H 41η γιορτή σαρδέλας φέρνει στην Καλλονή live cooking και μουσική

Η 2ήμερη γιορτή είναι έτοιμη να υποδεχτεί ντόπιους, επισκέπτες και τουρίστες χαρίζοντας μυρωδιές, γεύσεις, νησιώτικο γλέντι και πολλές εκπλήξεις.

γιορτή σαρδέλας

Φέτος, η 2ήμερη (5-6 Αυγούστου) γιορτή σαρδέλας Καλλονής, είναι έτοιμη να υποδεχτεί ντόπιους, επισκέπτες και τουρίστες. Πιστή στο ραντεβού της, η καθιερωμένη γιορτή σαρδέλας Καλλονής με διοργανωτή τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και το ΝΠΔΔ του Δήμου, είναι έτοιμη να μας χαρίσει μυρωδιές, γεύσεις, νησιώτικο γλέντι και πολλές εκπλήξεις. Την παρουσίαση έχουν αναλάβει οι Θεόφιλος Μυζίκας και Φάνια Βαλάση.

Το Σάββατο 5 Αυγούστου ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την 41η γιορτή σαρδέλας Καλλονής, με μια ημερίδα σχετικά με τον κόλπο, το προϊόν και τον άνθρωπο. Στη συνέχεια, ο Κώστας Καλδέλης με το συγκρότημα του θα δώσουν μουσικό νησιώτικο "αέρα" ενώ στο λιμάνι της Σκάλας Καλλονής θα ανοίξουν περίπτερα με ούζο και όχι μόνο.

γιορτή σαρδέλας

Τη δεύτερη ημέρα, την Κυριακή 6 Αυγούστο θα βρίσκονται στη γιορτή ο σεφ Ηλίας Μαμαλάκης και η Κατερίνα Λένη, οι Στράτος Ιωσιφέλλης, Μιχάλης Vorak, Πάνος Ασιδέρης, Κωνσταντίνος Κουμέλης, Μάριος Τζαγκατζής θα ετοιμάσουν μοναδικές γεύσεις. Κι όλα αυτά παρέα με το συγκρότημα του Βαγγέλη Σαραντίδη και τη Μαρία Σουλτάτου.

γιορτή σαρδέλας

Το πρόγραμμα αναλυτικά

5/8 | 8.30 μ.μ.

-Ημερίδα για τον κόλπο και τον άνθρωπο στη Σκάλα Καλλονής.
-Έκθεση φωτογραφίας στο λιμάνι της Σκάλας Καλλονής του Αντώνη Δουκέλλη. Ομιλητές: Νίκος Ζούρος (Δ/ντης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου), Αντώνης Δουκέλης (Συγγραφέας), Παναγιώτης Νανίδης (Πρόεδρος επαγγελματιών Αλιέων Δυτικής Λέσβου).
-Διασκέδαση με το συγκρότημα του Κώστα Καλδέλλη, περίπτερα στο λιμάνι της Σκάλας Καλλονής με ούζο και ντόπια προϊόντα.

6/8 | 8.30 μ.μ.

-Live Coocking και κεράσματα με παρασκευές σαρδέλας με τους καλεσμένους σεφ Ηλία Μαμαλάκη και Κατερίνα Λένη. Μαζί θα είναι οι Στράτος Ιωσιφέλλης, Μιχάλης Vorak, Πάνος Ασιδέρης, Κωνσταντίνος Κουμέλης, Μάριος Τζαγκατζής.
-Ψήσιμο σαρδέλας και διανομή στους παρευρισκόμενους.
-Κέρασμα ούζου και τοπικών προϊόντων στο λιμάνι της Σκάλας Καλλονής.
-Διασκέδαση με το συγκρότημα του Βαγγέλη Σαραντίδη και τη Μαρία Σουλτάτου.
-Έκθεση φωτογραφίας στο λιμάνι της Σκάλας Καλλονής του Αντώνη Δουκέλλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Ελευθερία": Μια έκθεση αφιερωμένη στο ζωγραφικό έργο της Μαρίας Φιλοπούλου έρχεται στο Ναύπλιο

Η Μαρία Φιλοπούλου, μέσα από δέκα πέντε ζωγραφικά έργα και δύο γλυπτά, εκφράζει μια βαθιά εσωτερική ανάγκη δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2025

Κωνσταντινούπολη: Πάντα στην κόψη της Ανατολής και της Δύσης- Τα γευστικά best of

Κάποτε την αποκάλεσαν "Πόλη" γιατί θεωρούνταν η ωραιότερη του κόσμου. Παρότι πολλοί υποστηρίζουν πως δεν ισχύει, η Κωνσταντινούπολη παραμένει η μόνη πόλη που ακροβατεί μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Το παλιό δικαστήριο που μεταμορφώθηκε σε εντυπωσιακό ξενοδοχείο

Στην καρδιά των καναλιών, εμφανίστηκε ένα νέο σημείο αναφοράς για το ευρωπαϊκό hospitality.

Η HotelBrain ενισχύει την παρουσία της στην Κέρκυρα με το "Akron Seascape Resort"

Ο κορυφαίος ξενοδοχειακός όμιλος στην Ελλάδα επεκτείνει τη δραστηριότητά του στο Ιόνιο.

Η easyJet ανακοίνωσε εκπτώσεις σε επιλεγμένες πτήσεις

Η easyJet εγκαινιάζει το πρόγραμμα προσφορών "Big Orange Sale" με εκπτώσεις έως 20% για πτήσεις από και προς Ελλάδα.

"Χρειάζεται να πας μόνο μια φορά για να ερωτευτείς": Τα αγαπημένα νησιά των ξένων δεν είναι η Σαντορίνη και η Μύκονος

Τιρκουάζ νερά, καυτές παραλίες, γοητευτικά ψαρονήσια και παραδοσιακές ταβέρνες.