"Γιορτή του Κάστανου" για 18η χρονιά στην Άρνα του Δήμου Σπάρτης

Γιορτή Κάστανου

Αγαπημένο υλικό, "μούσα" των γαστρονομικών φεστιβάλ της εποχής και γιατί όχι ο πιο εμβληματικός καρπός του φθινοπώρου. Με το κάστανο στο προσκήνιο, η Άρνα του Δήμου Σπάρτης γιορτάζει στην αγκαλιά του Ταϋγέτου τις τελευταίες μέρες του μήνα, στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου. Αποτελώντας θεσμό για 18η χρονιά, η "Γιορτή του Κάστανου" επιστρέφει πιο πληθωρική από ποτέ και συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με μια πλούσια υπαίθρια αγορά για τρεις ημέρες. Όλες οι δράσεις λαμβάνουν χώρα σε αυτό το καταπράσινο χωριό της Λακωνίαε σε υψόμετρο 750 μέτρων. Εκεί που το τοπίο είναι ονειρικό, με την φύση να οργιάζει σ' όλη την περιοχή που είναι γεμάτη πλατάνια, καστανιές και μηλιές. 

Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου "πλάτανου της Άρνας" θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαρανί καθώς και ζεστό τσίπουρο, μόλις αποσταγμένο από τον άμβυκα, που θα καίει στην πλατεία. Η γαστριμαργική ευδαιμονία περισσεύει όσο οι γεύσεις από τα κάστανα, τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα και τις κολοκύθες μπερδεύονται γλυκά με τα αρώματα από το μέλι, το καινούριο κρασί, τα γλυκά κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του βουνού.

Γιορτή Κάστανου Άρνας

Όπως πάντα  η "Γιορτή του Κάστανου" πλαισιώνεται από καλλιτέχνες που με την δουλειά τους, δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά. Η μουσική επένδυση όλου του τριημέρου θα σας ταξιδέψει σε πολλά και διαφορετικά μονοπάτια του κόσμου και ιδιαίτερα της πατρίδας μας. 

Πάνω και πρώτα απ’ όλα όμως η  Γιορτή του Κάστανου είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική. Μάλιστα, η Γιορτή του Κάστανου υποδέχεται φέτος για πρώτη φορά στην Άρνα τον Σύγχρονο Χορό με την εκδήλωση Dancing Chestnut. Tρεις παραστάσεις χορού από τρεις έμπειρους χορευτές και ανερχόμενους χορογράφους θα παρουσιαστούν το Σάββατο 28/10/23 γύρω από την κεντρική πλατεία του χωριού.

Γιορτή Κάστανου Άρνας

Παραστάσεις του σήμερα που εξερευνούν τον εξωτερικό χώρο καεπαναδιαπραγματεύονται την χορευτική εμπειρία εκτός του θεάτρου, όπως το έργο "Enter the void” του Χάρη Χατζηανδρέου, "Το Αντικείμενο της Πτώσεως” της Βαρβάρας Μπαρδακά και το "GenOratory" του Κώστας Phoenix και του Σταμάτη Σπυρόπουλου. Tην Κυριακή 29/10/2023 στις 12.00 η εκδήλωση θα κλείσει με το "OPEN DANCE JAM" με τους καλλιτέχνες να δημιουργούν έναν χορευτικό αυτοσχεδιαστικό κύκλο στην πλατεία. Ο κύκλος είναι ανοιχτός. Είστε όλοι/ες  καλεσμένοι να συμμετέχετε!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.