To Φεστιβάλ Γρίφων ρίχνει τους προβολείς στο Καστελλόριζο

Το μαγευτικό νησί των Δωδεκανήσων ετοιμάζει ένα δημιουργικό φεστιβάλ με θέμα τον επιστημονικό κλάδο.

To Φεστιβάλ Γρίφων ρίχνει τους προβολείς στο Καστελλόριζο

Από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου το Καστελλόριζο διοργανώνει το «Φεστιβάλ Γρίφων», μια εκπαιδευτική σειρά δράσεων με σκοπό να πληροφορήσει αλλά και να ψυχαγωγήσει το κοινό προσφέροντάς του γνώσεις σχετικές με τον κόσμο της επιστήμης. Η δράση αποτελεί μία πρωτοβουλία του Μουσείου Γρίφων Μεγίστης και προσκαλεί άτομα κάθε ηλικίας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις λύνοντας εκπαιδευτικούς γρίφους, εξοικειώνοντας έτσι τους κατοίκους του νησιού με διάφορους επιστημονικούς τομείς. Το Μουσείο Γρίφων εκθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές γρίφων στον κόσμο και διοικείται από τον μαθηματικό Πανταζή Χούλη, συνεργάτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος έχει επινοήσει πολλούς από τους γρίφους που θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του φεστιβάλ.

Καλεσμένοι θα είναι πάνω από 50 καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, αλλά και διακεκριμένοι επιστήμονες από διάφορες ερευνητικές μονάδες ανά την Ελλάδα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικές δράσεις, διαδραστικά πειράματα, ξεναγήσεις, ομιλίες, δημιουργικά θεατρικά παιχνίδια και πρωτότυπα δρώμενα. Όλα αυτά θα σχετίζονται με θεματικές όπως μηχανική μάθηση, τεχνητή νοημοσύνη, ψηφιακός μετασχηματισμός, ρομποτική, εκπαίδευση STEM, ζητήματα υγείας και περιβάλλοντος, καθώς και δράσεις που αφορούν την τέχνη.

Το «Φεστιβάλ Γρίφων» είναι ένα event που προορίζεται αποκλειστικά για τους κατοίκους του Καστελλόριζου. Με αυτή τη διάκριση, οι υπεύθυνοι ήθελαν να παρουσιάσουν καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις σε μικρότερα μέρη της Ελλάδας, στηρίζοντας τις όχι τόσο γνωστές περιοχές της και δίνοντας στον κόσμο την ευκαιρία να τις γνωρίσει καλύτερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

3 εκθέσεις - homage σε γυναίκες-πρότυπα στο Λονδίνο

Τρεις εκθέσεις στο Λονδίνο στρέφουν τους προβολείς στις γυναίκες που επαναπροσδιόρισαν τα όρια της μόδας, της τέχνης και της φεμινιστικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΑΝΑΗ ΜΟΛΟΧΑ
08/12/2023

Οι άγνωστες γωνιές του Άμστερνταμ

Αφήνουμε πίσω τα ινσταγκραμικά highlights και γνωρίζουμε ξανά την ολλανδική πρωτεύουσα μέσα από βόλτες στα κανάλια με ΑΙ ματιά, γκουρμέ φαγητό του δρόμου, βιβλιοφιλικές γωνιές και "relaxercise".

"Abadía Retuerta LeDomaine": Ένα αβαείο του 12ου αιώνα γίνεται οινοτουριστικό πρότυπο του σήμερα

Στην επαρχία Καστίλλης-Λεόν, η αίγλη αλλοτινών εποχών αναβιώνει σε ένα πρώην αβαείο του 1146, που ανακηρύχθηκε επίσημα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς το 1913, με τη μορφή ενός νέου βιώσιμου οινοτουριστικού και γαστρονομικού προορισμού.

Η επιστροφή της Ορεινής Αρκαδίας: νέες αφίξεις και σταθερά φαβορί για διαμονή και φαγητό με προσωπικότητα

Οδηγούμε ξανά στο ατελείωτο πράσινο της ορεινής Αρκαδίας για να μείνουμε στο πιο καινούργιο της ξενοδοχείο, να τσεκάρουμε κλασικές ταβέρνες και να ανακαλύψουμε νέες.

Οι K Studio και η αρχιτεκτονική της ευζωίας

Ο Δημήτρης Καραμπατάκης των K Studio που υπογράφουν, μεταξύ άλλων, μερικά από τα πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία, εξηγεί τι σημαίνει αρχιτεκτονική της ευζωίας και πώς γίνεται το εισιτήριο για μια αναγνωρίσιμη διεθνώς αισθητική υπογραφή.

Θεσσαλονίκη: Ο απόλυτος οδηγός της σεζόν

Χαμηλώνοντας ταχύτητα από την κούρσα ανανέωσης των περασμένων σεζόν, η πόλη που λατρεύει το έξω μπαίνει φέτος σε ρυθμούς ενδοσκόπησης, κι αφήνει τις περσινές βροντερές αφίξεις της να ωριμάσουν, όσο νέα, πιο ήσυχα openings πλουτίζουν το πολυπρόσωπο μωσαϊκό της.