Τα ξενοδοχεία του μέλλοντος σήμερα! 

Εμβληματικές εταιρείες, όπως η Marriott, αρχίζουν να εφαρμόζουν τους καρπούς συνεργασιών με τεχνολογικούς κολοσσούς και σχεδιάζουν τα δωμάτια του αύριο.

Τα ξενοδοχεία του μέλλοντος σήμερα! 

Check-in εξ αποστάσεως, κλειδιά δωματίων σε mobile app, μενού για room service σε tablets ή QR codes… η ξενοδοχειακή εμπειρία έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Οι smart λειτουργίες που τρύπωσαν στα καταλύματά μας, για να περιορίσουν την αλληλεπίδραση επισκεπτών και προσωπικού στα χρόνια της πανδημίας, έχουν κάνει τη διαμονή μας απείρως απολαυστικότερη τώρα στα χρόνια της κανονικότητας, ακόμη κι όταν περιορίζονται σε ασύρματα charging pads στα κομοδίνα και σχεδιασμένες σκηνές φωτισμού με το πάτημα ενός κουμπιού. Φανταστείτε, όμως, ένα ξενοδοχείο όπου η πόρτα του δωματίου θα σκανάρει το πρόσωπό σας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το κάνει το κινητό σας για να ξεκλειδώσει, κι όπου ο καθρέφτης απέναντι από το κρεβάτι σας δεν θα μετατρέπεται μόνο στην HD τηλεόραση που έχουμε δει τελευταία στα δωμάτια του «Four Seasons Astir Palace», αλλά και σε ψηφιακό concierge, ο οποίος θα διαβάζει τη φωνή σας ακριβώς όπως η Alexa, για να σας βοηθήσει να κλείσετε το spa session, ή το δείπνο σας για το βράδυ. Σας φαίνεται φουτουριστικό; Κι όμως, εμβληματικές εταιρείες, όπως η Marriott, αρχίζουν να εφαρμόζουν τους καρπούς συνεργασιών με τεχνολογικούς κολοσσούς και σχεδιάζουν τα δωμάτια του μέλλοντος, ενσωματώνοντας ένα σωρό τεχνολογικά καλούδια: από voice controlled υπηρεσίες μέχρι κρεβάτια που εξαφανίζονται στο ταβάνι για να δώσουν χώρο σε γραφεία που κατεβαίνουν απ’ τους τοίχους. Φυσικά, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει το ζεστό χαμόγελο της ρεσεψιονίστ που θα μας υποδεχτεί με την ευχή για καλή διαμονή ή τον βαλέ που θα μας βοηθήσει με τις αποσκευές πριν το «εις το επανιδείν» της αναχώρησης. Σίγουρα, όμως, θα έχουν κάνει τη διαμονή μας… δεν θα πω πολύ πιο φουτουριστική, αλλά εντελώς πιο σύγχρονη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Με ποιο αφήγημα και με ποιες υποδομές ετοιμαζόμαστε για την τουριστική άνοιξη;

Είναι επείγον να βρεθεί τόσο ο στόχος όσο και οι απαραίτητες γενναίες κινήσεις που θα εξασφαλίσουν τη στιβαρότητα της τουριστικής υποδομής σε αρμονία με το περιβάλλον.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια στους πιο αγαπημένους πασχαλινούς προορισμούς

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για κάθε budget και στυλ ταξιδιώτη σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

"Avenue Modern Cuisine": Μοντέρνα γαστρονομία με θέα τον Θερμαϊκό

Μεσογειακές γεύσεις, ιδιότυπα κοκτέιλ και η εντυπωσιακή βίστα του Θερμαϊκού συνθέτουν τη νέα άφιξη στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Άνοιξη στα κάστρα της Πελοποννήσου

Τώρα που τα κάστρα της γεμίζουν αγριολούλουδα είναι πανέμορφα για βόλτες. Με τους αρχαιολογικούς χώρους ανοιχτούς, οι τυχεροί που τα έχουν κοντά τους είναι ευκαιρία να τα τιμήσουν, οι υπόλοιποι τα σημειώνουμε για απόδραση με την πρώτη ευκαιρία!

Ο Δήμαρχος Χανίων για πώς το φεστιβάλ "Ανοιχτά Πανιά" λειτουργεί ως αντίβαρο στη βίαιη τουριστική ανάπτυξη των Χανίων

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης μάς μιλά για το πώς ο πολιτισμός κινητοποιεί την τοπική κοινωνία.

Νέα εποχή για τη Μονεμβασιά

Έργα ανάδειξης και προσβασιμότητας συνολικού προϋπολογισμού € 8.000.000 από το Υπουργείο Πολιτισμού.