Στα καλαμποκοχώραφα της Ιντιάνα με το crew του “Bones and All”

Το τρομακτικό ρομάντζο του Luca Guadagnino, ακολουθεί κλασικά road movies όπως τα «Θέλμα και Λουίζ και «Η Little Miss Sunshine» μεταξύ άλλων, περνώντας από το Οχάιο, την Ιντιάνα, το Ιλινόις, την Αϊόβα, τη Μινεσότα και τη Νεμπράσκα.

Στα καλαμποκοχώραφα της Ιντιάνα με το crew του “Bones and All”

Το “Bones and All”, το τρομακτικό ρομάντζο του Luca Guadagnino, ακολουθεί κλασικά road movies όπως τα «Θέλμα και Λουίζ και «Η Little Miss Sunshine» μεταξύ πολλών άλλων. Διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ξεκινά στο Μέριλαντ και ακολουθεί τους πρωταγωνιστές Τέιλορ Ράσελ και Τίμοθι Σαλαμέτ στο κέντρο των ΗΠΑ, περνώντας από το Οχάιο, την Ιντιάνα, το Ιλινόις, την Αϊόβα, τη Μινεσότα και τη Νεμπράσκα.

Πριν από τα γυρίσματα, ο Ιταλός σκηνοθέτης δεν ήταν σε μεγάλο βαθμό εξοικειωμένος με τις Μεσοδυτικές Πολιτείες — και τις εκκεντρικότητες τους. Ευτυχώς, είχε έναν ειδικό στο προσωπικό. Ο σχεδιαστής παραγωγής Elliot Hostetter κατάγεται από την Ιντιάνα και ως εκ τούτου ήταν κάτι παραπάνω από έτοιμος να καθοδηγήσει τον σκηνοθέτη του στο μοναδικό τοπίο. Ας ακούσουμε λοιπόν τον Hostetter ως προς το τι κάνει τις Μεσοδυτικές Πολιτείες ξεχωριστές, τα γυρίσματα στο δρόμο και το fast-food που έφαγαν στην πορεία.

Στα καλαμποκοχώραφα της Ιντιάνα με το crew του “Bones and All” - εικόνα 1
© Shutterstock.com

Το Bones and All είναι επικεντρωμένο σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της Αμερικής - ένα κομμάτι που καλύπτει μεγάλη έκταση αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ συγκεκριμένο. Πώς συμμετείχατε την παραγωγή και ποια ήταν η προσέγγισή σας;
Δουλεύω με τον Λούκα σε διάφορα πρότζεκτ πολλά χρόνια, οπότε ήταν κάπως σαν συνέχεια της δουλειάς. Συν τοις άλλοις είμαι από τη Midwest, οπότε ήθελα ιδιαίτερα να κάνω αυτή την ταινία επειδή άγγιξε τον κόσμο μου. Είμαι από την Ιντιανάπολις.

Μία από τις πολιτείες που περνούν στην ταινία η Μάρεν (Τέιλορ Ράσελ) και ο Λι (Τιμοθέ Σαλαμέτ) είναι η Ιντιάνα. Κάνατε γυρίσματα εκεί;
Κάναμε, αλλά όχι πολλά. Βασιζόμασταν στο Σινσινάτι, το οποίο συνορεύει κάπως με το Κεντάκι και την Ιντιάνα. Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας είναι στην πραγματικότητα διαφορετικά μέρη του Οχάιο, με άλλες πολιτείες σε μικρά κομμάτια.

Αυτό είναι ένα road movie, αν και αντισυμβατικό. Έχετε κάνει ποτέ οδικό ταξίδι σε όλη τη χώρα;
Νομίζω ότι μάλλον ταξιδεύω λίγο περισσότερο από τους περισσότερους ανθρώπους. Αφού αποφοίτησα από το κολέγιο, έκανα ένα ταξίδι τριών μηνών μέχρι να μου τελειώσουν τα χρήματα. Οδηγούσα παντού προσπαθώντας να δω πράγματα, αλλά και να βρω πού ήθελα να μείνω. Έχω κάνει πολλά οδικά ταξίδια — έζησα στο Τέξας στα 20 μου, για παράδειγμα. Μου αρέσει να οδηγώ και μου αρέσει να ταξιδεύω. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε μεγάλα τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών και το τρελό ποικιλόμορφο τοπίο τους.

