Πρώτη ματιά στο «W Costa Navarino»

To «W Costa Navarino» άνοιξε τις πόρτες του μέσα στον Αύγουστο, εγκαινιάζοντας την ολοκαίνουργια περιοχή Navarino Waterfront και σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το resort complex της Μεσσηνίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση από το σύγχρονο lifestyle του και αναμεταδίδουμε.

Πρώτη ματιά στο «W Costa Navarino»

Ξαπλωμένος στο αναπαυτικό κρεβάτι μου στο ολοκαίνουργιο «W Costa Navarino», παρακολουθώ στην τεράστια τηλεόραση πλάνα από τα W που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του κόσμου. Καθένα είναι διαφορετικό, αλλά όλα τους βρίσκονται σε άμεση σύνδεση με την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται. Ολοζώντανα και παλλόμενα, πέρα από ξενοδοχεία, είναι και σημείο συνάντησης των ντόπιων, δίνοντας βήμα έκφρασης στην τοπική art σκηνή και προσφέροντας κατά περίπτωση από δημοφιλή bars μέχρι underground νυχτερινά clubs. Στην πορεία των ετών, το lifestyle brand από την οικογένεια της Marriott, που ξεκίνησε λίγο πριν από τη δεκαετία του 2000 απευθυνόμενο σε ένα ακραιφνώς νεανικό κοινό, εξελίχθηκε και ωρίμασε μαζί του, έχοντας πλέον σαν target group τους «young at heart», όσους δηλαδή είναι νέοι στην καρδιά. Το δικό μας «W» τώρα, πέρα από την έλευση στη χώρα μας ενός ακόμα σημαντικού brand μέσω της «Costa Navarino», σηματοδοτεί επιπλέον την απαρχή μιας νέας εποχής για το εμβληματικό resort complex της Μεσσηνίας, το οποίο πλέον, εκτός από το Navarino Dunes με τα ξενοδοχεία «The Westin Resort» και «The Romanos, a Luxury Collection Resort», τα ατελείωτα γήπεδα γκολφ και τις ιδιωτικές κατοικίες Navarino Residences, επεκτείνεται στη νέα περιοχή του Navarino Waterfront, που απλώνεται σε μια τεράστια έκταση ανάμεσα στη Γιάλοβα και την Πύλο.

Πρώτη ματιά στο «W Costa Navarino» - εικόνα 1

«Εφαρμόζουμε τις ίδιες αρχές της αειφορίας στην κατασκευή όπως και στο Dunes, εμπνεόμενοι από την αρχιτεκτονική και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου», εξηγεί η Μαρίνα Παπατσώνη, Marketing & Business Development director της ΤΕΜΕΣ Costa Navarino. «Η πέτρα, για παράδειγμα, αλλά και όλα τα στοιχεία της περιοχής, επαναλαμβάνονται και εδώ, όμως με μια πιο σύγχρονη εφαρμογή στα υλικά. Το “W” δεν είναι νεανικό, με την έννοια ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους ηλικιακά, αλλά στη λογική ότι απευθυνόμαστε σε ανθρώπους με αυτό το σκεπτικό που αγαπούν τη διασκέδαση, τα πάρτι, τα κοκτέιλ στην πισίνα, την επικοινωνία. Η τέχνη, που αποτελούσε πάντα κεντρικό κομμάτι όλων μας των ξενοδοχείων και της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, παίρνει εδώ μια πιο αβανγκάρντ προσέγγιση με στόχο να δημιουργήσει μια συνομιλία».

Πρώτη ματιά στο «W Costa Navarino» - εικόνα 2

Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο Poka-Yio που έχει υφάνει ένα πολύ ξεχωριστό αρτιστίκ πέπλο, απλωμένο σε ολόκληρο το ξενοδοχείο. Όπως μας λέει ο κατά κόσμον Πολύδωρος Καρυοφύλλης, καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδρυτικό μέλος της Μπιενάλε της Αθήνας, «έχοντας ξαναδουλέψει με τη Μαρίνα, όταν ήμουν καλλιτεχνικός διευθυντής στην υποψηφιότητα της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αποδέχτηκα με χαρά την πρόσκλησή της να επιμεληθώ αλλά και να δουλέψω ως καλλιτέχνης για τα έργα του ξενοδοχείου. Η τέχνη είναι μεγάλο κομμάτι του “W”, αλλά και της Costa Navarino, η οποία έχει μια πολύ μεγάλη συλλογή που εξελίσσεται. Εδώ δεν θέλαμε να κάνουμε κάτι που απλώς θα διακοσμεί, αλλά πολύ περισσότερο θα ιντριγκάρει και θα πυροδοτεί σκέψεις και συζητήσεις, ίσως και μια εμπειρία που θα διαχέεται πέρα από το έργο τέχνης. Για να το κάνουμε αυτό, χρειάστηκε να αναλογιστούμε τις αξίες δύο φαινομενικά διαφορετικών κόσμων και να τις παντρέψουμε σε ένα αμάλγαμα που είναι το “W Costa Navarino”».

