5+1 speak-easy μπαρ στο Παρίσι- Ένα πίσω απ’ το πλυντήριο

Βάλτε μπουγάδα και απολαύστε στρείδια και cocktails.

Το παριζιάνικο μπαρ πίσω απ’ το πλυντήριο

Η Πόλη του Φωτός είναι σχεδόν μυστικοπαθής όταν πέφτει το σκοτάδι. Αινιγματικές πόρτες οδηγούν σε μη συμβατικά μπαρ που δεν ξέρουν αν θέλουν να ανήκουν στην μπαρ σκηνή του Παρισιού. Γι’ αυτό και κρύβονται. Βιρτουόζος στην παραλλαγή παραμένει ο χώρος του "Lavomatic", αποφεύγοντας εντέχνως την παρουσία του στα Instagram feeds των επισκεπτών του. Αν, λοιπόν, δείτε ουρά έξω από ένα self service πλυντήριο κοντά στην πλατεία République, μην πιστέψετε πως οι Παριζιάνοι καίγονται να βάλουν μπουγάδα βραδιάτικα. Στον όροφο πάνω από τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια (τα οποία λειτουργούν κανονικότατα) κρύβεται ένα feelgood μπαρ με ποπ πινελιές, κούνιες και φωτεινά χρώματα που δεν θυμίζει καθόλου σκοτεινό speakeasy. Η upscale εκδοχή της casual λίστας με τα κοκτέιλ του ανασχηματίζεται με βάση τα αυστηρώς χειροποίητα και εποχικά σιρόπια και πουρέδες, ενώ το τέμπο τσιμπολογήματος δίνουν εκλεκτά στρείδια και εξεζητημένα τυριά από μικρούς παραγωγούς.
30, rue René Boulanger, 75010

+ 4 ακόμη speakeasy bars στο Παρίσι

Le Syndicat

5+1 speak-easy μπαρ στο Παρίσι- Ένα πίσω απ’ το πλυντήριο - εικόνα 1
© David Foessel

Μια εμφανώς εγκαταλειμμένη πρόσοψη μαγαζιού αφήνει ελεύθερη μονάχα την πόρτα με τα δεκάδες tags. Το σκηνικό αλλάζει μόλις μπεις και αντικρίσεις τη χρυσή κιτς κουρτίνα που διατρέχει το χώρο όσο στ’ αφτιά σου φτάνουν hip hop ήχοι. Στο "Le Syndicat" "μαγειρεύουν" ευρηματικά και κυρίως γαλλικά, χρησιμοποιώντας ουίσκι από την Αλσατία και calvados από τη Νορμανδία. Ωστόσο πίσω από την μπάρα μιλούν και ελληνικά!
51, rue Faubourg St Denis, 75010

Moonshiner

5+1 speak-easy μπαρ στο Παρίσι- Ένα πίσω απ’ το πλυντήριο - εικόνα 2

H αλληλουχία πάει ως εξής: πρώτα απολαμβάνεις μια πίτσα, μετά ανοίγεις την πόρτα ψυγείου στο βάθος της πιτσαρίας "DaVito" και βρίσκεσαι στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Η τζαζ από το γραμμόφωνο, ο αμυδρός φωτισμός, οι chesterfield καναπέδες "χτίζουν" την ατμόσφαιρα που θα σε οδηγήσει στην μπάρα, η οποία, εκτός από 80 ετικέτες ουίσκι, μιξάρει και fine drinking highballs. Μπείτε στο κομψό fumoir (δωμάτιο καπνίσματος) που κρύβει και άλλες εκπλήξεις…
5, rue Sedaine, 75011

No Entry

5+1 speak-easy μπαρ στο Παρίσι- Ένα πίσω απ’ το πλυντήριο - εικόνα 3

Στο υπόγειο του "Pink Mamma" του πιο ινσταγκραμικού εστιατορίου του Παρισιού, το "No Entry" υποδέχεται τους πάντες διαψεύδοντας το όνομά του. Ένα πανέμορφο ροζ σύμπαν με βελούδινες πολυθρόνες, μπουκάλια σε ρόλο φωτιστικών και μια μπάρα που κρύβει περισσότερες από 300 ετικέτες είναι ο προορισμός σου αν περάσεις από την άλλη πλευρά των ψυγείων. Με κεραίες στραμμένες στην Ιταλία, η λίστα ρίχνει το βάρος της σε Chianti και Marsala, αξιοποιώντας σύγχρονες τάσεις.
20 bis, rue de Douai, 75009

Candelaria

5+1 speak-easy μπαρ στο Παρίσι- Ένα πίσω απ’ το πλυντήριο - εικόνα 4

Ο ίδιος ο χώρος του μπαρ έρχεται σε αντίθεση με την πολύχρωμη taqueria μπροστά. Με χαμηλό φωτισμό και industrial αισθητική, τίποτε δεν θυμίζει Μεξικό, εκτός από την cocktails list με υλικά όπως το αβοκάντο, η μεσκάλ και η αγαύη. Στην τελευταία έχει αφιερώσει και ξεχωριστό μενού!
52, rue de Saintonge, 75003

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.