Στα καλαμποκοχώραφα της Ιντιάνα με το crew του “Bones and All” - εικόνα 2


Στην πραγματικότητα ταξιδεύατε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων;
Κάναμε οδικές εκδρομές γύρω από το Οχάιο. Σχεδόν όλη η ταινία γυρίστηκε σε μια ακτίνα εξήντα μιλίων από το Σινσινάτι. Αυτό σημαίνει επίσης πολύ Κεντάκι. Κατά μήκος του ποταμού Οχάιο.

Και πώς αποφασίσατε αυτήν την περιοχή ως βάση σας;
Υπάρχει τόση πολλή βιοποικιλότητα στην ακτίνα - χωράφια με καλαμπόκι και κοιλάδες ποταμών και λιβάδια - προτού γίνει μονότονο πιο δυτικά. Ο Λούκα, εγώ και μερικοί άλλοι κάναμε ένα οδικό ταξίδι δύο εβδομάδων στην αρχή, προτού εγκατασταθούμε πλήρως στο Σινσινάτι. Κάναμε το πραγματικό ταξίδι της ταινίας, οπότε πήγαμε από το Μέριλαντ στη Δυτική Νεμπράσκα. Προσπαθούσα να τον προειδοποιήσω ότι υπήρχε μια μεγάλη διαδρομή από το Κεντάκι προς τη Νεμπράσκα, η οποία θα ήταν απλώς ένα κενό. Ήθελε όμως να το ζήσει.

Και το έζησε;
Ναι.

Πώς ήταν το να παρακολουθείς;
Ήταν πολύ διασκεδαστικό. Ο Λούκα έχει πάει πολύ στις ΗΠΑ, αλλά πραγματικά δεν έχει δει το κέντρο της χώρας, οπότε ήταν ενθουσιασμένος για αυτό. Πραγματικά του επέτρεψε να πάρει μια ιδέα για το κοινωνικοοικονομικό εύρος και την παρακμή στις ΗΠΑ — νομίζω ότι του έδωσε μια πιο προσωπική αίσθηση του τι συνέβαινε. Και νομίζω ότι αυτή η αίσθηση υπάρχει στην ταινία, παρόλο που δεν είναι πραγματικά εμφανής στην πλοκή.

Σταματούσατε κάπου στη διαδρομή σε αυτό το οδικό ταξίδι; Τι είδους φαγητό τρώγατε;
Πήγα τον Λούκα στα McDonald's, μια ιδιαίτερη στιγμή. Θυμάμαι ότι φάγαμε στα Blue Ridge Mountains στη Βιρτζίνια. Ήταν πραγματικά όμορφο, αυτό το μικρό μέρος δίπλα στο ποτάμι, σαν παλιός μύλος.
Σίγουρα υπάρχει πολύ κακό φαγητό στο δρόμο. Αλλά υπάρχει και κάτι συναρπαστικό σε αυτό. Και μετά πέφτεις πάνω σε μια καλή μπριζόλα στην Ομάχα. Μην χάσετε καμία ευκαιρία για τοπική κουζίνα.

Η ταινία είναι ένα έργο εποχής που διαδραματίζεται το 1988. Πόση δουλειά έπρεπε να κάνετε για να αναδημιουργήσετε εκείνη την περίοδο;
Σε πολλές μεσοδυτικές πολιτείες υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν αλλάξει πάρα πολύ από τη δεκαετία του 1980 ή έχουν μόνο επιδεινωθεί. Η Μάρεν παίρνει το λεωφορείο μερικές φορές και είχαμε μια συμφωνία με το Greyhound, να μας δώσουν μερικά λεωφορεία. Δεν έχω κάνει ποτέ ταξίδι με λεωφορείο, μόνο τρένα και αυτοκίνητα. Δεν έχουν αλλάξει πολύ, τα λεωφορεία.

