Τριήμερο Αγίου Πνεύματος

Το τριήμερο που σηματοδοτεί την επίσημη άφιξη του καλοκαιριού βρίσκεται προ των πυλών. Συγκεντρώσαμε προτάσεις για αποδράσεις διαφορετικού στυλ και budget - από ολιστικό τριήμερο στον Παρνασσό μέχρι lounging με σούσι στην Καλντέρα, αλλά και δύο νέους όμορφους ξενώνες στη Λευκάδα και το Πήλιο.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος

Last minute ιδέες

Το τριήμερο που σηματοδοτεί την επίσημη άφιξη του καλοκαιριού βρίσκεται προ των πυλών. Συγκεντρώσαμε προτάσεις για αποδράσεις διαφορετικού στυλ και budget - από ολιστικό τριήμερο στον Παρνασσό μέχρι lounging με σούσι στην Καλντέρα, αλλά και δύο νέους όμορφους ξενώνες στη Λευκάδα και το Πήλιο.

Elatos Resort Health Club

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος - εικόνα 1
Elatos Resort Health Club

Γιόγκα στο δάσος

Μπορεί ο νους μας να τρέχει στα νησιά, η πρόταση όμως για ένα τετραήμερο χαλάρωσης και ευεξίας με φόντο το καταπράσινο δάσος του Παρνασσού που έχει ετοιμάσει το Elatos Resort Health Club από τις 9 ως τις 12 Ιουνίου ακούγεται πολύ ελκυστική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πρωινό ξύπνημα με φλάουτο, βαθιές ανάσες ευεξίας με δροσερό περίπατο στο καταπράσινο δάσος, ανάκτηση δυνάμεων με fitness breakfast, μαθήματα γιόγκα, ασκήσεις αναπνοής, απογευματινές διαλέξεις για τη διαχείριση του στρες και τις τεχνικές χαλάρωσης, ελεύθερες ώρες χαλάρωσης στην πισίνα και την ύπαιθρο. Κρατήσεις: 2103644666, 2103624293, www.elatos.com. Κόστος συμμετοχής € 380 το άτομο (σε chalet δύο ατόμων). Περιλαμβάνονται 3 διανυκτερεύσεις, το πρόγραμμα χαλάρωσης και ευεξίας και όλα τα γεύματα.

Ξενώνας Κυριακή

...και το καλοκαίρι

Στην ίδια βουνίσια «γειτονιά», ο ξενώνας Κυριακή της Αμφίκλειας, εκτός από όμορφα δωμάτια, έχει στην αυλή του και μια όμορφη δροσερή πισίνα για βουτιές με φόντο το βουνό. Το δίκλινο κοστίζει € 85 και η σουίτα € 125 (οι τιμές είναι ανά διανυκτέρευση με πρωινό). Κρατήσεις: 22340/29011.

Rocabella Suites

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος - εικόνα 2
Rocabella Suites

Αγιουβέρδα και σούσι στην Καλντέρα

Νέες πρωτότυπες ιδέες ανανεώνουν το ενδιαφέρον μας για το ρομαντικό ξενοδοχείο Rocabella στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης. Το καινούργιο Izumi Day Spa προσφέρει αυθεντικό rassul hammam, τμήμα αισθητικής και εξειδικευμένες αγιουβερδικές θεραπείες σε αποκλειστική συνεργασία με τη Fresh Line και τη γερμανική Kurland, πρωτοπόρο εταιρεία στο χώρο των spa εδώ και 100 χρόνια. Το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο διαθέτει personal training, kick boxing, pilates, yoga & aquatics sessions. Εκτός από το gourmet εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας «Ideas restaurant», το καινούργιο sushi bar δίπλα στην πισίνα, με πολλές προτάσεις σε rolls και sashimi, είναι μια νέα ιδέα για την Καλντέρα. Κρατήσεις: 22860/23711, φαξ 22860/23701, www.rocabella.gr, www.rocabella-santorini.com

Νήιον

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος - εικόνα 3
Νήιον

Brand new ξενώνας στη Λευκάδα

Δεν τον έχουμε επισκεφτεί ακόμη, ο πέτρινος ξενώνας όμως που άνοιξε στην Κιάφα, μια ορεινή τοποθεσία 15 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας, μοιάζει καλή ιδέα για ένα τριήμερο μεταξύ βουνού και θάλασσας. Μοιρασμένος σε τρία πέτρινα κτίρια απολαμβάνει υπέροχη θέα στα γύρω βουνά και στην πράσινη ενδοχώρα του νησιού, αλλά και στον κόλπο του Νυδρίου και το Μεγανήσι. Διαθέτει επτά δωμάτια στο κυρίως κτίριο αλλά και ένα studio, ένα δίκλινο κι ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα σε αυτόνομα σπίτια, όλα επιπλωμένα σε παραδοσιακό στυλ. Προσφέρεται ως βάση για περπατήματα και ποδηλατάδες στο δάσος και για κολύμπι, όχι μόνο στις φημισμένες παραλίες του νησιού αλλά και στους καταρράκτες του Δημοσαρίου. Κρατήσεις: 2645041624, 2106125270, www.neion.gr.

