Οι στολές δεν έχουν φύλο στην Virgin Atlantic

H αεροπορική εταιρεία αγκαλιάζει την ατομικότητα δίνοντας στους LGBTQ+ υπαλλήλους τη δυνατότητα να επιλέξουν τη στολή που τους εκφράζει περισσότερο.

Οι στολές δεν έχουν φύλο στην Virgin Atlantic

Από τη Δανάη Μολόχα

Το 2019 πέταξε την πρώτη “Pride Flight” (Πτήση Υπερηφάνειας) της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ πρόσφατες μεταρρυθμίσεις έκαναν το μακιγιάζ, όσο και την κάλυψη των τατουάζ, μη υποχρεωτικά. Tώρα, στην Virgin Atlantic, πιλότοι, πλήρωμα καμπίνας και προσωπικό εδάφους έχουν τη δυνατότητα να φορούν τη στολή που τους ταιριάζει, ανεξαρτήτως φύλου - κόκκινη ή μπορντό, με φούστα ή παντελόνι, παπούτσια επίπεδα ή ψηλά τακούνια, με την υπογραφή πάντα της επαναστατικής Βρετανίδας σχεδιάστριας Βίβιαν Γουέστγουντ, που σχεδίασε τις στολές το 2014.
Επιδιώκοντας πιο ξεκάθαρες και ουσιαστικές μορφές επικοινωνίας, η εταιρεία διαθέτει επίσης προαιρετικά σήματα που φέρουν τις αντωνυμίες της επιλογής του κάθε υπαλλήλου - διαθέσιμα ταυτόχρονα για τους επιβάτες στο check-in ή το Virgin Atlantic Clubhouse (βλέπε Αίθουσα Διακεκριμένων Επιβατών). Το νέο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, πάλι, επιτρέπει την επιλογή μη-δυαδικού δείκτη φύλου για επιβάτες με ανάλογα διαβατήρια - που, για την ώρα, εκδίδονται σε λίγες μόνο χώρες, όπως οι Δανία, ΗΠΑ, Πακιστάν, Αργεντινή και Αυστραλία.

Οι στολές δεν έχουν φύλο στην Virgin Atlantic - εικόνα 1

Η προοδευτική πολιτική της εταιρείας και η ενδυνάμωση LGBTQ+ πληρώματος και επιβατών δεν είναι, βέβαια, μόνο υπόθεση στιλ. Η συμπεριληπτική εκπαίδευση είναι υποχρεωτική για το προσωπικό των Virgin Atlantic και Virgin Atlantic Holidays, ενώ εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες είναι διαθέσιμες για συνεργάτες από τον ξενοδοχειακό και τον τουριστικό τομέα σε δημοφιλείς προορισμούς του αερομεταφορέα, όπως η Καραϊβική, ώστε όλοι να νιώθουν ευπρόσδεκτοι - παρά τις προκλήσεις σε θέματα ισότητας. Η εταιρεία, παράλληλα, ενημέρωσε τις πολιτικές ένταξης για τρανς άτομα, όπως η προσωπική επιλογή αποδυτηρίων.

Αν και η Virgin βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή των πολιτικών ένταξης, ένας άνεμος αλλαγής φαίνεται να πνέει στις αερομεταφορές, καθώς προδίδει μια σειρά από πρόσφατες μεταρρυθμίσεις - απ’ την αντικατάσταση της έκφρασης “κυρίες και κύριοι” με πιο ουδέτερες φράσεις, που εισήγαγαν τα τελευταία χρόνια οι easyJet και Lufthansa, μέχρι το βερνίκι νυχιών και το μικρό σκουλαρίκι στη μύτη, που επιτρέπει από τoν Mάρτιο 2022 στο προσωπικό της, ανεξαρτήτως φύλου, η Alaska Airlines.

Αν μη τι άλλο, η ταξιδιωτική βιομηχανία μοιάζει να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε τι βάθος φτάνουν πραγματικά αυτες οι αλλαγές θα φανεί, βέβαια, κι απ’ το πώς θα στηρίξει η κάθε αεροπορική το προσωπικό της όταν έρθει αντιμέτωπο με λιγότερο προοδευτικούς ταξιδιώτες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.