Τον Νοέμβρη κάνει κρύο κι η φωτιά θα μας ζεστάνει στο γραφικό χωριό του Πάρνωνα, τη Βαμβακού Λακωνίας. Η φύση έχει ωριμάσει και το βουνό έχει ήδη ντυθεί στα πιο ζεστά χρώματα του φθινοπώρου. Αποχαιρετούμε λοιπόν το φθινόπωρο συμμετέχοντας σε ενδιαφέροντα εργαστήρια και προγράμματα για παιδιά και ενηλίκους, που εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, η οποία υλοποιείται από τη Vamvakou Revival με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Αυτόν το μήνα όσοι βρεθούν στη Βαμβακού, μεταξύ πολλών άλλων, θα εξερευνήσουν μαζί με τα παιδιά μεγάλους ζωγράφους, όπως οι Leonardo Da Vinci, Pablo Picasso, Alberto Giacometti, Keith Haring, μέσα από πολυαισθητηριακά ερεθίσματα, θα μάθουν για τη σημαντικότητα του φθινοπώρου στον κύκλο της ζωής και θα αξιοποιήσουντους θησαυρούς της φύσης, για να μυηθούν στην τέχνη της γης στο σχολείο του χωριού. Το τρίτο Σαββατοκύριακο του μήνα, παρέα με τους μικρούς επισκέπτες του χωριού, θα μετατρέψουν τη γη σε πηλό μιμούμενοι τα περίφημα αγγεία της Κνωσού,μαθαίνοντας επίσης την αξία της εμπιστοσύνης και της ευθύνης με τη βοήθεια μιας ευφάνταστης τυφλόμυγας. Η χαρά των μικρών και μεγάλων παιδιών δηλαδή...Κι αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι η καθημερινή ζωή ενός δέντρου, στη Βαμβακού το τελευταίο Σάββατο του μήνα, θα το μάθετε μέσα από το θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και τη βόλτα στη φύση, αγκαλιάζοντας τα δέντρα και παίζοντας μαζί τους. Φυσικά, το φθινόπωρο δεν θα μπορούσε να κλείσει «αλλιώς» παρά με ατελείωτο δημιουργικό παιχνίδι στο σχολείο.
Στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) οι ρόλοι αντιστρέφονται, οι δάσκαλοι γίνονται μαθητές και κάθονται στα θρανία, για να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό σεμινάριο ρομποτικής και 3D εκτύπωσης. Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, δίνεται η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μάθουν όλα όσα χρειάζονται για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη μαθησιακή διαδικασία. Και επειδή η μουσική ευφραίνει καρδίαν, τα Σαββατόβραδα του μήνα γεμίζουν μελωδίες και νότες στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο. Αφιερώματα στο γυναικείο τραγούδι, στην ταλαντούχα Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και στη ρεμπέτικη μουσική από το μουσικό σχήμα «Γραμμές», αλλά κι ένα βράδυ με ένα πιάνο, μια φωνή και μια κιθάρα με τον Τάσο Σκιαδά και τον Γιώργο Κωστιάνη, θα μας κρατήσουν συντροφιά. Γιατί στη Βαμβακού, Νοέμβρη οργώματα, δουλειές, μα δεν απολείπουν κι οι ανεμελιές.
Το πρόγραμμα αναλυτικά
• Σάββατο 05/11 | Γίνε κι εσύ μεγάλος ζωγράφος, εργαστήρι τέχνης, Εκπ. ομάδα Αλκυόνη
• Σάββατο 05/11 | Μουσικό Σαββατόβραδο στο Βουρέικο - Αφιέρωμα στο γυναικείο τραγούδι, Μουσικό σχήμα Γραμμές
• Κυριακή 06/11 | Της Γης το Φθινόπωρο, Εκπ. πρόγραμμα, ομάδα Αλκυόνη
• Σάββατο 12/11 | Σεμινάριο Ρομποτικής και 3D Εκτύπωσης για Εκπαιδευτικούς, Ομάδα Robot-fun Nokia Hellas
• Σάββατο 12/11 | Μουσικό Σαββατόβραδο στο Βουρέικο - Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Μουσικό σχήμα Γραμμές
• Κυριακή 13/11 | Σεμινάριο Ρομποτικής και 3D Εκτύπωσης για Εκπαιδευτικούς, Ομάδα Robot-fun Nokia Hellas
• Σάββατο 19/11 | Η μινωική ελιά μες στο πιθάρι, Εκπ. πρόγραμμα, Μαστροκυριακάκη Αδαμαντία
• Σάββατο 19/11 | Μουσικό Σαββατόβραδο στο Βουρέικο - Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, Μουσικό σχήμα Γραμμές
• Κυριακή 20/11 | Τυφλόμυγα | Μαθαίνω & παίζω με τα μάτια κλειστά! Εκπ. πρόγραμμα, Ευάγγελος Θεοδώρου
• Σάββατο 26/11| Πώς ζουν τα δέντρα μέσα στο δάσος; Θεατρικό παιχνίδι, Φλώρα Καλομοίρη
• Σάββατο 26/11| Μουσικό Σαββατόβραδο στο Βουρέικο, Τάσος Σκιαδάς & Γιώργος Κωστιάνης
• Κυριακή 27/11 | Σχολείο… αλλιώς! Δημιουργική απασχόληση, Φλώρα Καλομοίρη