Πρώτη ματιά στο «W Costa Navarino» - εικόνα 3

Στεκόμαστε παρέα δίπλα στο τοτέμ των W που κοσμεί σε παραλλαγές τις εισόδους όλων των ξενοδοχείων ανά τον κόσμο. «Η ιδέα ήταν να συνδέσουμε τη ναυτοσύνη της Ελλάδας με κάτι επώδυνο στη σύγχρονη ιστορία μας, που έχει να κάνει με την καταστροφή των καϊκιών, την οποία επιδοτεί εδώ και χρόνια η ΕΕ ως μέτρο πρόληψης κατά της υπεραλίευσης των θαλασσών», σημειώνει ο καλλιτέχνης. «Μαζί με φοιτητές μου της ΑΣΚΤ ξεχυθήκαμε σε καρνάγια, βρήκαμε τέτοια καΐκια προς διάλυση και εγκιβωτίσαμε κομμάτια τους με υγρό γυαλί μέσα στο τοτέμ. Θέλαμε να παρουσιάσουμε την ελληνικότητα με έναν βιωμένο τρόπο, όχι δηλαδή μέσα από ένα μνημείο, αλλά με κάτι που σε καλεί να σκεφτείς λίγο παραπάνω».

Η τέχνη, με έργα μεγάλα και πρωτότυπα ειδικά για το ξενοδοχείο, σαν την εντυπωσιακή εγκατάσταση «Chatting» με αμέτρητα πλακίδια από πηλό και φύλλα χρυσού που παντρεύουν τα emoticons με τη Γραμμική Β, και άλλα μικρότερα από σύγχρονους καλλιτέχνες, υπάρχει παντού, από τους κοινόχρηστους χώρους έως τα διαφόρων τύπων δωμάτια που μοιράζονται σε χαμηλά κτίρια με φυτεμένες στέγες. Η διακόσμηση σε όλα ακολουθεί τη γραμμή μιας σύγχρονης υπαινικτικής ελληνικότητας που ιντριγκάρει το βλέμμα και, παρέα με τα πολύ ιδιαίτερα έπιπλα και αντικείμενα, δημιουργεί ένα σύνολο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Εκείνα στα πιο ψηλά δώματα προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα και τη μακρόστενη σιλουέτα της Σφακτηρίας, τα λεγόμενα swim up των ισογείων παρέχουν επιπλέον την ευκαιρία για βουτιά μετά του απαραίτητου socializing σε μοιραζόμενες πισίνες, ενώ δεν λείπουν οι βίλες δύο και τριών υπνοδωματίων κατά μήκος της απέραντης αμμουδιάς του ξενοδοχείου.

Πρώτη ματιά στο «W Costa Navarino» - εικόνα 4

Σημείο συνάντησης αποτελεί, ασφαλώς, η μακρόστενη κυματοειδής πισίνα, που μοιάζει να ξεχύνεται από την καρδιά του «W» έως τη θάλασσα. Αλλού με daybeds και gazebos με κωνική στέγη αλλού με καθίσματα μέσα στο νερό, θυμίζει τρόπον τινά μια πλαζ, η οποία ενώνεται με την πραγματική πλαζ ακριβώς από κάτω. Στην πλάτη της έχει το Away spa που προσφέρει μια ποικιλία signature θεραπειών, αλλά και ένα εντυπωσιακό installation από πετσέτες διά χειρός Poka-Yio, ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, που αντίθετα με ό,τι βλέπουμε συνήθως λούζεται στο φυσικό φως, καθώς και ακόμα μία σειρά από δραστηριότητες αναζωογόνησης όπως yoga, σεμινάρια κινητικού διαλογισμού, αλλά και power Pilates στην παραλία.

