκώτι σε μπόλια με κρέμα γιαουρτιού labneh και ζελέ λεμονιού.

Urbana gastroteka

Από τη φοκάτσια του καλοσωρίσματος ως το γαλακτομπούρεκο -έκπληξη του φινάλε, κάθε στάδιο του γεύματος έχει τη δική του γοητεία. Ο τοπικός αμπελώνας, με έμφαση στη Μαντίνεια, αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για τα πιάτα δίνοντας ιδέες για εξαιρετικά pairinings. Μην αμελήσετε όμως να δοκιμάσετε κάποιο από τα κοκτέιλ της μπάρας, που επιμελείται ο Γιάννης Αριδάς, και αποτελούν έναν ακόμη σοβαρό λόγο να τιμήσετε το "Urbana Gastroteka". Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Viridian με τσίπουρο, rye ουίσκι, όξινη καραμέλα βουτύρου και ξύδι μελιού, που συνοψίζει υπέροχα τη φιλοσοφία του μαγαζιού για μια μοντέρνα ματιά στην τοπική παράδοση.  

Urbana gastroteka

Ορεινή Αρκαδία, Μαίναλο, Επικούριος Απόλλωνας, Καλαμάτα και Μάνη, Πάρνωνας, Αρχαία Ολυμπία, όπου κι αν ετοιμάζεστε να εκδράμετε για Καθαρά Δευτέρα ή 25η Μαρτίου σκεφτείτε σοβαρά μια γευστική παράκαμψη ή δώστε στην εκδρομή σας το ιδανικό γευστικό φινάλε επιστρέφοντας προς Αθήνα! 

Urbana gastroteka

Αγίου Αθανασίου 72, Μεγαλόπολη, 2791022284, Facebook: Urbana gastroteka Instagram: urbana_gastroteka

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!