
Στον μαγευτικό προορισμό της Σαντορίνης με θέα το πορφυρό ηλιοβασίλεμα της Οίας, το ξενοδοχείο Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa προσφέρει την απόλυτη εμπειρία απόδρασης στους επισκέπτες που αναζητούν να συνδυάσουν πολυτέλεια και ηρεμία σε ένα φιλόξενο και βιώσιμο περιβάλλον. Εδώ η Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, συνδυάζεται με το μινιμαλιστικό design προσφέροντας μια αίσθηση ανεπιτήδευτης πολυτέλειας, ενώ η «Πράσινη Φιλοξενία» αποτελεί μια κανονικότητα που εκφράζεται μέσα από κάθε πτυχή της λειτουργίας του.

Βασισμένο στη φιλοσοφία “from farm to fork” το ξενοδοχείο έχει αναπτύξει το concept της «Βιώσιμης Ξενοδοχειακής Γεωργίας» καλλιεργώντας τους δικούς του οργανικούς κήπους με βιολογικά φρούτα, λαχανικά και αρωματικά καλύπτοντας ένα μέρος των αναγκών της κουζίνας και του μπαρ, με στόχο να προσφέρει υγιεινές επιλογές διατροφής (slow food) στους επισκέπτες του.
.jpg)
Στο Akratos Poolside Bar, συνώνυμο της ανόθευτης γεύσης, o maître Γιώργος Τσινογώργος και η ομάδα του προσφέρουν δημιουργικά cocktail εμπνευσμένα από το concept του Πλατωνικού “Symposium”. Το νέο concept καλεί τον επισκέπτη να θυμηθεί την αξία της ανθρώπινης επαφής, απολαμβάνοντας μοναδικά κοκτέιλ με τοπικά συστατικά όπως το Barrel Aged Santo Negroni με τσίπουρο ή το Oinochoe με Metaxa και Vinsanto, με θέα το απέραντο γαλάζιο και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Οίας.

Εδώ, ο Bartender Ιάσωνας Κανελλόπουλος και η εξειδικευμένη ομάδα του Akratos Poolside Bar χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνικές προκειμένου να προσφέρουν γευστικές δημιουργίες, βασισμένες στην διαδικασία του αργού μαγειρέματος (slow cooking). Βιολογικά βότανα και αρωματικά από τους κήπους του ξενοδοχείου κοσμούν την λίστα με τα signature κοκτέιλ δημιουργώντας μια αλλιώτικη εμπειρία για τον επισκέπτη. Προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητάς σε ζάχαρη και υποκατάστατα της ζάχαρης χρησιμοποιούνται, όπου είναι εφικτό, προωθώντας ολιστικά ένα πιο υγιεινό lifestyle.
Την ίδια ώρα στο βραβευμένο εστιατόριο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας Alios Ilios, ο σεφ Βασίλης Κατσίκας και η ομάδα του επιλέγουν προσεκτικά τα συστατικά του μενού με βάση τα βότανα και τα λαχανικά που καλλιεργούνται στους οργανικούς κήπους του ξενοδοχείου. Οι αγνές πρώτες ύλες των τοπικών παραγωγών όπως φρέσκο ψάρι από το Αιγαίο Πέλαγος, οι τοπικές πρώτες ύλες του νησιού αλλά και μια ποικιλία γηγενών προϊόντων Π.Ο.Π. μετατρέπονται σε δημιουργικές γευστικές προτάσεις υψηλής γαστρονομίας που σέβονται το περιβάλλον και τον επισκέπτη.

Παράλληλα, μέσα από την νέα πρωτοβουλία του ξενοδοχείου «Βιώσιμες Προμήθειες», συνεργάτες και προμηθευτές από τον τομέα των Τροφίμων & Ποτών εκπαιδεύονται σε βιώσιμες πρακτικές με στόχο τη δημιουργία μιας βιώσιμης εφοδιαστικής αλυσίδας. Άρρηκτα συνδεδεμένο με την φιλοσοφία “Zero Waste to Landfill”, το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα μέσα από την υπεύθυνη διαχείριση της σπατάλης τροφίμων. Οργανικά υπολείμματα κουζίνας μεταφέρονται στους κήπους του ξενοδοχείου και μαζί με υπολείμματα των κήπων οδηγούνται προς κομποστοποίηση. Σπιτικές υγιεινές λεμονάδες παρασκευάζονται από λεμονόκουπες για να προσφερθούν ως καλωσόρισμα στους επισκέπτες, μπανανόφλουδες μετατρέπονται μέσα από ειδική επεξεργασία σε μπισκότα για το μπαρ, ενώ τα φρούτα που δεν χρησιμοποιήθηκαν αποξηραίνονται για να προστεθούν αργότερα στις συνταγές των κοκτέιλ. Μόλις 5 λεπτά από το κοσμοπολιτικό κέντρο της Οίας, το πολυτελές Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, αποτελεί το “ησυχαστήριο” κάθε επισκέπτη, όπου η δημιουργική κουζίνα και η μιξολογία ενώνονται με την βιώσιμη φιλοξενία και διαμορφώνουν μια νέα αντίληψη για τη γαστρονομία του νησιού και την εμπειρία της φιλοξενίας.
Ξεν. «Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa», Σαντορίνη, Οία, 2897502151, aliosilios.santomaris.gr, FB: Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa