Η KLM ξεκινά συνεργασία με την AeroDelft κατασκευάζοντας ένα αεροσκάφος υδρογόνου

Το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία ενός drone, του "Phoenix-Prototype", το οποίο θα χρησιμεύσει ως προπομπός για την ανάπτυξη του πρώτου επανδρωμένου αεροσκάφους υγρού υδρογόνου-ηλεκτρικού.

Η KLM ξεκινά συνεργασία με την AeroDelft κατασκευάζοντας ένα αεροσκάφος υδρογόνου

Η KLM και η AeroDelft συμμερίζονται την ιδέα ότι τα αεροπορικά ταξίδια είναι απαραίτητα για την ζωή των ανθρώπων και για διάφορους τομείς δραστηριοτήτων, αλλά και ότι η καινοτομία στην αεροπορία είναι θέμα ζωτικής σημασίας. Η KLM ξεκίνησε να συνεργάζεται με τη φοιτητική ομάδα του AeroDelft προκειμένου να συμμετέχει σε οικοσυστήματα που σχετίζονται με τις τεχνολογίες του μέλλοντος, όπως οι πτήσεις με χρήση υδρογόνου.

Στόχος του "Project Phoenix" της AeroDelft είναι η κατασκευή ενός αεροσκάφους που θα τροφοδοτείται από υδρογόνο. Το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία ενός drone, του "Phoenix-Prototype", το οποίο θα χρησιμεύσει ως προπομπός για την ανάπτυξη του πρώτου επανδρωμένου αεροσκάφους υγρού υδρογόνου-ηλεκτρικού, του "Phoenix Full-Scale".

Η KLM ξεκινά συνεργασία με την AeroDelft κατασκευάζοντας ένα αεροσκάφος υδρογόνου

Το "Phoenix Prototype" λειτουργεί με έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από υγρό υδρογόνο και τεχνολογία κυψελών καυσίμου. Η πρώτη πτήση του drone έχει ήδη πραγματοποιηθεί, συμβάλλοντας σημαντικά στην συλλογή πληροφοριών από την AeroDelft σχετικά με τις πτήσεις με υδρογόνο. Συγκεκριμένα, για το αν το drone μπορούσε να πετάξει με υγρό υδρογόνο και αν υπήρχε δυνατότητα ελέγχου από το έδαφος.

Το drone αποτελεί σημείο εκκίνησης για το επανδρωμένο αεροσκάφος που θα πετά με υδρογόνο: το "Phoenix Full Scale". Η ομάδα έχει κατασκευάσει το πλαίσιο για το "Phoenix Full Scale" και δοκιμάζει τα συστήματα υδρογόνου μέσα σε αυτό. Παράλληλα, στοχεύει να πετάξει το επανδρωμένο αεροσκάφος της το 2024 χρησιμοποιώντας αέριο υδρογόνο και αργότερα υγρό υδρογόνο, το 2025.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.