«Petra Restaurant»»: H μοντέρνα ελληνική γαστρονομία στα καλύτερά της

Η τοποθεσία και η γαστρονομία παντρεύονται ιδανικά στο στιλάτο εστιατόριο του «Canaves Oia Suites», πάνω στο φρύδι της Καλντέρας, με μοναδική θέα στο ηφαίστειο.

«Petra Restaurant»»: H μοντέρνα ελληνική γαστρονομία στα καλύτερά της

Η τοποθεσία και η γαστρονομία παντρεύονται ιδανικά στο στιλάτο εστιατόριο του «Canaves Oia Suites», πάνω στο φρύδι της Καλντέρας, με μοναδική θέα στο ηφαίστειο. Ο executive chef των «Canaves Oia» Τάσος Στεφάτος και η ομάδα του δημιουργούν μια εξαιρετική μοντέρνα ελληνική κουζίνα που διερευνά και αποδίδει με πρωτοτυπία και φινέτσα τα κλασικά, αποσπώντας Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Εκλεκτά τοπικά ελληνικά υλικά αναδεικνύονται σε πρωτότυπες μείξεις με προχωρημένες τεχνικές..

Η σύνθετη «γαρίδα caramote», με πέτσα γάλακτος γεμιστή με γαρίδα σε μπισκ, γαρίδα caramote, ντόνατ γαρίδας και ραβιόλι πορτσίνι, η ραφιναρισμένη κακαβιά με θαλασσινά και σαφράν και η σφυρίδα σε εντυπωσιακό πρασοσέλινο αβγολέμονο με καπνιστά πράσα είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που ανυπομονούμε να ξαναδοκιμάσουμε

«Petra Restaurant»»: H μοντέρνα ελληνική γαστρονομία στα καλύτερά της - εικόνα 1

Chef’s tip: «Δοκιμάστε πιάτα όπως ο “ντολμάς σαρδέλα” με μαρούλι της θάλασσας, λάχανο σε ζύμωση και χαβιάρι ή το “γαλακτομπούρεκο σουφλέ” που εμπνέονται από την ελληνική παράδοση με μοντέρνες επιρροές».

Ξεν. «Canaves Oia Suites», Οία, 2286071844, canaves.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!