«Paliria»: Δημιουργική παράδοση στο κύμα

Μοναδικές γεύσεις πλαισιωμένες από ένα εκπληκτικό περιβάλλον

«Paliria»: Δημιουργική παράδοση στο κύμα

Μοναδικές γεύσεις πλαισιωμένες από ένα εκπληκτικό περιβάλλον: αυτά είναι τα βασικά συστατικά της εμπειρίας «Paliria», στην Πλάκα της Ελούντας, λίγη σημασία όμως θα είχαν, χωρίς την έμπνευση, το ταλέντο και την τεχνική του σεφ Γιώργου Μουσκεφτάρα και της ομάδας του που, με την επιβλητική όψη της Σπιναλόγκας στο φόντο, οπλίζουν τη φαρέτρα τους με εξαιρετική πρώτη ύλη από τη γη και τη θάλασσα της Κρήτης, για να ανασκευάσουν την κλασική μορφή της ελληνικής παράδοσης, με τολμηρούς συνδυασμούς που μεταφράζονται σε συναρπαστικά πιάτα.

Μεγάλα φρέσκα ψάρια που μοσχοβολούν θάλασσα, εκλεκτά όστρακα και αστακοί απ’ τη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό, αλλά και ωμοφαγικά φαβορί σαν το σεβίτσε σφυρίδας ή το καρπάτσιο γαρίδας, συναντούν εκλεκτές προτάσεις κρεατοφαγίας, όπως το καρέ από κρητικό αρνάκι με οφτή πατάτα, ενώ πιάτα όπως το λαβράκι με πουρέ σελινόριζας ή ο τόνος με σπαράγγι και η γαρίδα με τοπιναμπούρ, φέρνουν στο τραπέζι το φινετσάτο άγγιγμα του σεφ. Φυσικά, το αφράτο μιλφέιγ που αποτελεί παράδοση 15ετίας για την «Paliria», παραμένει σταθερά στην κάρτα των επιδορπίων, με τη lemon tart με υγρή μαρέγκα και το cheesecake φούρνου να ακολουθούν κατά πόδας, για να κλείσουν πληθωρικά το γευστικό ταξίδι.

«Paliria»: Δημιουργική παράδοση στο κύμα - εικόνα 1

Chef’s Tip: «Ένα δεύτερο ενυδρείο, που φιλοξενεί εκλεκτά όστρακα, έχει προστεθεί φέτος πλάι στο εμβληματικό ενυδρείο του “Paliria”, με πέντε είδη αστακών από τη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό».

Ελούντα, Ν. Λασιθίου, 2841042120, FB: Paliria

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!