Τα πάρτυ του καλοκαιριού

Βουτιές και head banging στον Αλιάκμονα, παιχνίδια στην «πλαζ» του Άρδα, έναστρο γλέντι με κιθάρες και fanzines στον αμμουδερό Καϊάφα, γιόγκα, κρουστά και... Ζακ Τατί στα οροπέδια του Σινιάτσικου, ζογκλερικά και φυσιολατρικές εξορμήσεις στα Λουτρά της Τραϊανούπολης, κανό και βόλτες με άλογα στη λίμνη Τυχερού, πάντα με ζωντανή μουσική και το κέφι στο μάξιμουμ. Αν αγαπάτε τη φύση και το κάμπινγκ, πάρτε τα νιάτα σας και δώστε ραντεβού σε βουνά, ποτάμια και παραλίες, στα πιο... ταξιδιάρικα φεστιβάλ

Τα πάρτυ του καλοκαιριού

Απόβαση στη φύση

Βουτιές και head banging στον Αλιάκμονα, παιχνίδια στην «πλαζ» του Άρδα, έναστρο γλέντι με κιθάρες και fanzines στον αμμουδερό Καϊάφα, γιόγκα, κρουστά και... Ζακ Τατί στα οροπέδια του Σινιάτσικου, ζογκλερικά και φυσιολατρικές εξορμήσεις στα Λουτρά της Τραϊανούπολης, κανό και βόλτες με άλογα στη λίμνη Τυχερού, πάντα με ζωντανή μουσική και το κέφι στο μάξιμουμ. Αν αγαπάτε τη φύση και το κάμπινγκ, πάρτε τα νιάτα σας και δώστε ραντεβού σε βουνά, ποτάμια και παραλίες, στα πιο... ταξιδιάρικα φεστιβάλ του καλοκαιριού.

Συνάντηση Νέων «Άρδας»

Εκεί ψηλά στο τριεθνές Η φάση Πολυσυλλεκτική, με συναυλίες και σπορ (beach volley, μότοκρος, τοξοβολία, κανό, ποδήλατα, παιχνίδια για παιδιά), και πολυεθνική, η συνάντηση πλάι στον Άρδα, από τις 26 έως τις 30/7, ανοίγεται συναυλιακά. Πέρα από τη γνώριμη ποπ και έντεχνη ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι Μ. Φάμελος, Όναρ, Φ. Πλιάτσικας, Going Through, Ευρυδίκη-Κοριαλάς, Α. Μπάμπαλη, Ε. Τσαλιγοπούλου, Μ. Χατζηγιάννης, κάτι μας ψιθύρισαν για reggae nights, Puressence (!) και djing μέχρι πρωίας. Ο χώρος Πλάι στο ποτάμι στις Καστανιές Έβρου, μέσα στις λεύκες, τα πλατάνια και τις ιτιές είναι πολύ καλά οργανωμένος για να περάσετε ένα κουλ πενθήμερο με όλα τα απαραίτητα (τουαλέτες, ντους, κιόσκια για φαγητό, σουπερμάρκετ). Πληροφορίες 25520/81140-1 και προσεχώς στο www.ardas.gr.

River Party - Νεστόριο Καστοριάς

Τα πάρτυ του καλοκαιριού - εικόνα 1
River nights στο Νεστόριο

Ο παλιός είναι αλλιώς H φάση Με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μωρά στη Φωτιά, Raining Pleasure, Υπόγεια Ρεύματα, Θάνο Μικρούτσικο, Ζακ Στεφάνου, Διονύση Τσακνή, Κώστα Μακεδόνα, Δέσποινα Ολυμπίου και Ζωή Παπαδοπούλου, από τις 3 έως τις 6/8 όλοι θα βρουν αφορμή για να κατασκηνώσουν στις όχθες του Αλιάκμονα. Πολύ περισσότερο όμως η πιτσιρικαρία, που όταν δεν «χτυπιέται» κάτω από τις δύο συναυλιακές σκηνές, ετοιμάζεται για μπάντζι τραμπολίνο, αναρρίχηση, τοξοβολία, ίσως και paintball. Ο χώρος Βρίσκεται 22 χιλιόμετρα από την Καστοριά, πλάι στον Αλιάκμονα, έχει τουαλέτες, ντους με ζεστό νερό, εστιατόριο σελφ-σέρβις, κιόσκια για φαγητό, καφετέριες, γραμματεία και ιατρείο και σκιερά σημεία κάτω από τα δέντρα για να στήσετε αντίσκηνο. Πληροφορίες Το εισιτήριο εισόδου και διαμονής κοστίζει € 15 την ημέρα και € 35το τετραήμερο. Τηλ. 24670/31011-2, www.riverparty.gr.

