Το Μοντρεάλ του Μιχάλη Μερζένη

Ο σεφ του «La Meat Maison» μας παίρνει μαζί του στο Μοντρεάλ, όπου περνά τελευταία όλο και περισσότερο χρόνο, σχεδιάζοντας τη γευστική πρόταση του νέου εστιατορίου στο ξενοδοχείο «Nelligan», το καλύτερο city hotel του Καναδά σύμφωνα με το «Travel & Leisure».

Μιχάλης_Μερζένης

Τον Απρίλιο του 2022, μια επαγγελματική πρόκληση με έφερε για πρώτη φορά στο Μόντρεαλ. Πριν προσγειωθώ, δεν είχα συγκεκριμένη εικόνα ή αίσθηση αυτής της πόλης, όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι. Και σίγουρα δεν περίμενα αυτό που έζησα τους επόμενους τρεις σχεδόν μήνες. Το Μόντρεαλ είναι ίσως η πιο η ζωντανή μητρόπολη του Καναδά. Μια γαλλόφωνη πόλη που συνδυάζει άψογα τη γοητεία του παλιού κόσμου με τη σύγχρονη ενέργεια. Η επαφή με την πλούσια ιστορία, την ποικιλόμορφη κουλτούρα και το μοναδικό, έντονο vibe του Μοντρεάλ, με έκανε να νιώθω ότι κάθε μέρα "ανακάλυπτα" ξανά τη Βόρεια Αμερική.

σεφ Μιχάλης Μερζένης

Μερικές από τις "ανακαλύψεις" μου είναι:

  • Το "Nelligan Hotel" ως την πιο άνετη και στιλάτη "βάση" για να εξερευνήσεις την πόλη.
  • Tο "Terrasse Nelligan", στον τελευταίο του όροφο του ξενοδοχείου για brunch με τη συναρπαστική θεά να αποπνέει μια μοναδική ιστορική γοητεία.
  • Αντίστοιχα ατμοσφαιρικό, το "Hôtel Place d'Armes", στην καρδιά του παλιού Μοντρεάλ που προσφέρει άνετα δωμάτια με vintage, industrial χαρακτήρα".
  • Το "Méchant Boeuf", στην ίδια γειτονιά, που για πάνω από 20 χρόνια αποτελεί κλασικό προορισμό των "Μοντρεαλέζ" για steaks και premium κοπές.
  • Tο "Nelli Café" για πρωινό στο καταπράσινο αίθριό του ή δίπλα στα τεράστια παράθυρα για people-watching.
  • To "Barroco", ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό μπιστρό με μοντέρνα γαλλική κουζίνα.
  • To "Vin Mon Lapin", ένα wine bar με εξαιρετικό φαγητό, μοναδικό ντιζάιν διά χειρός Zébulon Perron. Φημολογείται ότι ο ίδιος σχεδιαστής θα υπογράφει το επόμενο talk-of-the-town εστιατόριο του Μοντρεάλ με ελληνική κουζίνα.
  • To "Joe Beef" με δημιουργική γαλλική κουζίνα, που οι ιδιοκτήτες του περιγράφουν ως Bocusian-Lyonnaise cuisine du marché, δηλαδή κουζίνα γαλλικής αγοράς.
  • To διάσημο "Schwartz's Deli", το εβραϊκό ντελικατέσσεν, που από το 1928 φτιάχνει το πιο νόστιμο pastrami sandwich.
  • Και, τέλος, το "Club Flyjin" για να πειστεί μέχρι και ο πιο δύσπιστος ότι αυτή η πόλη δεν μπορεί να πάει για ύπνο.
     

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πάρος το νέο hot spot της Μεσογείου;

Με νέες διεθνείς διακρίσεις και ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από σημαντικές αγορές, η Πάρος εδραιώνει τη θέση της ως κορυφαίος νησιωτικός προορισμός, προσελκύοντας επισκέπτες όλο τον χρόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/09/2025

Ταξιδέψτε στον κόσμο με τις ειδικές προσφορές Air France και KLM

Η Air France και η KLM φέρνουν μοναδικές προσφορές για να οργανώσετε την επόμενη απόδρασή σας.

Rizes Gastro Taverna: Ένα φθινοπωρινό ταξίδι γεύσης στη Σαντορίνη

Ένα εστιατόρια-εμπειρία με θέα που κόβει την ανάσα ανανεώνει με τον πλέον δημιουργικό τρόπο τη γεύση της ελληνικής παράδοσης.

Μέχρι πότε θα μπορούμε να ταξιδεύουμε με τις παλιές ταυτότητες;

Το γνωστό μπλε πλαστικοποιημένο ορθογώνιο των παλαιού τύπου ταυτοτήτων δεν θα ανοίγει για πολύ ακόμα τις πύλες των ευρωπαϊκών μας αποδράσεων.

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 10 καλύτερες χώρες για συνταξιοδότηση το 2025

Δείτε ποιες χώρες βρίσκονται στην κορυφή για συνταξιοδότηση το 2025, σύμφωνα με το International Living, αξιολογημένες για κόστος ζωής, υγειονομική περίθαλψη και ποιότητα ζωής.

Zélia Halkidiki: Για barefoot luxury στο πρώτο πόδι

Μία νέα πρόταση διαμονής και χαλάρωσης για τα weekends του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου στη Χαλκιδική.

Στην αιχμή της πολυτελούς κρητικής φιλοξενίας με την υπογραφή της etouri

Mε όρους σύγχρονους μα πάνω από όλα προσωποποιημένους, η εταιρία etouri σηματοδοτεί την κρητική φιλοξενία διαθέτοντας πως ενοικίαση ένα μεγάλο αριθμό από βίλες που λειτουργούν ως προσωπικά καταφύγια πολυτέλειας.