Ο όμιλος Calilo ντύνει την Ίο στην αχλή των ονείρων

Αν στο άκουσμα της λέξης Ίος το μυαλό σας πηγαίνει κατευθείαν στους χίπις και τα ολοήμερα ή και ολονύχτια πάρτι, ίσως έχει έρθει η στιγμή να αναθεωρήσετε. Αργά, αλλά σταθερά το μαγικό αυτό νησί των Κυκλάδων διαμορφώνει ένα σύγχρονο πρόσωπο που γοητεύει τον ταξιδιώτη του σήμερα και ενισχύεται διαρκώς μέσα από τις δράσεις του ομίλου Calilo και του πρότζεκτ LuxurIOS.

'Ίος

'Ολο και περισσότεροι είναι εκείνοι που γνωρίζουν σιγά σιγά τις διαφορετικές πτυχές της 'Ίου και φτιάχνουν το δικό τους παζλ εμπειριών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Και αυτό επειδή είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως δεν υπάρχει μία 'Ίος, αλλά πολλές, καθώς το νησί σού προσφέρει απλόχερα τη δυνατότητα να το απολαύσεις όπως αγαπάς. Η Χώρα της είναι από τις ομορφότερες των Κυκλάδων και προσφέρεται για ρομαντικές βόλτες στα στεγασμένα στενάκια της που ονομάζονται "στειγάδια".

Οι παραλίες της –από τον κοσμοπολίτικο Μυλοπότα και το εξωτικό Μαγγανάρι ως τη μεγάλη αμμουδιά της Αγίας Θεοδότης και πόσες ακόμα που μπορείτε να ανακαλύψετε– μοιάζουν φτιαγμένες από τα υλικά του ονείρου. Τα μονοπάτια της, χαραγμένα στην έντονη ποικιλομορφία της, ενθουσιάζουν τους περιπατητές. Ο υποδειγματικός και βραβευμένος αρχαιολογικός χώρος του Σκάρκου γίνεται η ιδανική αφετηρία για ένα συναρπαστικό σαφάρι στα αξιοθέατα του νησιού, όπως ο Τάφος του Ομήρου, αλλά και το Παλαιόκαστρο με τη φοβερή θέα στη Νάξο, την Ηρακλειά και τον ανοιχτό ορίζοντα.

'Ίος

Όλο αυτό το πολύχρωμο μωσαϊκό εμπειριών εμπλουτίζεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια χάρη στις δράσεις του ελληνικής ιδιοκτησίας ομίλου Calilo, ο οποίος μέσα από το τουριστικό πρότζεκτ LuxurIOS αναβαθμίζει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους την εμπειρία που απολαμβάνουν οι επισκέπτες του νησιού. Το σύνθετο αυτό πρότζεκτ, μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις παραθαλάσσιων εκτάσεων στη Μεσόγειο, περιλαμβάνει ένα δίκτυο ξενοδοχειών, εστιατορίων, μπαρ και μοναδικών αυθεντικών εμπειριών που συμβάλλει στη δημιουργία ενός ποιοτικού τουριστικού προϊόντος για ολόκληρο το νησί και φέτος το καλοκαίρι μας προσκαλεί να το ανακαλύψουμε.

Ένα εντυπωσιακό resort σμιλεμένο στο βράχο 

'Ίος

'Ένα μοναδικό στο είδος του πολυτελές παραθαλάσσιο θέρετρο, το "Calilo Resort" μοιάζει να αναδύεται φυσικά μέσα από το εξίσου μοναδικό και παρθένο τοπίο της Ίου, και αποτελεί την κορυφαία εμπειρία στο portfolio του πρότζεκτ LuxurIOS. Απολαμβάνοντας έξι χιλιόμετρα ολόδικής του ακτογραμμής, το ξενοδοχείο αναπτύσσεται κατά μήκος του τοπίου σαν ένα σκηνικό που πλουτίζει τη φυσική ομορφιά με την παραισθητική ποιότητα των καλοκαιρινών ονείρων. Καθεμία από τις τριάντα πολυτελείς σουίτες του resort έχει τη δική της μοναδική αισθητική που της χαρίζουν εξαιρετικά έργα σύγχρονης τέχνης, όλες όμως προσφέρουν εκείνη την πολύτιμη αίσθηση του καταφυγίου και μαζί πανοραμική γαλάζια θέα, απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα, μπαρ στο νερό, ρομαντικές ξαπλώστρες. Η χαλάρωση και η ευεξία αποτελούν κομβικό στοιχείο της εμπειρίας στο "Calilo", εξ ου και το πλήρως εξοπλισμένο και εντυπωσιακό spa που απλώνεται σε τρεις ορόφους, προσφέρει μια πληθώρα θεραπειών που αναζωογονούν το σώμα και το πνεύμα. Το ίδιο ισχύει, όμως, και για το σύνολο των εμπειριών που χαρίζει το ξενοδοχείο στους επισκέπτες του και την ίδια στιγμή το καθιστούν μοναδικό. Dining με φιλοσοφία "field to fork" και έμφαση στα τοπικά προϊόντα, θαλάσσιες αποδράσεις με ιδιωτικό σκάφος, πολιτιστικές εκδρομές, yoga sessions την ώρα του ηλιοβασιλέματος και τόσα άλλα χρωματίζουν υπέροχα τη διαμονή στο χαρισματικό περιβάλλον του resort, που διακρίθηκε μάλιστα πρόσφατα ανάμεσα στα κορυφαία βιώσιμα ξενοδοχεία του κόσμου για τη φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία του.

