George Tavelis: E-spa-cially for you

Ο George Tavelis, ο άνθρωπος που σχεδίασε κάποια από τα πιο ιδιαίτερα και βραβευμένα spa και κέντρα ευεξίας στην Ευρώπη, την Ελλάδα και την Κύπρο, μας αποκαλύπτει τις μετα-Covid τάσεις στο wellness.

George Tavelis: E-spa-cially for you

Ο George Tavelis, ο άνθρωπος που σχεδίασε κάποια από τα πιο ιδιαίτερα και βραβευμένα spa και κέντρα ευεξίας στην Ευρώπη, την Ελλάδα και την Κύπρο, μας αποκαλύπτει τις μετα-Covid τάσεις στο wellness.

George Tavelis: E-spa-cially for you - εικόνα 1

Αφού επέστρεψε στην Κύπρο από τις σπουδές του στην Κλινική Εργοφυσιολογία στο Columbia της Νέας Υόρκης, ο George Tavelis αρχικά ασχολήθηκε με τη δημιουργία και διεύθυνση γυμναστηρίων σε ξενοδοχεία. Η μεταπήδηση στο χώρο της ευεξίας, όμως, δεν άργησε: το 1997 υπέγραψε το spa και γυμναστήριο του «Le Meridien Spa & Resort», το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, αποσπώντας βραβεία όπως το World Spa Award και το World Spa & Wellness Award, ενώ ταυτόχρονα επεκτάθηκε και στην Ελλάδα, δημιουργώντας και διευθύνοντας περίπου 30 spa ανά την επικράτεια. Σήμερα, με σειρά βραβείων στη φαρέτρα του, και με destination spa όπως το Retreat Spa του «Aphrodite Hills» στην Πάφο ή το «Euphoria Retreat» στους πρόποδες του Ταΰγετου να κοσμούν το πορτφόλιό του, θεωρείται ένας από τους γκουρού του είδους, δημιουργώντας ολιστικές εμπειρίες χαρακτηριστικής αισθητικής, όπου η πρωτοπορία συναντά τη μοναδικότητα.

George Tavelis: E-spa-cially for you - εικόνα 2

Τι κάνει, όμως, ένα spa ιδανικό;
Το εξειδικευμένο είδος τουρισμού για spa & wellness έχει εξελιχθεί και όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν μια συνολική εμπειρία. Έτσι λοιπόν, το ιδανικό spa θα έλεγα ότι προϋποθέτει τη μοναδικότητα και το λεγόμενο «wow factor». Επίσης, την εξατομικευμένη αντίληψη των αναγκών του αλλά και τα «φυσικά στοιχεία», όπως η θάλασσα, το φως, η φύση ο καθαρός αέρας, που αποτελούν είδος πολυτέλειας για το 55% του πληθυσμού, καθώς ζει σε αστικά κέντρα. Επιπλέον, είναι σημαντικό οι επισκέπτες να βρίσκουν σ’ ένα spa συμβουλές ευεξίας, όπως και την επιστημονική βάση των υπηρεσιών, προκειμένου να τις ενσωματώσουν σε ένα τρόπο ζωής με γνώμονα την ευεξία.

George Tavelis: E-spa-cially for you - εικόνα 3

Από πού εμπνέεστε για το σχεδιασμό ενός spa;
Το κάθε spa οφείλει να έχει τη δική του ιστορία και μπορεί να δώσει στον επισκέπτη μια ξεχωριστή εξατομικευμένη εμπειρία. Η κύρια πηγή έμπνευσης είναι η τοποθεσία και τα φυσικά της στοιχεία. Με εφαλτήριο αυτά, δημιουργούμε κάθε spa ξεχωριστά, βασισμένο σε μια μοναδική ιδέα, εμπνευσμένη από πτυχές που συνδέονται με την τοποθεσία, το περιβάλλον και τον τοπικό πολιτισμό. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους επισκέπτες μια αξέχαστη εμπειρία που συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με το συγκεκριμένο spa και δεν μπορεί να επαναληφθεί πουθενά αλλού.

George Tavelis: E-spa-cially for you - εικόνα 4

Τι θα αλλάξει στην κουλτούρα των spa ύστερα από αυτή την περιπέτεια της πανδημίας;
Η οικονομία της ευεξίας, που αποτιμάται σήμερα περίπου στα 4,5 τρισ. δολάρια, αναμένεται να ακμάσει μετά την Covid-19. Αυτό, κυρίως, επειδή δημιουργήθηκε η ανάγκη για έναν σωστό τρόπο ζωής, που εξασφαλίζεται μέσα από την ευεξία. Ωστόσο, επειδή οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να αποβάλουμε το άγχος της επιμόλυνσης, εκεί που δίνεται περισσότερη έμφαση είναι η υγεία του ανοσοποιητικού. Έτσι, θα δούμε περισσότερες προσεγγίσεις για την ισορροπία του.

George Tavelis: E-spa-cially for you - εικόνα 5

Τι άλλο γίνεται μετα-πανδημική τάση στην ευεξία;
Το 2021-2022 θα γίνει το travel reset. Θα είναι η χρονιά που όλα τα ταξίδια θα έχουν μία διάσταση «διακοπών ευεξίας», με βάση την ανάγκη μας να έρθουμε κοντά στη φύση και να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας. Ένας τομέας που έχει αναδυθεί στην «αρχιτεκτονική της ευεξίας» εστιάζει σε μεγάλο βαθμό σε ένα λειτουργικό design, ενώ η ζήτηση σε workshops αυτοβελτίωσης, ως κομμάτι μιας βιωματικής εμπειρίας διαμονής, αναμένεται να αυξηθεί.

Από τη Μικαέλα Θεοφίλου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το 2ο Mykonos Running Festival έρχεται με τη Stoiximan Μεγάλο Χορηγό

Έτοιμη και φέτος για τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και του αθλητισμού η Μύκονος, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, μαζί με τη Stoiximan.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/09/2023

"Messinia Terroirs Wine Festival": Αναβιώνοντας τα θρυλικά αμπελοτόπια της Μεσσηνίας

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον φεστιβάλ για τους φίλους του κρασιού, που εστιάζει στην αναγέννηση του μεσσηνιακού αμπελώνα, πραγματοποιείται στη Navarino Agora, δίνοντας νέα πνοή σε μια οινική παράδοση αιώνων.

The World’s 50 Best Hotels: Αυτά είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου για το 2023

Το αθηναϊκό "Four Seasons" ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία του πλανήτη. Στο νο.1 το ιταλικό "Passalacqua".

Ύδρα για 72 ώρες. Maurizio Cattelan και παλαμίδα με περγαμόντο

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας που με τα χρόνια έγινε αγάπη, ποτέ όμως συνήθεια. Κάθε φορά που βρισκόμαστε με το νησί μου there are fireworks in the night sky.

Τήνος για 72 ώρες: Ένας opinionated, beach-free οδηγός

Η Τήνος δεν ήταν ποτέ στο χάρτη μου για κάποιο λόγο... Μάλλον γιατί είχα πέσει θύμα διαφόρων κλισέ που ακούγονται για αυτήν. Κακώς.

Mandarin Oriental, Navarino Agora, βιωσιμότητα, real estate: επιστρέφοντας στην Costa Navarino 10 χρόνια μετά

Επισκεφτήκαμε το Mandarin Oriental και την πολύβουη Navarino Agora και είδαμε πώς το μοναδικό εν εξελίξει project της ΤΕΜΕΣ ξεδιπλώνει ολοένα και πιο ολοκληρωμένα τη δυναμική του χτίζοντας το brand της Μεσσηνίας διεθνώς.