Ούτε το μισελενάτο «Pied-à-Terre» δε βρίσκει προσωπικό

Το παρατεταμένο λουκέτο στα εστιατόρια και η συνεπακόλουθη ανεργία ώθησε πολλούς επαγγελματίες του κλάδου να αναζητήσουν κάτι πιο σίγουρο και λιγότερο επιρρεπές στις… ιώσεις.

Ούτε το μισελενάτο «Pied-à-Terre» δε βρίσκει προσωπικό

Αν οι επαγγελματίες της εστίασης καλούνταν να εντοπίσουν τη μία και μόνη τάση που ενώνει όλο το γαστρονομικό στερέωμα του πλανήτη σε αυτήν τη σεζόν της επιστροφής στις σάλες και τις κουζίνες, θα μαντεύαμε ότι όλοι τους, χωρίς δεύτερη σκέψη, θα απαντούσαν: η έλλειψη προσωπικού. Το παρατεταμένο λουκέτο στα εστιατόρια και η συνεπακόλουθη ανεργία ώθησε πολλούς επαγγελματίες του κλάδου (κυρίως σε υποστηρικτικές θέσεις όπως αυτές του σέρβις, αλλά όχι μόνο) να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό και να αναζητήσουν κάτι πιο σίγουρο και λιγότερο επιρρεπές στις… ιώσεις.

Το κενό που άφησαν πίσω τους είναι δυσαναπλήρωτο, ιδίως όσο η εστίαση κλυδωνίζεται με την εμφάνιση κάθε νέας μετάλλαξης του ιού κι έτσι ο βραχνάς της εύρεσης προσωπικού είναι σταθερός, τόσο στην Ελλάδα όσο και αλλού, και απ’ ό,τι φαίνεται σε όλα τα εστιατορικά επίπεδα. Απόδειξη ότι το μισελενάτο «Pied-à-Terre» του Λονδίνου, που υφίσταται επιπλέον τις συνέπειες του Brexit στη διαθεσιμότητα εργασιακού προσωπικού, αναγκάστηκε να σταματήσει τη μεσημεριανή του λειτουργία μέχρι να καταφέρει να αντικαταστήσει τους τρεις σεφ που του έφυγαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Quattro Suites": Η μινιμαλιστική boho – chic άφιξη που θέτει νέα δεδομένα στη Μονεμβασιά

Ο Οκτώβρης είναι ιδανικός για να γνωρίσετε το ολοκαίνουργιο πολυτελές ξενοδοχείο σε απόσταση μόλις 7 χλμ. από το Κάστρο της Μονεμβασιάς, δίπλα στην αμμουδιά του Ξιφιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2023

Ηράκλειο για 72 ώρες. Οι "Κρητίκαροι", ο "ξινόχοντρος" και τα "μαναρόλια"

Αν ο τίτλος έχει πολλές άγνωστες λέξεις τότε είστε στη δική μου θέση 72 ώρες πριν το Ηράκλειο. 72 ώρες στο Ηράκλειο και πλέον όλα έχουν απαντηθεί.

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης ενορχηστρώνει και πάλι τα "Μαγειρέματα του Δρόμου" στον Άγιο Νικόλαο

Μια αλλιώτικη γαστρονομική εκδήλωση συγκεντρώνει και φέτος ένα λαμπρό team καταξιωμένων σεφ, με σκοπό να προβάλει την τοπική γαστρονομία και όχι μόνο.

Φανάρι-Μπαλάτ: Γνωριμία με μια άλλη Κωνσταντινούπολη

Στις νότιες όχθες του Κεράτιου Κόλπου στην Κωνσταντινούπολη, δυο ολοζώντανες γειτονιές της παλιάς Πόλης, το Φανάρι και το Μπαλάτ διεκδικούν την ιστορία τους. Ινσταγκραμικές προσόψεις και απλωμένες μπουγάδες, πολυσύχναστα καφέ και ερημωμένα εργοτάξια εναλλάσσονται στα φιδωτά σοκάκια.

Ένας "Menexes" ανθίζει μες στο φθινόπωρο στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Σε ένα προνομιακό σημείο του Κάστρου της Μονεμβασιάς, οι "Menexes Suites" προσφέρουν ατμοσφαιρικά δωμάτια που θα γίνουν η βάση μας για μια ρομαντική απόδραση.

Ταξιδέψαμε στην Χίο με αφορμή το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της

Όλα όσα είδαμε σε ένα πολυσυλλεκτικό τριήμερο πολιτισμού στο αρχοντικό Castelli του Κάμπου, στο πλαίσιο του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ .