Μasterclass αργού ταξιδιού απ’ το Byway

Το βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο γεννήθηκε εν μέσω λοκντάουν για να μας βοηθήσει να επανεκτιμήσουμε τις ομορφιές μιας Ευρώπης εκτός της πεπατημένης - 100% χωρίς πτήσεις.

Μasterclass αργού ταξιδιού απ’ το Byway

Δανάη Μολόχα

Το βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο γεννήθηκε εν μέσω λοκντάουν για να μας βοηθήσει να επανεκτιμήσουμε τις ομορφιές μιας Ευρώπης εκτός της πεπατημένης - 100% χωρίς πτήσεις.

Μasterclass αργού ταξιδιού απ’ το Byway - εικόνα 1
@rocoweb

H ιδέα για ένα γραφείο αργού ταξιδιού σαν το “Byway” (Παράκαμψη) δεν ήταν ξένη για την Cat Jones. Οι διακοπές πολλαπλών στάσεων με τρένο, πλοίο ή ποδήλατο ήταν παράδοση για χρόνια στην οικογένειά της. Ήταν εν μέσω πανδημίας, όμως, που συνειδητοποίησε ότι η ανάγκη να γίνει το αργό ταξίδι, όχι απλά μια ακόμα τάση, αλλά κυρίαρχο ρεύμα στον τουρισμό ήταν πιο επιτακτική από ποτέ.

Κροατία, Ιταλία, Ελβετία είναι μερικοί μόνο απ’ τους προορισμούς για τους οποίους το “Byway” θα σχεδιάσει μια ονειρεμένη απόδραση με τρένο, πλοίο, λεωφορείο ή ποδήλατο, με έμφαση στη βιώσιμη φιλοξενία και δραστηριότητες που θα σας φέρουν πιο κοντά στην τοπική κοινότητα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού υπάρχει δωρεάν 24ωρη υποστήριξη μέσω WhatsApp για tips και αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Μasterclass αργού ταξιδιού απ’ το Byway - εικόνα 2
© Jacques Bopp, unsplash

Αυτά, όμως, είναι τα πρακτικά. Η πραγματική μαγεία, εδώ, είναι οι απρόσμενες προτάσεις σε προορισμούς που δύσκολα θα βάζατε στο πρόγραμμα. Για αρχή, η Σικελία μέσω Ρώμης με βραδινό τρένο και φέρι. Μία απ’ τις ελάχιστες εναπομείνουσες διαδρομές στην Ευρώπη που κάνει χρήση σιδηροδρομικού πορθμείου - συγκεκριμένα, από τη Βίλα Σαν Τζοβάνι στη Μεσσήνη της Σικελίας - θα ανταμείψει όσους ξυπνήσουν νωρίς μ’ ένα κινηματογραφικό ξημέρωμα. Στη συνέχεια, θα έχετε λίγες μέρες για να βολτάρετε στην παραλία και τα στενά της παλιάς πόλης της Κεφαλού, πριν συνεχίσετε τις εξερευνήσεις στις αριστοτεχνικές εκκλησίες και τις αγορές του Παλέρμο.

Γκούντα και Ουτρέχτη, Ω-ντε-Φρανς, Αλσατία, η Πορτογαλία κατά μήκος του Ατλαντικού. Διακοπές για σκι, ή για Χριστούγεννα σε γραφικές αγορές όπως αυτές του Στρασβούργου και του Μάαστριχτ. Αν και τα πρότυπα ταξίδια του “Byway” έχουν ως αφετηρία τους αγγλικές πόλεις, η ομάδα μάς διαβεβαιώνει ότι θα χαρεί να ετοιμάσει την καλύτερη διαδρομή στα μέτρα σας από Ελλάδα.

Μasterclass αργού ταξιδιού απ’ το Byway - εικόνα 3
© fabian9799

Τον Αύγουστο 2022, πέρνοντας υπόψη του ότι το επαγγελματικό ταξίδι ευθύνεται για 30% του αποτυπώματος άνθρακα των πτήσεων με αεροπλάνο, το “Byway” λάνσαρε επίσης το πρώτο εργαλείο του είδους για προγραμματισμό πράσινων επαγγελματικών ταξιδιών - προτείνοντας όχι μόνο αειφόρες μεταφορές για μήτινγκ, αλλά και μια καλύτερη ισορροπία προσωπικής ζωής και δουλειάς. Τα τρένα εδώ έχουν wifi, και η διαδρομή για ένα συνέδριο στη Μαδρίτη κάνει στάση στην παραλία του Σαν Σεμπαστιάν. “Η ομάδα του Byway συχνά δουλεύει έτσι”, λέει σχετικά η Jones. “Ταξιδεύει στο Λονδίνο μέσω χερσαίων διαδρομών για τις συναντήσεις μας δύο φορές τον μήνα, εργάζεται στο τρένο και απολαμβάνει τις στάσεις στη διαδρομή”.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.