Κολυμβητική εκδρομή Gastro Swim στη Συκιά Κορινθίας

Για ακόμα μια χρονιά η κολυμβητική εκδρομή «Gastro Swim» πραγματοποιείται στη γραφική Συκιά Κορινθίας.

Χειμερινή Κολυμβητική εκδρομή στην Αίγινα

Η κολυμβητική εκδρομή "Gastro Swim" πραγματοποιείται την Κυριακή 14 Μαΐου στη γραφική Συκιά Κορινθίας. Στη μοναδική αυτή εμπειρία θα κολυμπήσετε ακόμα μια φορά στα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά της Συκιάς παράλληλα με την ακτή και με θέα το περίφημο και καταπράσινο αισθητικό δάσος του Πευκιά. Θα γνωρίσετε τα μυστικά του τόπου από τους φιλόξενους γηγενείς κολυμβητές και θα απολαύσετε τη μαγική ενέργεια της περιοχής ενώ θα ταξιδέψετε στο χρόνο με ιστορίες που θα μοιραστούν μαζί σας με τα πόδια στην άμμο.

unnamed

Το Πρόγραμμα

Την Κυριακή  14/5 (8.30 π.μ), θα αναχωρήσετε από την πλατεία Καραϊσκάκη (Κέντρο Αθήνας). Ραντεβού στις 8:15 π.μ έξω από το Hotel Stanley (Πλησίον εξόδου ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο) και επιβίβαση στο πούλμαν της εκδρομής. Άφιξη στις 10.15 π.μ στην Συκιά όπου θα χαλαρώσετε με μια βόλτα και καφέ.

Το ραντεβού για το κολύμπι είναι στις 11 π.μ στην πλαζ κάτω από το Resalto Café.
Αφού γνωριστείτε με τους ντόπιους κολυμβητές και προετοιμαστείτε, θα ακούσετε από τους ναυαγωσώστες λίγες συμβουλές για την ασφάλειά σας στο νερό και θα ενημερωθείτε για τη διαδρομή. Θα βγάλετε φωτογραφίες και θα βουτήξετε στις 11.45 με κατεύθυνση το Ξυλόκαστρο. Θα κολυμπήσετε παράκτια διαδρομές δύο δυνατοτήτων, η μία 1 χλμ και η άλλη 3 χλμ για πιο έμπειρους κολυμβητές. Οι κολυμβητές του 1 χλμ τερματίζουν με την καθοδήγηση του 1ου ναυαγοσώστη αμέσως μετά το Sykion Coast ενώ εκείνοι των 3 χλμ συνεχίζουν προς ξυλόκαστρο και πάντα παράκτια και αναστρέφουν σε σημείο που θα υπάρχει επίσης σημαδούρα. Στον τερματισμό σάς περιμένει το περίφημο pic-nic δείγμα της τοπικής φιλοξενίας με απίθανα τοπικά προϊόντα.

Κολύμπι Gastro Swim

Ενδεικτικό Picnic Menu

  • Φαβοκεφτέδες με φάβα Δικότυλον
  • Τυρόπιτα με Φέτα Ζήρειας
  • Σαλάτα με φασόλια Φενεού Δικότυλον
  • "Τονοσαλάτα” ρεβιθιών Δικότυλον
  • Ανοιξιάτικο φακόρυζο με φακές Δικότυλον
  • Χούμους με ρεβίθια Δικότυλον
  • Χρωματιστή σαλάτα ζυμαρικών, με παραδοσιακά ζυμαρικά ΘΕΡΟΣ
  • Αλμυρή γαλατοπιτα
  • Νερό, Λεμονάδα σπιτική
  • Ρολάκια με σταφίδες Αρχαίας Πελλήνης 

Ακολουθεί βόλτα στο πανέμορφο δάσος του Πευκιά για περπάτημα η χαλαρό τρέξιμο και επίσκεψη στην εξοχική κατοικία του Άγγελου Σικελιανού η οποία διατηρείται μέχρι σήμερα και λειτουργεί σαν εστιατόριο μοναδικής αισθητικής. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και εισαγωγή στον Κορινθιακό Αμπελώνα και γευστική δοκιμή 4 κρασιών.
Οι ενότητες που θα περιλαμβάνει η παρουσίαση είναι οι παρακάτω:

  • .Η ποιότητα του κρασιού : ποιοι παράγοντες την διαμορφώνουν
  • Η σωστή επιλογή του κρασιού : με ποια κριτήρια επιλέγουμε ένα κρασί ,ανάλογα τις περιστάσεις κλπ
  • Γευστικοί συνδυασμοί: εδέσματα και κρασιά, γευστικές αρμονίες και αντιθέσεις
  • Στοιχεία γευσιγνωσίας: πως δοκιμάζουμε το κρασί, τα βήματα της γευστικής εκτίμησής του
  • Σύνθεση και διαχείριση της προσωπικής μας κάβας: κάποια στοιχεία για το πώς αγοράζουμε, αποθηκεύουμε και συντηρούμε το κρασί

Η παρουσίαση γίνεται με ταυτόχρονη καθοδηγούμενη από την οινοποιό Ιωάννα Δαβλέρη με γευστική δοκιμή 4 κρασιών συνοδεία κρύου πιάτου (κριτσίνια/ ψωμί, παραδοσιακό τυρί). Η διάρκεια του βιωματικού σεμιναρίου είναι περίπου 1,5 ώρα και θα γίνει στην ταράτσα του "Daphne’s Club" λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα.

Κατάθεση 50€ με αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο σας (IBAN GR34 0172 0420 0050 4207 0078 701 /ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ /Δικαιούχος : Πέτρος Παρθένης, η πληρωμή γίνεται προκαταβολικά για την εξασφάλιση θέσης) | Σε περίπτωση κυματισμού θα τροποποιηθεί η κολυμβητική διαδρομή και θα ενημερωθείτε με email την προηγούμενη μέρα | Τηλ Επικοινωνίας : Πέτρος Παρθένης : 6976788874 | Κόστος:  50€ άτομο (Αν πάτε με το αυτοκίνητο σας το κόστος είναι 40€/άτομο, οπότε καταθέτετε το αντίστοιχο ποσό). Το κόστος περιλαμβάνει:

  • Mεταφορά στην Συκιά με τουριστικό λεωφορείο και επιστροφή από Πλατεία Καραϊσκάκη (Κέντρο Αθήνας), αναχώρηση 8.30 π.μ επιστροφή στις 9.30 μ.μ.
  • 1 guided swimming 1-3 χλμ στην Συκιά και συμβουλές τεχνικής και ασφάλειας στο νερό + ναυαγοσωστική παρουσία με 2 έμπειρους ναυαγοσώστες. Επιλέξτε ανάμεσα σε δυο διαδρομές, ανάλογα τις δυνατότητες σας.
  • Πλούσιο pic-nic με τα πόδια στην άμμο . Υπέροχες τοπικές γεύσεις και meet up με τους Weswimmers της Συκιάς που θα κολυμπήσουν μαζί μας.
  • Περίπατος στο αισθητικό δάσος του Πευκιά και επίσκεψη στο σπίτι του Άγγελου Σικελιανού
  • Wine tasting κορινθιακού αμπελώνα με την οινοποιό Ιωάννα Δαβλέρη (δοκιμή 4 κρασιών στην ταράτσα του Daphne’s Apartment με θέα θάλασσα)
  • Κάλυψη με υποβρύχια & drone Videos στην διάθεση όλων των συμμετεχόντων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.