Μυρέσιον

Στις πλαγιές του Πηλίου

Αν και απέχει μόλις 10 λεπτά από τη θάλασσα, έχει και πισίνα για εσάς που δεν θα θέλετε να αφήσετε ούτε στιγμή την αυλή του. Το Μυρέσιον άνοιξε μόλις πριν από λίγους μήνες στο Μούρεσι του Πηλίου, όταν ο Γιώργος και η Καλομοίρα αποφάσισαν ν' ανακαινίσουν το οικογενειακό τους σπίτι, ένα παραδοσιακό πέτρινο κτίσμα του 1919. Έχει έξι μόλις δωμάτια, όλα διαφορετικά μεταξύ τους, με προσεγμένα έπιπλα, υδρομασάζ, κλιματισμό, πρόσβαση στο ίντερνετ, δορυφορική TV και ψυγειάκι. Διαμονή € 90 το δίκλινο ανά διανυκτέρευση με πρωινό. Πληροφορίες: 24260/49618, www.miression.gr.

Pelekas Country Club

Ατμόσφαιρα εποχής στην Κέρκυρα

Για ριλάξ, πριβέ διακοπές και ρομάντζο, το Pelekas Country Club είναι σίγουρα από τις πιο ξεχωριστές προτάσεις στην Κέρκυρα. Όχι μόνο γιατί απλώνεται μέσα σε 250 στρέμματα με αιωνόβιες ελιές και κυπαρίσσια, αλλά και γιατί στα δωμάτια του παλιού αρχοντικού με τις αγγλικές και τις ρώσικες αντίκες θα νιώσετε σαν να σας φιλοξενούν φίλοι^ από το πρωί που θα σας σερβίρουν το σούπερ, ενισχυμένο πρωινό στη φλωρεντινή τραπεζαρία ως τα βραδινά μαρτίνι στις σεζλόνγκ πλάι στην πισίνα. Τιμή δίκλινου με πρωινό για 3 διανυκτερεύσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος € 450. Pelekas Country Club, 26610/52239, 26610/52918, www.country-club.gr.

Louis Hotels

Καλοκαιρινές προσφορές

Μια επιπλέον δωρεάν διανυκτέρευση για όσους κάνουν κράτηση άνω των δύο ή τριών ημερών, καθώς και δωρεάν διαμονή για το πρώτο παιδί 2-12 ετών προσφέρει η αλυσίδα Louis μέχρι τις 16/6, αλλά και από 16/9 έως 31/10, στους πελάτες των ξενοδοχείων Louis Colossos Beach στη Ρόδο, Louis Creta Princess στα Χανιά, Louis Apostolata στην Κεφαλονιά και Iberostar Plagos Beach, Louis Palazzo di Zante, Louis Royal Palace και Louis Imperial Zante στη Ζάκυνθο. Εναλλακτικά στα ξενοδοχεία της Ρόδου και της Κεφαλονιάς, αν μείνετε τουλάχιστον για πέντε ημέρες, μπορούν να σας παρέχουν δωρεάν αυτοκίνητο. Αν πάλι η ημιδιατροφή δεν σας φτάνει, στα Louis Palazzo di Zante, Louis Royal Palace και Louis Imperial Zante, όπως και στο Louis Colossos Beach υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμίσετε τη διαμονή σε all-inclusive με € 14 επιπλέον για κάθε ενήλικο και € 8 επιπλέον για κάθε παιδί την ημέρα. Πληροφορίες: 210/3749000 (24 ώρες το 24ωρο).

Έναστρον

Εξοχικό στο Αιγαίο

Το δωμάτιο του ξενοδοχείου δεν σας φτάνει. Αναζητάτε ένα αυτόνομο σπίτι στα νησιά για να έχετε πλήρη ελευθερία και άνεση κινήσεων, να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ετοιμάσετε σπιτικό φαγητό, να αισθάνεστε σαν στο εξοχικό σας. Το τουριστικό γραφείο Έναστρον (210 6772226, www.enastron.gr) έχει μια καλή λίστα με δοκιμασμένες επιλογές διαμονής. Σταχυολογούμε κάποιες από τις προτάσεις τους: για 4 νύχτες στην Πάρο υπολογίστε € 360 για 4 άτομα^ για τρεις διανυκτερεύσεις στη Μύκονο € 550 για 4 άτομα, στη Σαντορίνη € 240, στη Σίφνο € 1.350 για 6 άτομα, στην Τζια από € 750 για 4 άτομα και στη Νάξο € 360 επίσης για 4 άτομα.

La Sultana

Σαν σουλτάνοι στο Μαρακές

Στην καρδιά του «χρυσού τριγώνου», πλάι στο βασιλικό παλάτι, το παλάτι Bahia και τη διάσημη πλατεία Jemma el Fna, το «La Sultana» προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία για να απολαύσεις την αραβική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο. Με πέντε αστέρια στα διαπιστευτήριά του και τη σφραγίδα ποιότητας της αλυσίδας Small Luxury Hotels είναι ιδανικό και για αποδράσεις χαλάρωσης και γαστριμαργικής απόλαυσης με γαλλικό και μαροκινό άρωμα. Ένα τετραήμερο πακέτο θα σας κοστίσει € 1.300. Περιλαμβάνονται: αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορές από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, διαμονή. Πληροφορίες: Trekking Hellas, 210 3310323.

Δέσποινα Ζευκιλή
dzeykili@athinorama.gr
Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.