Εντελώς ξεχωριστή είναι η εμπειρία του πρωινού που σερβίρεται στην Platía, έναν υπαίθριο χώρο που θυμίζει σύγχρονη πλατεία χωριού κι έχει τριγύρω της «μαγαζάκια» όπου μπαίνεις για να προμηθευτείς ό,τι αγαπάς. Όλων των ειδών τους καφέδες και τα ροφήματα στο Café, αλλαντικά, τυριά και άλλα καλούδια στο Deli Store, εξαιρετικά γκουρμέ αρτοσκευάσματα στο Bakery και φανταστικές αβγοπαρασκευές στο Cookery. Τα ηνία της γεύσης κρατά ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Καράμπαμπας, προερχόμενος από το αδελφό ξενοδοχείο «Romanos» και νωρίτερα από το «Kastri Bistrο» της πρωτεύουσας, ο οποίος ενορχηστρώνει ακόμα το ιδιαίτερα μεγάλο beach resto «Parelía» πάνω στη θάλασσα. Οι γεύσεις του, κινούμενες στο φάσμα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, είναι ενδιαφέρουσες και όσο playful χρειάζεται, και προορίζονται κατά κύριο λόγο για τη μέση του τραπεζιού, όπως για παράδειγμα το ταρτάρ γαρίδα αλά σπετσιώτα, η καλοφτιαγμένη οσπριάδα με ροβίτσα και σύγκλινο που της χαρίζουν τοπικό πρόσημο, καθώς και το πολύ νόστιμο σιγομαγειρεμένο αρνί με κους κους και τραγανά σπαράγγια.

Πρώτη ματιά στο «W Costa Navarino» - εικόνα 5

Τα απολαμβάνουμε όσο ο κόλπος του Ναυαρίνου βάφεται στα μαγικά χρώματα του ηλιοβασιλέματος, κόσμος περπατά και φωτογραφίζεται στις μεγάλες ξύλινες αποβάθρες πάνω στη θάλασσα, που φωτίζονται ατμοσφαιρικά καθώς βραδιάζει, και ο διάσημος DJ Valeron απογειώνει την ατμόσφαιρα σε ένα fusion μουσικό χαρμάνι παρέα με την μπάντα του. Πρόκειται για ένα μονάχα από τα σταθερά DJ events που θα προσφέρει το ξενοδοχείο στους επισκέπτες του, αλλά και σε όσους επιθυμούν να απολαύσουν την ατμόσφαιρα του, και θα λαμβάνουν χώρα είτε εκεί, είτε στο γειτονικό open air μπαρ «Between», με κοκτέιλ και ελαφρύ φαγητό πάνω στην άμμο. Καθισμένος στα ιδιαίτερα κομψά καθιστικά του, παίρνω για λίγο τα μάτια μου από τη θάλασσα και μαζί μια πρόγευση από το κοντινό μέλλον, κοιτάζοντας την πλαγιά ακριβώς πίσω μου. Οι υπόσκαφες σουίτες του πολυαναμενόμενου νέου ξενοδοχείου στο Waterfront «Mandarin» έχουν πάρει κιόλας σχήμα, όπως και η Agora που θα ενώνει από του χρόνου την άνοιξη τα δύο συγκροτήματα με χώρους εστίασης και shopping.

«W Costa Navarino», Navarino Waterfront, Μεσσηνία, 2723098000

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Fitch Solutions: Προς νέο ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα φέτος

Οι αφίξεις θα αγγίξουν τα 40 εκατ. έως το 2028, πρόκληση ο υπερτουρισμός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

Νότια Εύβοια: Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια των "Δράκων"

Απέχοντας μία ανάσα από τα ανατολικά παράλια της Αττικής, η Νότια Εύβοια είναι προορισμός που προσφέρει γοητευτικές εμπειρίες διεκδικώντας μια θέση στην ταξιδιωτική μας ατζέντα κάθε εποχή του χρόνου.

Γιατί προκαλεί αντιδράσεις ο τουριστικός φόρος της Βενετίας

Ο Δήμος της Βενετίας υιοθέτησε τον τουριστικό φόρο, που επισήμως χαρακτηρίζεται ως τέλος πρόσβασης, με στόχο να ελέγξει τις ροές επισκεπτών και να ενσωματώσει τις εξωτερικές επιπτώσεις που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός στην Πλωτή Πόλη.

Γυρνάμε την Αίγινα...on foot

Περπατήσαμε από την Παχιοράχη ως τον Αρχαίο Ελαιώνα, το Σφεντούρι, το Δρακόσπιτο και το Όρος και μας αποκαλύφθηκε ο πιο μυστικός και "ιερός" τόπος του νησιού.

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.