Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa: Όταν η βιωσιμότητα συστήνεται στη γαστρονομική σκήνη της Σαντορίνης

Το πολυτελές ξενοδοχείο φέρνει στο κυκλαδίτικο νησί ένα μενού που στοχεύει στο κόνσεπτ της βιωσιμότητας, το οποίο εντάσει στα εστιατόρια και μπαρ του.

Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa: Όταν η βιωσιμότητα συστήνεται στη γαστρονομική σκήνη της Σαντορίνης

Στον μαγευτικό προορισμό της Σαντορίνης με θέα το πορφυρό ηλιοβασίλεμα της Οίας, το ξενοδοχείο Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa προσφέρει την απόλυτη εμπειρία απόδρασης στους επισκέπτες που αναζητούν να συνδυάσουν πολυτέλεια και ηρεμία σε ένα φιλόξενο και βιώσιμο περιβάλλον. Εδώ η Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, συνδυάζεται με το μινιμαλιστικό design προσφέροντας μια αίσθηση ανεπιτήδευτης πολυτέλειας, ενώ η «Πράσινη Φιλοξενία» αποτελεί μια κανονικότητα που εκφράζεται μέσα από κάθε πτυχή της λειτουργίας του.

Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa: Όταν η βιωσιμότητα συστήνεται στη γαστρονομική σκήνη της Σαντορίνης - εικόνα 1

Βασισμένο στη φιλοσοφία “from farm to fork” το ξενοδοχείο έχει αναπτύξει το concept της «Βιώσιμης Ξενοδοχειακής Γεωργίας» καλλιεργώντας τους δικούς του οργανικούς κήπους με βιολογικά φρούτα, λαχανικά και αρωματικά καλύπτοντας ένα μέρος των αναγκών της κουζίνας και του μπαρ, με στόχο να προσφέρει υγιεινές επιλογές διατροφής (slow food) στους επισκέπτες του.

Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa: Όταν η βιωσιμότητα συστήνεται στη γαστρονομική σκήνη της Σαντορίνης - εικόνα 2

Στο Akratos Poolside Bar, συνώνυμο της ανόθευτης γεύσης, o maître Γιώργος Τσινογώργος και η ομάδα του προσφέρουν δημιουργικά cocktail εμπνευσμένα από το concept του Πλατωνικού “Symposium”. Το νέο concept καλεί τον επισκέπτη να θυμηθεί την αξία της ανθρώπινης επαφής, απολαμβάνοντας μοναδικά κοκτέιλ με τοπικά συστατικά όπως το Barrel Aged Santo Negroni με τσίπουρο ή το Oinochoe με Metaxa και Vinsanto, με θέα το απέραντο γαλάζιο και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Οίας.

Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa: Όταν η βιωσιμότητα συστήνεται στη γαστρονομική σκήνη της Σαντορίνης - εικόνα 3

Εδώ, ο Bartender Ιάσωνας Κανελλόπουλος και η εξειδικευμένη ομάδα του Akratos Poolside Bar χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνικές προκειμένου να προσφέρουν γευστικές δημιουργίες, βασισμένες στην διαδικασία του αργού μαγειρέματος (slow cooking). Βιολογικά βότανα και αρωματικά από τους κήπους του ξενοδοχείου κοσμούν την λίστα με τα signature κοκτέιλ δημιουργώντας μια αλλιώτικη εμπειρία για τον επισκέπτη. Προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητάς σε ζάχαρη και υποκατάστατα της ζάχαρης χρησιμοποιούνται, όπου είναι εφικτό, προωθώντας ολιστικά ένα πιο υγιεινό lifestyle.

Την ίδια ώρα στο βραβευμένο εστιατόριο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας Alios Ilios, ο σεφ Βασίλης Κατσίκας και η ομάδα του επιλέγουν προσεκτικά τα συστατικά του μενού με βάση τα βότανα και τα λαχανικά που καλλιεργούνται στους οργανικούς κήπους του ξενοδοχείου. Οι αγνές πρώτες ύλες των τοπικών παραγωγών όπως φρέσκο ψάρι από το Αιγαίο Πέλαγος, οι τοπικές πρώτες ύλες του νησιού αλλά και μια ποικιλία γηγενών προϊόντων Π.Ο.Π. μετατρέπονται σε δημιουργικές γευστικές προτάσεις υψηλής γαστρονομίας που σέβονται το περιβάλλον και τον επισκέπτη.

Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa: Όταν η βιωσιμότητα συστήνεται στη γαστρονομική σκήνη της Σαντορίνης - εικόνα 4

Παράλληλα, μέσα από την νέα πρωτοβουλία του ξενοδοχείου «Βιώσιμες Προμήθειες», συνεργάτες και προμηθευτές από τον τομέα των Τροφίμων & Ποτών εκπαιδεύονται σε βιώσιμες πρακτικές με στόχο τη δημιουργία μιας βιώσιμης εφοδιαστικής αλυσίδας. Άρρηκτα συνδεδεμένο με την φιλοσοφία “Zero Waste to Landfill”, το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα μέσα από την υπεύθυνη διαχείριση της σπατάλης τροφίμων. Οργανικά υπολείμματα κουζίνας μεταφέρονται στους κήπους του ξενοδοχείου και μαζί με υπολείμματα των κήπων οδηγούνται προς κομποστοποίηση. Σπιτικές υγιεινές λεμονάδες παρασκευάζονται από λεμονόκουπες για να προσφερθούν ως καλωσόρισμα στους επισκέπτες, μπανανόφλουδες μετατρέπονται μέσα από ειδική επεξεργασία σε μπισκότα για το μπαρ, ενώ τα φρούτα που δεν χρησιμοποιήθηκαν αποξηραίνονται για να προστεθούν αργότερα στις συνταγές των κοκτέιλ. Μόλις 5 λεπτά από το κοσμοπολιτικό κέντρο της Οίας, το πολυτελές Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, αποτελεί το “ησυχαστήριο” κάθε επισκέπτη, όπου η δημιουργική κουζίνα και η μιξολογία ενώνονται με την βιώσιμη φιλοξενία και διαμορφώνουν μια νέα αντίληψη για τη γαστρονομία του νησιού και την εμπειρία της φιλοξενίας.

Ξεν. «Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa», Σαντορίνη, Οία, 2897502151, aliosilios.santomaris.gr, FB: Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το νησί-διαμάντι του Ιονίου που επέλεξε η Kylie Jenner για τις διακοπές της

Η δημοφιλής τηλεπερσόνα άφησε πίσω της τη Σαντορίνη και τη Μύκονο και επέλεξε έναν πιο ήσυχο, κρυμμένο παράδεισο της Ελλάδας για τις φετινές της εξορμήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/07/2025

Πόσα εσώρουχα πρέπει να βάλουμε στη βαλίτσα των διακοπών;

Οι απόψες διίστανται, οι βαλίτσες (παρα)γεμίζουν και ο τελικός αριθμός για τον καθένα μάλλον έχει τελικά βαθύτερα ψυχικά αίτια.

Οι μυθικές πόλεις της Τουρκίας που μάλλον δεν γνωρίζεις

Ταξιδέψαμε ως το Τσανάκαλε και το Μπαλίκεσιρ, για να ανακαλύψουμε τα μυστικά θρυλικών αλλά και λιγότερο γνωστών τοπόσημων της Τουρκίας.

Ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας συναντά αναγνώστες στην Πάρο

Το βιβλιοπωλείο Αναγέννηση, ο Δήμος Πάρου και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς και μεγάλους φίλους του βιβλίου στη συζήτηση με τον συγγραφέα.

Μια βαθιά υπόκλιση στην "αρχόντισσα του Ιονίου" από την Grecotel

Η Grecotel γιόρτασε τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της μαζί με την Κερκυραϊκή κοινωνία, τις Αρχές του τόπου, τις πολιτιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους της σε μια μαγική βραδιά ευγνωμοσύνης στην Κέρκυρα.

Η Αγγελική Βαρελά είναι η νέα Προέδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ)

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την τοποθέτηση της νέας Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), κυρίας Αγγελικής Βαρελά.