Marine Day: Μια ημέρα αφιερωμένη στη ναυτιλία από την Air France και την KLM

Μέσα από τα πάνελ συζητήσεων και τις παρουσιάσεις των ομιλητών τονίστηκε η σημασία τόσο της βιομηχανίας της ναυτιλίας όσο και της αεροπορικής βιομηχανίας στην διεθνή οικονομία, καθώς και οι άρρηκτες σχέσεις μεταξύ τους.

Marine Day

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι αεροπορικές εταιρείες Air France και KLM Royal Dutch Airlines οργάνωσαν πρόσφατα το Marine Day στην Αθήνα. Η εκδήλωση που ανέδειξε ήδη από την πρώτη διοργάνωση τον δυναμικό ρόλο της ναυτιλίας και το ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον που οι ναυτιλιακές εταιρείες δραστηριοποιούνται, καλωσόρισε και αυτή τη χρονιά πλοιοκτήτες και υψηλόβαθμα στελέχη από τον ευρύτερο κλάδο της ναυτιλίας, οι οποίοι μοιράστηκαν εμπειρίες, γνώση και σημαντικές πληροφορίες με τους προσκεκλημένους.

Μέσα από τα πάνελ συζητήσεων και τις παρουσιάσεις των ομιλητών τονίστηκε η σημασία τόσο της βιομηχανίας της ναυτιλίας όσο και της αεροπορικής βιομηχανίας στην διεθνή οικονομία, καθώς και οι άρρηκτες σχέσεις μεταξύ τους. Ιδιαίτερα αναπτύχθηκε το θέμα της νέας πραγματικότητας και τονίστηκαν τα δεδομένα έπειτα από την εμπειρία της πανδημίας τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά το μέλλον του κλάδου. Μεταξύ των ιδιαίτερα σημαντικών θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και εκείνα που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό και ειδικά στα πληρώματα και τις ανάγκες τους.

Marine Day

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ναυτιλίας παγκοσμίως αλλά και των αεροπορικών εταιρειών είναι η χρήση των βιοκαυσίμων (SAF), θέμα το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει από την ατζέντα του Marine Day. Τόσο η Air France όσο και η KLM επενδύουν τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο έρευνας και χρήσης βιώσιμου αεροπορικού καυσίμου SAF, έχοντας δεσμευθεί για την μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος με στόχο την κατά 30% μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά επιβάτη έως το 2030 (εγκεκριμένο από το SBTi). Τα τελευταία δεδομένα και τα βήματα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον συζητήθηκαν στο θεματικό πάνελ με την συμμετοχή σημαντικών ομιλητών μεταξύ των οποίων και της κ. Remona van der Zon, Διευθύντριας Βιώσιμης Στρατηγικής της KLM.

Marine Day

Ο Senior Vice President Ευρώπης Air France και KLM κ. Noud Duyzings που ταξίδεψε στην Αθήνα για να παραβρεθεί στην εκδήλωση, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του Marine Day σε επίπεδο πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων στον παγκόσμιο ναυτιλιακό χάρτη, και ιδιαίτερα των εξελίξεων και προοπτικών.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών και παρουσιάσεων, οι ομάδες της Air France και της KLM σε συνεργασία με την Delta Air Lines υποδέχθηκαν στελέχη Marine & Offshore εταιρειών και συνεργάτες – ταξιδιωτικά γραφεία, αναγνωρίζοντας την αξία της πολύχρονης σχέσης που έχει δημιουργηθεί, και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για την μακροχρόνια δέσμευσή τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Φανάρι-Μπαλάτ: Γνωριμία με μια άλλη Κωνσταντινούπολη

Στις νότιες όχθες του Κεράτιου Κόλπου στην Κωνσταντινούπολη, δυο ολοζώντανες γειτονιές της παλιάς Πόλης, το Φανάρι και το Μπαλάτ διεκδικούν την ιστορία τους. Ινσταγκραμικές προσόψεις και απλωμένες μπουγάδες, πολυσύχναστα καφέ και ερημωμένα εργοτάξια εναλλάσσονται στα φιδωτά σοκάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΑΝΑΗ ΜΟΛΟΧΑ
26/09/2023

Ένας "Menexes" ανθίζει μες στο φθινόπωρο στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Σε ένα προνομιακό σημείο του Κάστρου της Μονεμβασιάς, οι "Menexes Suites" προσφέρουν ατμοσφαιρικά δωμάτια που θα γίνουν η βάση μας για μια ρομαντική απόδραση.

Ταξιδέψαμε στην Χίο με αφορμή το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της

Όλα όσα είδαμε σε ένα πολυσυλλεκτικό τριήμερο πολιτισμού στο αρχοντικό Castelli του Κάμπου, στο πλαίσιο του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ .

Πολιτισμός και Τουρισμός: Συγκλίνουσες ή Αντίρροπες Δυνάμεις;

Παρακολουθήσαμε τη συζήτηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και της Marketing Greece αναφορικά με την διαρκώς εξελισσόμενη σχέση του τουρισμού με τον πολιτισμό.

Το 2ο Mykonos Running Festival έρχεται με τη Stoiximan Μεγάλο Χορηγό

Έτοιμη και φέτος για τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και του αθλητισμού η Μύκονος, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, μαζί με τη Stoiximan.

"Messinia Terroirs Wine Festival": Αναβιώνοντας τα θρυλικά αμπελοτόπια της Μεσσηνίας

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον φεστιβάλ για τους φίλους του κρασιού, που εστιάζει στην αναγέννηση του μεσσηνιακού αμπελώνα, πραγματοποιείται στη Navarino Agora, δίνοντας νέα πνοή σε μια οινική παράδοση αιώνων.