Στα καλαμποκοχώραφα της Ιντιάνα με το crew του “Bones and All” - εικόνα 3
© Shutterstock.com

Κάθονται σε αυτό το απέραντο λιβάδι προς το τέλος της ταινίας και αφήνουν τις ψυχές τους γυμνές. Που ήταν αυτό;
Αυτά είναι τα λιβάδια Ogallala στη βορειοδυτική Νεμπράσκα. Είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό μέρος—ένα από εκείνα τα μέρη που κανείς δεν πηγαίνει. Είναι μερικές ώρες έξω από τα Black Hills στη Νότια Ντακότα, κάπως κοντά στο Wyoming. Λατρεύω τα λιβάδια σε αυτή τη χώρα. Υπάρχουν κάποια όμορφα και στην Οκλαχόμα. Οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν εκεί γιατί πιστεύουν ότι είναι βαρετό, αλλά εγώ το βρίσκω απλώς ένα από τα πιο όμορφα και γαλήνια μέρη που έχω πάει ποτέ. Κανείς δεν είναι εκεί, ο αέρας μυρίζει γλυκά από το γρασίδι, ειδικά αν βρέχει λίγο και τα πουλιά τραγουδούν. Απλά το να ακούς τον ήχο αυτής της φύσης είναι απίστευτο.
Ήταν μια πολύ δύσκολη τοποθεσία για τα γυρίσματα, πήγαμε εκεί στη μέση του γυρίσματος, αλλά χαίρομαι που πραγματικά ξεχωρίζει στην ταινία, γιατί δεν ήταν εύκολο να τους φέρεις όλους εκεί.

Τελευταία ερώτηση: Τι έχετε να πείτε για το καλαμπόκι;
Αυτή είναι μια φορτισμένη ερώτηση. Τι μπορώ να πω; Εκεί που μεγάλωσα στην Ιντιάνα ήταν όλο καλαμπόκι. Όλα τα δάση έχουν γίνει χωράφια με καλαμπόκι. Αυτό το αρχέγονο αμερικανικό τοπίο έχει καταστραφεί από το καλαμπόκι. Αλλά είναι επίσης αυτή η απίστευτη καλλιέργεια που τροφοδοτεί τον κόσμο. Είναι ένα ενδιαφέρον μέρος για να περάσεις χρόνο και να χαθείς στο καλαμπόκι. Λειτουργεί καλά για το είδος τρόμου, αυτό θα πω.

Πηγή: Condé Nast Traveller

Στα καλαμποκοχώραφα της Ιντιάνα με το crew του “Bones and All” - εικόνα 4

Απόδοση: Δήμητρα Βρανά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα λεύκωμα αφιερωμένο στη γυναίκα και στην Ελλάδα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Το "Ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από τις γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές" είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό/HAWCT.

24/03/2023

Η Αρχαία Ολυμπία υποδέχεται το 1ο L’ Étape Greece by Tour de France

Σε έναν τόπο με ιδιαίτερο συμβολισμό, εκεί όπου η αρχαία ιστορία και η μαγευτική φύση της Δυτικής Πελοποννήσου συναντούν τις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί μια μυθική ποδηλατική διαδρομή, κατά τα πρότυπα του κορυφαίου Tour de France.

Αναζητούνται σομελιέ! Σε ποιες θέσεις υπάρχουν μεγαλύτερες ελλείψεις εργατικού δυναμικού στα ελληνικά ξενοδοχεία σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ

Τα συμπεράσματα της μελέτης του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) σχετικά με τις ελλείψεις ανά ειδικότητα στα ελληνικά ξενοδοχεία.

Με ποιο αφήγημα και με ποιες υποδομές ετοιμαζόμαστε για την τουριστική άνοιξη;

Είναι επείγον να βρεθεί τόσο ο στόχος όσο και οι απαραίτητες γενναίες κινήσεις που θα εξασφαλίσουν τη στιβαρότητα της τουριστικής υποδομής σε αρμονία με το περιβάλλον.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια στους πιο αγαπημένους πασχαλινούς προορισμούς

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για κάθε budget και στυλ ταξιδιώτη σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

"Avenue Modern Cuisine": Μοντέρνα γαστρονομία με θέα τον Θερμαϊκό

Μεσογειακές γεύσεις, ιδιότυπα κοκτέιλ και η εντυπωσιακή βίστα του Θερμαϊκού συνθέτουν τη νέα άφιξη στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.