Καρναβάλι Πάτρας 2023: Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας

Ένα εντυπωσιακό θέαμα θα απολαύσουν οι Πατρινοί και οι επισκέπτες που θα έχουν πλημμυρίσει την πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, στην έναρξη του τριημέρου της κορύφωσης.

Καρναβάλι Πάτρας 2023: Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας

Λίγο πριν την συναυλιακή εμφάνιση του Goran Bregovic και της Wedding and Funeral Band στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α΄, στην καρναβαλική βραδιά της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου, η πρώτη φαντασμαγορική εμφάνιση των αρμάτων του Δήμου στην καθιερωμένη παρέλαση που περνάει από τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, θα αποτελέσει κυρίαρχο καλλιτεχνικό, ψυχαγωγικό αλλά και θεαματικό γεγονός.

Η παρέλαση των φωταγωγημένων καρναβαλικών αρμάτων, η πρώτη μετά από τρία χρόνια λόγω της πανδημίας, θα αρχίσει στις 7 μ.μ. από τη συμβολή των οδών Κορίνθου και Γούναρη και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κορίνθου, πλατεία Γεωργίου περιμετρικά, Μαιζώνος (στάση), και αναχώρηση μέσω των οδών Κορίνθου, Ερμού, Όθωνος Αμαλίας, θα συνοδευτεί από τη Φιλαρμονική της Πολυφωνικής που θα παιανίζει υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Μπουρδόπουλου αποκριάτικους σκοπούς, αλλά και τη συμμετοχή του Helix Action Theatre, σημαντικού εκπροσώπου του θεάτρου δρόμου, που θα μας παρουσιάσει το ξεχωριστό θέαμα δρόμου με τη μορφή παρέλασης «Όλα Λευκά». Πρόκειται μια δράση με τη μορφή νυχτερινής παράτας, όπυ δέκα ηθοποιοί και τρεις μουσικοί με κρουστά και πνευστά όργανα, ξυλοπόδαρα με αναρτήσεις, τεράστιες φούστες και εντυπωσιακά κοστούμια ακροβάτες, ζογκλέρ με φωτιές, και Πιερότοι συνθέτουν μια μαγική εικόνα.

Η Helix Action Theatre (καλλιτεχνική διεύθυνση από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Νίκο Χατζηπαπά) δημιουργήθηκε το 1987. Αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της Σκηνής Θεάτρου Δρόμου του Μαγικού Θεάτρου. Για τα ελληνικά δεδομένα θεωρείται πρωτοπόρο και μοναδικό όχι μόνο στο θέατρο δρόμου αλλά και για το σύνολο της ερευνάς του επάνω σε σύγχρονες και πρωτότυπες μορφές της θεατρικής έκφρασης. Η ομάδα αποτελείται από δεκαπέντε σταθερά μέλη και αρκετούς έκτακτους συνεργάτες. Όλα τα μέλη είναι εκπαιδευμένα στις τεχνικές του θεάτρου δρόμου. Οι παραστάσεις του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές καθώς έχουν πάντα ένα ισχυρό περιεχόμενο, που τα τελευταία χρόνια βασίζεται κυρίως σε ελληνικούς ή παγκόσμιους μύθους. Η Helix Action Theatre έχει περιοδεύσει σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα συμμετέχοντας σε διοργανώσεις και φεστιβάλ.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα λεύκωμα αφιερωμένο στη γυναίκα και στην Ελλάδα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Το "Ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από τις γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές" είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό/HAWCT.

24/03/2023

Η Αρχαία Ολυμπία υποδέχεται το 1ο L’ Étape Greece by Tour de France

Σε έναν τόπο με ιδιαίτερο συμβολισμό, εκεί όπου η αρχαία ιστορία και η μαγευτική φύση της Δυτικής Πελοποννήσου συναντούν τις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί μια μυθική ποδηλατική διαδρομή, κατά τα πρότυπα του κορυφαίου Tour de France.

Αναζητούνται σομελιέ! Σε ποιες θέσεις υπάρχουν μεγαλύτερες ελλείψεις εργατικού δυναμικού στα ελληνικά ξενοδοχεία σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ

Τα συμπεράσματα της μελέτης του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) σχετικά με τις ελλείψεις ανά ειδικότητα στα ελληνικά ξενοδοχεία.

Με ποιο αφήγημα και με ποιες υποδομές ετοιμαζόμαστε για την τουριστική άνοιξη;

Είναι επείγον να βρεθεί τόσο ο στόχος όσο και οι απαραίτητες γενναίες κινήσεις που θα εξασφαλίσουν τη στιβαρότητα της τουριστικής υποδομής σε αρμονία με το περιβάλλον.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια στους πιο αγαπημένους πασχαλινούς προορισμούς

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για κάθε budget και στυλ ταξιδιώτη σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

"Avenue Modern Cuisine": Μοντέρνα γαστρονομία με θέα τον Θερμαϊκό

Μεσογειακές γεύσεις, ιδιότυπα κοκτέιλ και η εντυπωσιακή βίστα του Θερμαϊκού συνθέτουν τη νέα άφιξη στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.