Στον «Αλέκο» θα δοκιμάσεις χοιρινό με ασκορδουλάκους

Τις γεύσεις της παράδοσης, που ξυπνούν κατευθείαν συναισθήματα έχει κληρονομήσει ο Σήφης Φραγκιαδάκης από την οικογένειά του, φτάνοντάς τις μέχρι τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Στον «Αλέκο» θα δοκιμάσεις χοιρινό με ασκορδουλάκους

Πολύ πριν η κρητική κουζίνα γίνει μόδα και οι διεθνείς διατροφολόγοι αρχίσουν να πίνουν νερό στο όνομα της μεσογειακής διατροφής, οι κρητικές μαγείρισσες είχαν ανοίξει το δρόμο. Αυτές τις γεύσεις της παράδοσης, που ξυπνούν κατευθείαν συναισθήματα έχει κληρονομήσει ο Σήφης Φραγκιαδάκης από την οικογένειά του, όταν o «Αλέκος» ήταν ένα παραδοσιακό καφενείο και η γιαγιά του «ζωγράφιζε» στην κουζίνα. Πιάτα όπως το χοιρινό με ασκορδουλάκους ή το κατσικάκι με γιαούρτι κάνουν αυτό το δροσερό στέκι στην ευχάριστη αυλή στην καρδιά των Αρμένων γευστικό προορισμό στην Κρήτη και σταθερή παρουσία στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Στον «Αλέκο» θα δοκιμάσεις χοιρινό με ασκορδουλάκους - εικόνα 1

Δοκιμάστε το πεντανόστιμο γαμοπίλαφο, τους χοχλιούς, το αρνί στο τηγάνι, το κουνέλι στο τσικάλι, τα τσιγαριαστά χόρτα με χοιρινό, τα ντόπια κρεατικά στα κάρβουνα και ό,τι άλλο δίνει η εποχή. Ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός ιδιοκτήτης αναζητά επίμονα πολύ καλά λαχανικά και κηπευτικά και εκλεκτά κρεατικά (αν πετύχετε ρίφι φουριάρικο, ήτοι αγριοκάτσικο, μην το χάσετε), ενώ η ντόπια φρέσκια μυζήθρα δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά σε πολλές παρασκευές όπως οι σφακιανές πίτες που φτιάχνονται με αλεύρι, λάδι, νερό και ρακή και, αφού γεμιστούν με μυζήθρα και τηγανιστούν, σερβίρονται με μέλι και παγωμένη ρακή, κλείνοντας ονειρικά το γεύμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!