Πρώτη ματιά στο ακόμα πιο γκράντε "Grand Hyatt Athens"

Με επέκταση σε νέο κτίριο κι ένα ολοκαίνουργιο roof garden που θα κλέψει και τις αθηναϊκές καρδιές γυρίζει σελίδα το πολυτελές ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού, που διεκδικεί τον τίτλο του μεγαλύτερου «Grand Hyatt» της Ευρώπης.

grand1

Ένα ευχάριστο πανδαιμόνιο επικρατεί γύρω μου το απόγευμα που επισκέπτομαι το "Grand Hyatt Athens" επί της Λεωφόρου Συγγρού. Κόσμος διαφόρων εθνικοτήτων απλώνεται από τα γκισέ της υποδοχής ως τους αναπαυτικούς καναπέδες και τα τραπέζια του όμορου κεντρικού bar restaurant, άλλοι κατευθύνονται προς τις τρεις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα στις συνεδριακές αίθουσες κι εγώ φρεσκάρω στη μνήμη μου την αίσθηση κομψής πολυτέλειας που μου είχε αφήσει το ξενοδοχείο από εκείνη την πρώτη φορά που το επισκέφτηκα το 2018, όταν δηλαδή άνοιξε τις πόρτες του παρέα με το εντυπωσιακό rooftop εστιατόριο "Grand by Interni"

Χαίρομαι που το βρίσκω εξίσου λαμπερό, ολοζώντανο και πλέον ακόμα πιο γκράντε, καθώς εδώ και πολύ λίγο καιρό έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της η νέα πτέρυγα του ξενοδοχείου που προέκυψε από την προσάρτηση του παλιού multiplex κινηματογράφου "Odeon" που βρισκόταν ακριβώς δίπλα. Όσοι έχετε εικόνα του μεγέθους του παλιού κτιρίου σίγουρα αντιλαμβάνεστε πως πρόκειται για ένα έργο τεράστιας κλίμακας που δίνει αναμφίβολα νέα πνοή στο αθηναϊκό "Grand Hyatt" και του προσφέρει την ευκαιρία για μια γενναία αναμόρφωση όλων σχεδόν των χώρων του. 

grand3

Το νέο αυτό κεφάλαιο που αρχίζει για το ξενοδοχείο και που, όπως πληροφορούμαστε, θα το καταστήσει το μεγαλύτερο "Grand Hyatt" της Ευρώπης γεμίζει με χαρά και αίσθημα ευθύνης τον ιδιαίτερα έμπειρο Γενικό Διευθυντή Παναγιώτη Αλμυράντη, ο οποίος δηλώνει πως "έχοντας πλήρη αίσθηση της ευθύνης της, η ομάδα μας είναι περήφανη και έτοιμη με σκληρή δουλειά, δέσμευση και αποφασιστικότητα να συμβάλλει στην εδραίωση του "Grand Hyatt Athens” στον μεταβαλλόμενο αθηναϊκό ξενοδοχειακό καμβά. Έμπνευση μας για το μέλλον αποτελεί η πολύπλευρη σύνθεση αισθητικής και εγκαταστάσεων που θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες και επιμελημένες υπηρεσίες".  

grand4

Την επέκταση και την αρχιτεκτονική ανάπλαση ανέλαβε το γραφείο Diarchon που πολύ σοφά προέκρινε τη δημιουργία μιας φυσικής συνέχειας με το υπάρχον κτίριο. Μονάχα λοιπόν επειδή το γνωρίζω αντιλαμβάνομαι ότι περπατάμε παρέα με την PR & Marketing Manager του ξενοδοχείου Έλια Τριανταφύλλου προς το καινούργιο κομμάτι που απλώνεται σε 8 ορόφους. Δύο είναι τα στοιχεία που κλέβουν κατευθείαν τις εντυπώσεις. Το πρώτο είναι το τεράστιο ballroom Καρυάτιδες του ισογείου που χωρά 1.000 άτομα κι έχει επιπλέον το προσόν του φυσικού φωτός από τις μεγάλες τζαμαρίες, ενώ συμπληρώνεται από χώρους ποικίλων εκδηλώσεων συνολικής επιφάνειας άνω των 4.000 τ.μ. Το δεύτερο είναι η εξαιρετική Penthouse Suite, στην οποία ρίχνουμε μια κλεφτή ματιά καθώς εκτελούνται ακόμα εργασίες. Μια σουίτα κατ’ευφημισμόν βέβαια, καθώς πρόκειται περισσότερο για πολυτελές residence δύο επιπέδων με συναρπαστική θέα σε όλες τις κορυφές της πόλης και στο γειτονικό κτίριο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση. 

grand6

Όπως αντιλαμβάνεστε το πρότζεκτ είναι ακόμα εν εξελίξει, όταν όμως το προσεχές διάστημα ολοκληρωθεί στα της διαμονής, θα προστεθούν 227 νέα δωμάτια και σουίτες, ανεβάζοντας τη συνολική δυναμική του ξενοδοχείου στα 548. Το interior design φέρει την υπογραφή του studio MKV Design και ακολουθεί τη γραμμή μιας μοντέρνας κομψότητας, που παντρεύει την πολυτέλεια με τη ζεστασιά και τις greek chic πινελιές, ενώ κομβικό ρόλο έχει και η ελληνική τέχνη υπό την επιμέλεια της Νικομάχης Καρακωστάνογλου, με έργα δικά της αλλά και άλλων καλλιτεχνών όπως η εντυπωσιακή εγκατάσταση "The Tower" της Ναταλίας Μαντά που διατρέχει το αίθριο του νέου κτιρίου. 

grand2

Την ίδια στιγμή, το "Grand Hyatt" φιλοδοξεί να έχει επικοινωνία με την πόλη και τους κατοίκους της, κι αυτό είναι κάτι που συνειδητοποιώ καθώς ανεβαίνουμε στο roof garden του 8ου ορόφου, που είναι πλέον και αυτό πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με το παρελθόν κι ένα από τα πιο προνομιακά της Αθήνας. Στη μία του άκρη θα επανέλθει μετά το Πάσχα το "Grand by Interni" στο σημείο όπου βρισκόταν, ενώ πιο ψηλά βρίσκεται σε φάση ανέγερσης ακόμα ένα rooftop εστιατόριο που θα μας συστηθεί αργότερα μέσα στο καλοκαίρι. Η παλιά σχετικά μικρή πισίνα παραμένει στη θέση της, συμπληρωμένη όμως από μία ολοκαίνουργια και πολύ μεγαλύτερη ακριβώς στη μύτη του νέου κτιρίου που θα προσφέρεται οσονούπω για βουτιές με πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη. Την εικόνα συμπληρώνουν ακόμα μια πισίνα σε ισόγειο σημείο, όπως και το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό spa με δική του εσωτερική πισίνα που διαχειρίζεται η καλή ελληνική εταιρεία Aegeo Spa. 

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 115, Νέος Κόσμος, 2144021234

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.