
Πολλές χώρες χρησιμοποιούν την κουζίνα τους για να διαφημίσουν την κουλτούρα τους και να δικτυωθούν, καμία όμως με τον τρόπο που το έχει κάνει η Νότια Κορέα για το kimchi της. Τροφή συνυφασμένη με τον αγώνα επιβίωσης στα πολλά χρόνια ανέχειας που έχουν υποστεί οι Κορεάτες ως λαός, το kimchi, αυτή η σαλάτα με βρασμένο λάχανο, chili και άλλα λαχανικά, αποτελεί σημαντικό μέρος της παράδοσης της χώρας και έχει ταυτιστεί στη συλλογική συνείδηση με έννοιες όπως η συμφιλίωση και η αλληλεγγύη, αφού η παρασκευή του απαιτούσε τη συνεργασία πολλών.
Με τη δυτικοποίηση της χώρας, η παράδοση του kimchi κινδύνεψε να χαθεί, όμως η Κορέα βρήκε νέους τρόπους για να την κρατήσει ζωντανή: Το 2008 η Soyeon Yi έγινε η πρώτη Κορεάτισσα γυναίκα που θα ταξίδευε στο Διάστημα, κι έτσι η κορεάτικη κυβέρνηση δημιούργησε 2 είδη kimchi ως τροφή για τους αστροναύτες, ενώ μερικά χρόνια μετά αποφάσισε να χρηματοδοτήσει έναν Κορεάτη σε που, με το Kimchi Bus Project, θα ταξίδευε από την Αμερική ως την Ευρώπη, μιλώντας για την κορεάτικη κουζίνα. Έτσι, η Νότια Κορέα όχι μόνο κράτησε το kimchi ζωντανό, αλλά διέδωσε τις παραδόσεις της σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας τη γαστρονομία ως όχημα.