Ούτε το μισελενάτο «Pied-à-Terre» δε βρίσκει προσωπικό

Το παρατεταμένο λουκέτο στα εστιατόρια και η συνεπακόλουθη ανεργία ώθησε πολλούς επαγγελματίες του κλάδου να αναζητήσουν κάτι πιο σίγουρο και λιγότερο επιρρεπές στις… ιώσεις.

Ούτε το μισελενάτο «Pied-à-Terre» δε βρίσκει προσωπικό

Αν οι επαγγελματίες της εστίασης καλούνταν να εντοπίσουν τη μία και μόνη τάση που ενώνει όλο το γαστρονομικό στερέωμα του πλανήτη σε αυτήν τη σεζόν της επιστροφής στις σάλες και τις κουζίνες, θα μαντεύαμε ότι όλοι τους, χωρίς δεύτερη σκέψη, θα απαντούσαν: η έλλειψη προσωπικού. Το παρατεταμένο λουκέτο στα εστιατόρια και η συνεπακόλουθη ανεργία ώθησε πολλούς επαγγελματίες του κλάδου (κυρίως σε υποστηρικτικές θέσεις όπως αυτές του σέρβις, αλλά όχι μόνο) να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό και να αναζητήσουν κάτι πιο σίγουρο και λιγότερο επιρρεπές στις… ιώσεις.

Το κενό που άφησαν πίσω τους είναι δυσαναπλήρωτο, ιδίως όσο η εστίαση κλυδωνίζεται με την εμφάνιση κάθε νέας μετάλλαξης του ιού κι έτσι ο βραχνάς της εύρεσης προσωπικού είναι σταθερός, τόσο στην Ελλάδα όσο και αλλού, και απ’ ό,τι φαίνεται σε όλα τα εστιατορικά επίπεδα. Απόδειξη ότι το μισελενάτο «Pied-à-Terre» του Λονδίνου, που υφίσταται επιπλέον τις συνέπειες του Brexit στη διαθεσιμότητα εργασιακού προσωπικού, αναγκάστηκε να σταματήσει τη μεσημεριανή του λειτουργία μέχρι να καταφέρει να αντικαταστήσει τους τρεις σεφ που του έφυγαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!