H 41η γιορτή σαρδέλας φέρνει στην Καλλονή live cooking και μουσική

Η 2ήμερη γιορτή είναι έτοιμη να υποδεχτεί ντόπιους, επισκέπτες και τουρίστες χαρίζοντας μυρωδιές, γεύσεις, νησιώτικο γλέντι και πολλές εκπλήξεις.

γιορτή σαρδέλας

Φέτος, η 2ήμερη (5-6 Αυγούστου) γιορτή σαρδέλας Καλλονής, είναι έτοιμη να υποδεχτεί ντόπιους, επισκέπτες και τουρίστες. Πιστή στο ραντεβού της, η καθιερωμένη γιορτή σαρδέλας Καλλονής με διοργανωτή τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και το ΝΠΔΔ του Δήμου, είναι έτοιμη να μας χαρίσει μυρωδιές, γεύσεις, νησιώτικο γλέντι και πολλές εκπλήξεις. Την παρουσίαση έχουν αναλάβει οι Θεόφιλος Μυζίκας και Φάνια Βαλάση.

Το Σάββατο 5 Αυγούστου ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την 41η γιορτή σαρδέλας Καλλονής, με μια ημερίδα σχετικά με τον κόλπο, το προϊόν και τον άνθρωπο. Στη συνέχεια, ο Κώστας Καλδέλης με το συγκρότημα του θα δώσουν μουσικό νησιώτικο "αέρα" ενώ στο λιμάνι της Σκάλας Καλλονής θα ανοίξουν περίπτερα με ούζο και όχι μόνο.

γιορτή σαρδέλας

Τη δεύτερη ημέρα, την Κυριακή 6 Αυγούστο θα βρίσκονται στη γιορτή ο σεφ Ηλίας Μαμαλάκης και η Κατερίνα Λένη, οι Στράτος Ιωσιφέλλης, Μιχάλης Vorak, Πάνος Ασιδέρης, Κωνσταντίνος Κουμέλης, Μάριος Τζαγκατζής θα ετοιμάσουν μοναδικές γεύσεις. Κι όλα αυτά παρέα με το συγκρότημα του Βαγγέλη Σαραντίδη και τη Μαρία Σουλτάτου.

γιορτή σαρδέλας

Το πρόγραμμα αναλυτικά

5/8 | 8.30 μ.μ.

-Ημερίδα για τον κόλπο και τον άνθρωπο στη Σκάλα Καλλονής.
-Έκθεση φωτογραφίας στο λιμάνι της Σκάλας Καλλονής του Αντώνη Δουκέλλη. Ομιλητές: Νίκος Ζούρος (Δ/ντης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου), Αντώνης Δουκέλης (Συγγραφέας), Παναγιώτης Νανίδης (Πρόεδρος επαγγελματιών Αλιέων Δυτικής Λέσβου).
-Διασκέδαση με το συγκρότημα του Κώστα Καλδέλλη, περίπτερα στο λιμάνι της Σκάλας Καλλονής με ούζο και ντόπια προϊόντα.

6/8 | 8.30 μ.μ.

-Live Coocking και κεράσματα με παρασκευές σαρδέλας με τους καλεσμένους σεφ Ηλία Μαμαλάκη και Κατερίνα Λένη. Μαζί θα είναι οι Στράτος Ιωσιφέλλης, Μιχάλης Vorak, Πάνος Ασιδέρης, Κωνσταντίνος Κουμέλης, Μάριος Τζαγκατζής.
-Ψήσιμο σαρδέλας και διανομή στους παρευρισκόμενους.
-Κέρασμα ούζου και τοπικών προϊόντων στο λιμάνι της Σκάλας Καλλονής.
-Διασκέδαση με το συγκρότημα του Βαγγέλη Σαραντίδη και τη Μαρία Σουλτάτου.
-Έκθεση φωτογραφίας στο λιμάνι της Σκάλας Καλλονής του Αντώνη Δουκέλλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/12/2025

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!

Tα πιο όμορφα (και διάσημα) Christmas markets της Ευρώπης

Ταξίδεψε έστω εικονικά σε μέρη που μυρίζουν γλυκό κρασί και φρεσκοψημένο μπισκότο.

One&Only Aesthesis: Χριστουγεννιάτικη μαγεία στη Ριβιέρα

Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το One&Only Aesthesis υποδέχεται τη φετινή εορταστική περίοδο με λάμψη, φινέτσα και ανεπιτήδευτη πολυτέλεια.

"Corinthian Village": Στιγμές χαλάρωσης σε ένα παραμυθένιο "χωριό" μια ανάσα από την Αθήνα

Ένα από τα ομορφότερα παραλιακά χωριά της περιοχής, είναι προορισμός των κοντινών μας χειμωνιάτικων εξορμήσεων, με ορμητήριο ένα υπέροχο "χωριό" που προσφέρει ξεχωριστή φιλοξενία.