'Ίος

Διαμονή και γαστρονομική απόλαυση σε μια ζεστή "Agalia"

To "Agalia Luxury Suites" είναι η boutique εμπειρία διαμονής που προτείνει ο όμιλος Calilo. Αποτελείται από 16 πολυτελείς σουίτες, κάποιες εκ των οποίων με ιδιωτική πισίνα και τζακούζι, ενώ αίσθηση προκαλεί και η κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου συνολικής έκτασης 178 τ.μ. με εξαιρετική θέα στο λιμάνι και τη Χώρα. Ήδη βέβαια με το που εισέρχεσαι στους κομψά διακοσμημένους χώρους του εκπληκτικού ξενοδοχείου αισθάνεσαι να σε συνεπαίρνει η ζεστασιά ενός καταφυγίου, και νιώθεις σίγουρος πως θα ζήσεις τις διακοπές σου όπως ακριβώς τις έχεις φανταστεί. Η δε προνομιακή τοποθεσία στις πλαγιές του λόφου δημιουργεί το τέλειο γαλάζιο σκηνικό για χαλαρωτικές αποδράσεις στο "Agalia Luxury Suites", που βραβεύεται σταθερά ανάμεσα στα πιο αγαπημένα luxury ξενοδοχεία του νησιού. Πρόσθετο ατού αποτελεί ασφαλώς το εστιατόριο "Taste of Joy" που λειτουργεί εντός του ξενοδοχείου και προσφέρει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στις Κυκλάδες μέσα από μοντέρνες γεύσεις, σε αρμονία με μια εκλεπτυσμένη λίστα κρασιών.

'Ίος

Καλοκαιρινή διασκέδαση με "Pathos"

Το "Pathos Lounge Bar and Restaurant" είναι ένα ξεχωριστό μπαρ και εστιατόριο, το το οποίο εντυπωσιάζει με την καλλιτεχνική αρχιτεκτονική και την πολυτέλειά του, αλλά και με την ανεμπόδιστη θέα στο απέραντο γαλάζιο. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε τη λειτουργία του καθιερώθηκε ανάμεσα στα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά hot spots των Κυκλάδων, χάρη στην πολυδιάστατη εμπειρία διασκέδασης που προσφέρει κάθε στιγμή της ημέρας, το μαγικό του ηλιοβασίλεμα, αλλά και τα πολλά και διαφορετικά events με μεγάλα ονόματα που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το γιαπωνέζικο εστιατόριο στην καρδιά του πολυεπίπεδου χώρου ολοκληρώνει την εμπειρία με εξαιρετικό sushi και άλλες σπεσιαλιτέ. Σημειώστε ακόμα ότι το "Pathos" αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για κάθε είδους εκδηλώσεις, πάρτι και events που μένουν αξέχαστα.

'Ίος

"Free" βουτιά στον Μυλοπότα

Το "Free Beach Bar" καλωσορίζει τους επισκέπτες του στον Μυλοπότα, την ομορφότερη και διασημότερη παραλία του νησιού με την ολόλευκη άμμο και τα καταγάλανα νερά. Το σκηνικό μοιάζει βγαλμένο από σενάριο εξωτικής φαντασίας, με 40 king size κρεβάτια παραλίας, 20 ξαπλώστρες και κομψές ομπρέλες να δημιουργούν ένα exclusive κουκούλι καλοκαιρινής ραστώνης, σε συνδυασμό ασφαλώς με δροσιστικά κοκτέιλ, παγωμένα σφηνάκια από το μπαρ, αλλά και ζωντανή μουσική. Δεν λείπει ακόμα μια μεγάλη γκάμα σε σνακ και άλλες γευστικές απολαύσεις, ενώ οι πιο δραστήριοι της παρέας θα βρουν αυτό που ψάχνουν στα πολλά και διαφορετικά θαλάσσια σπορ που προσφέρονται στην παραλία.

'Ίος

Νέα γευστική άφιξη στην 'Ίο

Το "Erego Beach Club and Restaurant" είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη συλλογή εμπειριών του ομίλου Calilo. Με εκπληκτική θέα 270ο εκεί όπου διασταυρώνεται το βόρειο τμήμα της Ίου με τον γαλήνιο και ήρεμο κόλπο της Κουμπάρας στα δυτικά, το εντυπωσιακό μαγαζί δημιουργεί μια πολυτελή όαση που περιβάλλεται από πανύψηλους φοίνικες και την αναζωογονητική δροσιά μιας γιγαντιαίας πισίνας 405 τ.μ. Η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική προσέγγιση συναντά την καλλιτεχνική διάσταση στην ατμόσφαιρα και ευνοεί τη χαλάρωση, την απόλαυση και το fun καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ξεκινώντας από νωρίς το πρωί στα υπερμεγέθη daybeds που βρέχουν τα πόδια τους στη θάλασσα. Αργότερα, η δράση μεταφέρεται στο πανέμορφο εστιατόριο που ποντάρει στις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις, χωρίς να λείπουν τα ενδιαφέροντα events που θα σας κρατήσουν εδώ ως αργά.

Στα σκαλοπάτια της Χώρας

Η βόλτα στην ατμοσφαιρική Χώρα της Ίου αξίζει να ολοκληρωθεί στο όμορφο "Steps Bar" δίπλα στην πλατεία των Ανεμόμυλων. Εδώ θα πιείτε το ποτό σας καθισμένοι αναπαυτικά πάνω σε πολύχρωμα μαξιλάρια και χειροποίητα χαλιά που απλώνονται πάνω στα αμφιθεατρικά σκαλοπάτια που δίνουν στο μαγαζί το όνομά του και θυμίζουν κερκίδες ανοιχτού θεάτρου, κάνοντας έτσι το πηγαινέλα των περαστικών να μοιάζει με ζωντανή παράσταση δρόμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.