Το νέο Explore France μας ξεναγεί σε μια βιώσιμη Γαλλία

Με το βλέμμα στο νερό και προβολέα σε περιοχές και πρωτοβουλίες που χτίζουν το μέλλον του τουρισμού, η νέα έκδοση του περιοδικού του Γαλλικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Atout France μας ταξιδεύει σε μια διαφορετική Γαλλία.

Το νέο Explore France μας ξεναγεί σε μια βιώσιμη Γαλλία

Αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο βιώσιμο τουρισμό είναι η νέα έκδοση του Explore France για το 2022, με κεντρικό θέμα του περιοδικού του Γαλλικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Atout France να είναι νερό: από τις θάλασσες, τα ποτάμια και τα κανάλια της Γαλλίας, μέχρι το ιαματικό νερό με τις ευεργετικές ιδιότητές του.

Από την κοιλάδα του Λίγηρα μέχρι τα προάστια του Παρισιού, κι από τη Νορμανδία, τη Χάβρη-Ετρετά, την Κυανή Ακτή, τη Μεντόν, τη Νίκαια και την Αλσατία, ως το Βαρ, την Κορσική, αλλά και τη Νέα Ακουιτανία που επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει ως ο κορυφαίος βιώσιμος ταξιδιωτικός προορισμός της χώρας, ο βιώσιμος τουρισμός αποτελεί στόχο όλων των περιοχών της Γαλλίας που παρουσιάζονται φέτος στο περιοδικό. Παράλληλα ενώ επιφανείς προσωπικότητες δίνουν το δικό τους στίγμα, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ανάμεσά τους, ο Laurent Balesta – βιολόγος, φωτογράφος και νικητής του Wildlife Photographer of the Year 2021 με μία εκπληκτική λήψη – αναδεικνύει την ομορφιά του υποβρύχιο κόσμου παραχωρώντας την κεντρική συνέντευξη του περιοδικού, ενώ ο Manu Laurin εξηγεί τη δράση της Sauvage Med, που συγκεντρώνει απόβλητα από τη θάλασσα για να τα μεταμορφώσει σε υπέροχα μπιζού. Παράλληλα, η Julie Gautier, πρωταθλήτρια της ελεύθερης κατάδυσης, υποβρύχια χορεύτρια και σκηνοθέτις, στρέφει τον προβολέα στη θάλασσα, την ομορφιά της και τους τρόπους προστασίας και διατήρησής της.

Ταυτόχρονα, μέσα από το νερό προκύπτουν πολιτιστικές δυνατότητες με τη δημιουργία υποθαλάσσιων μουσείων, «μπλε» νησιών και πόλεων, με περιπατητικές διαδρομές κατά μήκος των μεγάλων ποταμών όπως ο Λίγηρας, ο Σηκουάνας, ο Ροδανός. Επιπλέον, ο αειφόρος τουρισμός συνδέεται και με τη γαστρονομία, χάρη στα ξακουστά για τα ψαροφαγικά πιάτα εστιατόρια που βραβεύονται με πράσινο αστέρι Michelin. Την ίδια στιγμή, η Disneyland στο Παρίσι, που σβήνει 30 κεράκια φέτος, τα κορυφαία πολυκαταστήματα Galeries Lafayette της γαλλικής πρωτεύουσας, το La Samaritaine που πρόσφατα άνοιξε εκ νέου τις πύλες του και τα οικολογικά ξενοδοχεία της χώρας, παίρνουν τις δικές τους δεσμεύσεις βιωσιμότητας.

Μπορείτε να βρείτε το περιοδικό Explore France στη Γαλλική Πρεσβεία, στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στον ιστότοπο της Γαλλικής Πρεσβείας.
Το περιοδικό Explore France διατίθεται και σε ψηφιακή μορφή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Φέτος τρέχουμε όλοι μαζί στο Vamvakou Mountain Run 2023!

Το καλοκαίρι, η Βαμβακού Λακωνίας υποδέχεται τον πιο μοναδικό αγώνα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/03/2023

Για σκι στον Παρνασσό: Μια μέρα στο μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας

Οι πλαγιές είναι ακόμη κάτασπρες και σας περιμένουν για χιονισμένες περιπέτειες και μια ολιστική εμπειρία σε λευκό σκηνικό.

Tο "Ναυάγιο" της Ζακύνθου κλείνει ξανά για λόγους ασφαλείας

Την εκ νέου απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία εισηγήθηκε ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Η Άνδρος μας καλεί για απόδραση στη φύση, αυθεντικές γεύσεις και ξεχωριστές εμπειρίες

Η Άνδρος πρόβαλε τα δυνατά της χαρτιά στην ημερίδα με θέμα τον διαφορετικό τουρισμό που υποστηρίζει και κέρδισε τις εντυπώσεις ως κορυφαίος προορισμός των σύγχρονων τάσεων.

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

Χιονισμένες εκδρομές για την 25η Μαρτίου

Tα χιόνια άργησαν αλλά ήρθαν και το weekend της εθνικής εορτής είναι μια αφορμή για να τα απολαύσουμε, ακόμη και σε πακέτο μονοήμερης.

Το ιδανικό οινικό pairing με τα Σαρακοστιανά από το Κτήμα Χατζημιχάλη

Η περίοδος της Σαρακοστής, είτε για θρησκευτικούς λόγους είτε για λόγους αποτοξίνωσης, είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξουμε τη διατροφική μας ρουτίνα, επιλέγοντας μη κρεατοφαγικά γεύματα. Με τι κρασί όμως θα συνδυάσουμε τα όσπρια, τα θαλασσινά και τα λαδερά;