Γιορτές της Γης

Τα πάρτυ του καλοκαιριού - εικόνα 2
Το κέφι ανάβει στη συναυλία

Η χαρά του οικολόγου H φάση Εκτός από το καθιερωμένο παζάρι με βιολογικά, παραδοσιακά και fair trade προϊόντα, τις εκθέσεις, τα θεατρικά, τις συζητήσεις για το οικολογικό κίνημα και τις εμφανίσεις του Ν. Παπάζογλου, της τσιγγάνικης brass band Fanfare Ciocarlia και των Σουηδών Taximi, μας κεντρίζει με τις προβολές ταινιών των Ζακ Τατί, Τσάρλι Τσάπλιν και Μπάστερ Κίτον, τα σεμινάρια κρουστών και γιόγκα, αλλά και τις πεζοπορίες στο Σινιάτσικο και το Μουρίκι. Τα πιτσιρίκια θα βρουν ένα δικό τους χώρο για να ξεδιπλώσουν δημιουργικά την οικολογική τους συνείδηση. Ραντεβού λοιπόν από τις 12 έως τις 16/7. Ο χώρος Στα οροπέδια της Βλάστης Κοζάνης με φόντο τις πλαγιές του Σινιάτσικου μας υποδέχονται τα τελευταία έξι χρόνια οι Γιορτές της Γης. Οι σκηνίτες μπορούν να μείνουν δωρεάν στο λόφο του Προφήτη Ηλία, μέσα στις οξιές και τις βελανιδιές σε κάμπινγκ που διαθέτει νερό, τουαλέτες, ντους και κυλικείο. Πληροφορίες Η είσοδος είναι ελεύθερη, εκτός από τη συναυλία του Ν. Παπάζογλου. Τηλ. 6939398969, www.oikotopia.gr.

Έθνικ Φεστιβάλ Θράκης

Μετακομίζει και ξεχωρίζει H φάση Μη σας ξεγελά το όνομα. Πρόκειται για τη συνέχεια του Samothraki World Music Festival, που στις 21-23/7 μεταφέρεται από τη Σαμοθράκη στα Λουτρά Τραϊανούπολης, επιμένοντας σε έθνικ ρυθμούς με τους, Κ. Στασινοπούλου, Paranga Sound System, Salvador Sango, Κ. Τουρνά κ.ά. Στα extras σημειώστε τα σεμινάρια ζογκλερικής από τους Lazy Dayz, τις οργανωμένες ποδηλατάδες στο Δέλτα του Έβρου και το δάσος Δαδιάς, την τοξοβολία, τον τοίχο αναρρίχησης και τη δυνατότητα για χαλαρωτικά λουτρά στις εγκαταστάσεις του Δήμου Τραϊανούπολης. Ο χώρος Το παιχνίδι παίζεται κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια, δίπλα στον ποταμό Λουτρό. Μπορείτε να φτάσετε εύκολα με αστική συγκοινωνία από την Αλεξανδρούπολη, αλλά αν προτιμήσετε να μείνετε εδώ, θα λειτουργεί κατασκήνωση με νερό και τουαλέτες. Πληροφορίες Το ημερήσιο εισιτήριο για το φεστιβάλ είναι € 10 και το τριήμερο € 25, τηλ. 25510/20616, www.weproductions.gr.

Κι ακόμα...

Τα πάρτυ του καλοκαιριού - εικόνα 3
Στην αμμουδιά του Καϊάφα
  • Στις 14-16/7 πάρτε τη fanzine συλλογή σας και βουρ για την αμμουδιά του Καϊάφα για μπανάκι και Fanzinesnet Free Camping (τηλ. 6978415843).
  • Στη λίμνη του Τυχερού στον Έβρο μας προσκαλούν οι νέοι της περιοχής στις 11-13/8 για βαρκάδες, ιππασία, αγώνες 5Χ5, flying fox και για να τραγουδήσουμε με τους Μίκρο, C-Real, Π. Κατσιμίχα, Ε. Αρβανιτάκη. Για λεπτομέρειες: 25540/42057.
  • Για επώνυμα live, αρχαιολογικές ξεναγήσεις και bird watching ανεβείτε στις 13-16/7 στις Γιορτές Νερών, στο Πλατανόδασος Ρυμνίου της Αιανής Κοζάνης, πλάι στον Αλιάκμονα. Τηλ. 6977276351. Ιωάννα Γκομούζα
    jgomouza@athinorama.gr

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

    Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    25/04/2024

    "Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

    Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

    Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

    Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

    "Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

    Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

    Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.