Κροατία

Με 1.178 χιλιόμετρα ακτογραμμής και περισσότερα από 1.000 νησιά η Κροατία, η «πριγκίπισσα της Αδριατικής», είναι αγαπημένος προορισμός των Ιταλών ιστιοπλόων αλλά και των Γάλλων κοσμικών. Τα τελευταία χρόνια δηλώνει δυναμικά παρούσα στον ταξιδιωτικό χάρτη, με πιο δυνατό καλοκαιρινό προϊόν τις βίλες της δίπλα στη θάλασσα σε παρθένες παραλιακές πόλεις από την Ίστρια μέχρι το Ντουμπρόβνικ.

Κροατία

Διακοπές σε αγροτόσπιτα

Με 1.178 χιλιόμετρα ακτογραμμής και περισσότερα από 1.000 νησιά η Κροατία, η «πριγκίπισσα της Αδριατικής», είναι αγαπημένος προορισμός των Ιταλών ιστιοπλόων αλλά και των Γάλλων κοσμικών. Τα τελευταία χρόνια δηλώνει δυναμικά παρούσα στον ταξιδιωτικό χάρτη, με πιο δυνατό καλοκαιρινό προϊόν τις βίλες της δίπλα στη θάλασσα σε παρθένες παραλιακές πόλεις από την Ίστρια μέχρι το Ντουμπρόβνικ.

Κροατία - εικόνα 1

Αυθεντικό αγροτόσπιτο με παραδοσιακή διακόσμηση ή βίλα με πισίνα μέσα σε καταπράσινους κήπους; Όποιο από τα δύο και αν προτιμάτε, η Κροατία προσφέρεται για πολυήμερες διακοπές στο εξοχικό των ονείρων σας. Τα περισσότερα καταλύματα είναι συγκεντρωμένα στην περιοχή της Ίστρια, όμως υπάρχουν αρκετά στην Κεντρική και τη Νότια Δαλματία. Pear Tree House Χαριτωμένο αγροτόσπιτο στην επαρχία Pula, στο Νότο της Ίστρια. Σε απόσταση 3 χλμ. από το κοντινότερο χωριό και 13 χλμ. από την παραλία της Fazana. Το σπίτι διαθέτει μία κρεβατοκάμαρα, καθιστικό, κουζίνα και μπάνιο. Στα συν ο μεγάλος κήπος με το εξωτερικό καθιστικό. Η τιμή ενοικίασης για δύο άτομα και επτά διανυκτερεύσεις κυμαίνεται (ανάλογα με την περίοδο) από € 386 έως € 571. Cottage Filipasi Ένα μεγάλο πέτρινο σπίτι, πολύ κοντά στο ψαροχώρι Moscenicka Draga και στις δαντελωτές ακτογραμμές της Ίστρια. Μεγάλος κήπος και σκιασμένα με πέργκολες καθιστικά στους εξωτερικούς χώρους. Στο εσωτερικό θα βρείτε καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, τρεις κρεβατοκάμαρες και δύο μπάνια. Το Cottage Filipasi μπορεί να φιλοξενήσει 5 άτομα. Η τιμή ενοικίασης για επτά διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από € 543 έως € 786. Cottage Aenea Μία από τις πολυτελέστερες επιλογές. Μεγάλο πέτρινο σπίτι, χτισμένο σε μια βραχώδη ακτή, 16 μόλις χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ντουμπρόβνικ. Θαυμάσιοι εξωτερικοί χώροι, εξοπλισμένοι με τραπεζαρία και καθιστικό, μεγάλος κήπος με δέντρα. Στο εσωτερικό, εκτός από το καθιστικό, την τραπεζαρία και την κουζίνα, διαθέτει τέσσερις κρεβατοκάμαρες και τρία μπάνια. Υπάρχει ακόμα και μικρή κάβα με κρασί παραγωγής του ιδιοκτήτη. Το Cottage Aenea μπορεί να φιλοξενήσει 8 άτομα. Η τιμή ενοικίασης για επτά διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από € 2.044 έως € 2.502.

Κροατία - εικόνα 2

Garden Cottage Επίσης πολυτελής επιλογή. Ένα μεγάλο πέτρινο σπίτι στη βόρεια Ίστρια, 3 χλμ. από το μικρό χωριό Lugoplav. Οι εξωτερικοί χώροι με τους καλοφροντισμένους κήπους περιλαμβάνουν και μια ιδιωτική πισίνα. Στο εσωτερικό βρίσκεται το καθιστικό, η τραπεζαρία, η κουζίνα, δύο μεγάλες κρεβατοκάμαρες και δύο μπάνια. Το Garden Cottage μπορεί να φιλοξενήσει 5 άτομα. Η τιμή ενοικίασης για επτά διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από € 1.000 έως € 1.429. INFO

  • Απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Ζάγκρεμπ δεν υπάρχουν. Μπορείτε, όμως, να πετάξετε μέχρι τη Ρώμη και από εκεί, με αεροπλάνα της Croatian Airlines, θα φτάσετε στο Ζάγκρεμπ ή στο Ντουμπρόβνικ. Ακτοπλοϊκώς θα πρέπει να πάτε Ανκόνα ή Μπάρι και από εκεί να χρησιμοποιήσετε τα φέρι που προσεγγίζουν το Ντουμπρόβνικ, το Σπλιτ ή το Ζάνταρ. Οδικώς θα φτάσετε στο Ζάγκρεμπ μέσω FYROM και Σερβίας. Το οδικό δίκτυο είναι αρκετά καλό και το ταξίδι με αυτοκίνητο άνετο και ασφαλές.
  • Για ενοικίαση εξοχικών κατοικιών απευθυνθείτε στο εξειδικευμένο ταξιδιωτικό γραφείο Cottages to Castles, www.cottagestocastles.com, τηλ. 0044 1622775217.
  • Οι τιμές ενοικίασης αφορούν την παραμονή για μία εβδομάδα (7 διανυκτερεύσεις).
  • Οι υπηρεσίες καθαριότητας και παρασκευής γευμάτων είναι προαιρετικές και παρέχονται έπειτα από συνεννόηση με το γραφείο ενοικίασης. ΚΡΟΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

    Η κουζίνα της Κροατίας κινείται σε μεσογειακά μονοπάτια, με έντονες επιρροές από τη γειτονική Ιταλία. Τα ψάρια και τα οστρακοειδή είναι φρέσκα και φθηνά και μαγειρεύονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Θα δοκιμάσετε ακόμα ποικιλία από ριζότι, καπνιστό χοιρινό και γευστικό ντόπιο προσούτο. Αναζητήστε τα τοπικά κρασιά - η χώρα έχει πλούσια οινοπαραγωγική παράδοση.

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
    18/04/2024

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

    To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

    Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

    Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

    Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

    Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

    Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

    Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

    Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.