Στην Καλαμπάκα για την 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας

Με αφορμή την ονομασία της Καλαμπάκας ως "Πόλη της Τρούφας", το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών διοργανώνει την 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας.

Τρούφα

Στην Καλαμπάκα, γνωστή πλέον και ως "Πόλη της Τρουφας", από 8 έως 11 Ιουνίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών διοργανώνει με την υποστήριξη του Δήμου Μετεώρων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας, με σκοπό τη γνωριμία του κόσμου με τον πολύτιμο μύκητα. 

Truffle Hunting at Meteora

Truffle Hunting at Meteora

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, ειδικοί όπως ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, θα αναδείξουν θέματα, όπως η καλλιέργεια της τρούφας, η διατροφική της αξία, η μαγειρική της, η εκπαίδευση σκύλων για την εύρεσή της κ.ά ενώ το Σάββατο 10 Ιουνίου, περίπου 30 σεφ θα μαγειρέψουν δωρεάν για χιλιάδες επισκέπτες, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στην Καλαμπάκα, αρκετά είδη τρουφομανιταρο-εδεσμάτων. Επίσης δωρεάν θα δοθούν στον κόσμο γλυκά, αναψυκτικά κλπ. ενώ κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν σε πολλές δραστηριότητες για παιδιά, απολαμβάνοντας και ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. 

*To Μουσείο καλεί όσους θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά, κατά τις ημέρες της Γιορτής, να το δηλώσουν στο τηλέφωνο: 2432024959 ή στο email: info@meteoramuseum.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
12/07/2024

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Όσλο: Δεν το λες και πόλη! Το ευφυές spot του Οργανισμού Τουρισμού της πόλης δίνει μαθήματα marketing

Με πρωταγωνιστή έναν αγέλαστο, αιώνια ανικανοποίητο millennial, το ευφυέστατο τρειλεράκι του Visit Oslo μεγαλώνει τη λαχτάρα μας να ανακαλύψουμε τη νορβηγική πρωτεύουσα με δυνατές δόσεις στεγνού χιούμορ.

Tα παραδοσιακά πιάτα της Σκιάθου μέσα από τον Παπαδιαμάντη

Ο Γιώργος Πίττας αποκωδικοποίησε την πληθωρική σκιαθίτικη γαστρονομία μέσα από τα παπαδιαμαντικά διηγήματα, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να ευτυχήσουμε (χορτασμένοι) στη λιτότητα.

"Numo Mykonos": H νέα quiet luxury άφιξη στις Κυκλάδες

Πηγή έμπνευσης για το boutique resort αποτελεί η αυθεντική, ξέγνοιαστη εποχή των δεκαετιών του ‘60 και του ‘70 που διαμόρφωσε το DNA της Μυκόνου.